fbpixel

Search icon
Search
Onos Residence: Τώρα μπορείτε να μείνετε στην κατοικία ενός διάσημου Έλληνα καλλιτέχνη στην Ύδρα
INTERIORS

Onos Residence: Τώρα μπορείτε να μείνετε στην κατοικία ενός διάσημου Έλληνα καλλιτέχνη στην Ύδρα

Mε υπέροχους χώρους που συνδυάζουν τη γοητεία της παράδοσης και τον σύγχρονο σχεδιασμό


Το Onos Residence συνδυάζει τη γοητεία ενός παραδοσιακού πέτρινου σπιτιού στην Ύδρα με την προσωπικότητα ενός art studio και την πολυτέλεια ενός premium μοντέρνου και σύγχρονου σπιτιού. Η κατοικία ήταν αρχικά το σπίτι και το στούντιο του διάσημου και καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Χρήστου Καρά, το οποίο μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση από το αρχιτεκτονικό στούντιο Penny Bartsoka, προσφέρει πλέον εξαιρετικές διαμονές και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την αυθεντικότητα της Ύδρας με τις ανέσεις του σήμερα.

1-goXfW.jpg

Το Onos Residence μπορεί να ενοικιαστεί σαν βίλα για μεγάλες παρέες ή σαν ξεχωριστές σουίτες, μία σε κάθε επίπεδο. Κάθε επίπεδο ανοίγει σε μια βεράντα με καθιστικό και τραπεζαρία, ιδανικό για ένα ήσυχο πρωινό, ηλιοβασίλεμα ή δείπνο στο ύπαιθρο με θέα στην ακτή της Πελοποννήσου και στο μαγευτικό λιμάνι στο Καμίνι. Η μοναδική διαρρύθμιση προσφέρει πολλά σημεία εντός της κατοικίας για απομόνωση όπου μπορεί κάποιος να διαβάσει ένα βιβλίο κάτω από μια λεμονιά αλλά και να απολαύσει ταυτόχρονα τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα αυθεντικά έργα τέχνης στα υπνοδωμάτια και τα εντυπωσιακά γλυπτά στις βεράντες εμπνέουν και αποτελούν μια γνήσια σύνδεση με τις ρίζες της κατοικίας, ενώ ο σύγχρονος σχεδιασμός, τα light χρώματα και τα εκλεκτικά έπιπλα δημιουργούν ένα μοντέρνο καταφύγιο για χαλάρωση.

3-IxeGN.jpg

Η κατοικία είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα με 3 ξεχωριστές υπέροχες βεράντες. Είναι ένας καταπληκτικός χώρος, που συνδυάζει κομμάτια του παρελθόντος με σύγχρονες πινελιές, το απόλυτο καταφύγιο για έναν σύγχρονο ταξιδιώτη που αναζητά την επαναφορά, επαναφόρτιση και επανασύνδεση. Ένα καταφύγιο για έναν γιόγκι για να διαλογιστεί, να συνδεθεί με τη φύση, να τονώσει το πνεύμα του και εξασκηθεί στις ασάνες κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου.

Το σπίτι βρίσκεται στο Καμίνι, στο γραφικό λιμάνι που απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από την πόλη της Ύδρας καθώς δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο νησί ενώ η γραφική παραλία και το beach club Castello απέχει μόλις 2 λεπτά με τα πόδια.

2-TXje8.jpg

About

Η Πέννυ Μπαρτζώκα σπούδασε γραφικές τέχνες και τεχνολογία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, διακόσμηση εσωτερικών χώρων στο Vakalo art and design College και αρχιτεκτονική μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ασχολείται με την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση για περισσότερα από 12 χρόνια. Το 2007 ξεκίνησε το δικό της στούντιο και η δουλειά της περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία, ιδιωτικές κατοικίες, γραφεία, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής. Η κύρια εστίασή της είναι να αποτυπώσει τις πεποιθήσεις και την αισθητική της σε κάθε σχεδιαστική ιδέα σε συνδυασμό με τις ανάγκες του πελάτη.

Ο Θωμάς Γιατζίδης σπούδασε Αρχιτέκτονας Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στον «Τουρισμός, Πολιτισμός και Μεσογειακός Χώρος: Σύγχρονες Προσεγγίσεις Σχεδιασμού» από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Εργάστηκε ως ασκούμενος στην Imago Cerejeira Fontes Architects στην Πορτογαλία και από το 2016 είναι επικεφαλής αρχιτέκτονας στο αρχιτεκτονικό στούντιο Penny Bartsoka. Το χαρτοφυλάκιό του παρουσιάζει εμπειρία σε ιδιωτικές κατοικίες, ξενοδοχεία, γραφεία, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!