fbpixel

Search icon
Search
Autumn vibes: 5 hot trends διακόσμησης που πρέπει να ακολουθήσετε asap
INTERIORS

Autumn vibes: 5 hot trends διακόσμησης που πρέπει να ακολουθήσετε asap

Υιοθετήστε τα tips των κορυφαίων interior experts


Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του κι η αλήθεια είναι, πως για τους περισσότερους αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για μικρές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, μία καλή ιδέα είναι να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, ώστε να κάνετε τη μετάβαση προς αυτή την εποχή του χρόνου ακόμη πιο εύκολη. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να χαρίσετε έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο σας και να μπείτε με τον καλύτερο τρόπο στην fall season. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 5 interior-design trends που λατρεύουν οι experts και πρέπει κι εσείς να ακολουθήσετε. Φτιάξτε τη δική σας home wishlist σας κι ετοιμαστείτε να κάνετε... θαύματα!

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά 

Timeless pieces

d3d62d7c2fcf8274b9d7f4a551f7f9f6.jpg

Για τους interior designers τα πιο κλασικά κομμάτια, που ξεχωρίζουν για τον διαχρονικό χαρακτήρα τους αποτελούν must. «Δίνω πάντα ιδιαίτερη σημασία στα αξεσουάρ και τα έπιπλα που επιλέγω. Σίγουρα, προτιμώ τα αντικείμενα που έχουν τη δική τους, ξεχωριστή ιστορία κι αγαπώ τις κλασικές αντίκες. Ο κάθε χώρος πρέπει να έχει τη δική του ταυτότητα και το κλειδί είναι η ισορροπία», εξηγεί η Giovanna de Bosredon και προσθέτει πως τα minimal, διαχρονικά pieces παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και συνδυάζονται άψογα με τα πιο μοντέρνα, δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Επενδύστε σε μερικά, ιδιαίτερα κομμάτια που θα δώσουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα στην κατοικία σας κι εναρμονίζονται πλήρως με τις τάσεις. Οι experts της διακόσμησης αναμειγνύουν κλασικά και σύγχρονα στοιχεία και το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

Natural materials 

240fe1186a0c54ecd23afff72b8b49de.jpg

Ενωθείτε πιο πολύ από ποτέ με τη φύση και μεταμορφώστε το χώρο σας! Το 2021 είναι μία χρονιά που προσφέρεται για τέτοιου είδους αλλαγές κι εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να προτιμήσετε υλικά όπως είναι το ξύλο, η πέτρα, το μάρμαρο και το γυαλί, επιλέγοντας μία eco-friendly διακόσμηση για το σπίτι σας. Ιδανική επιλογή, αποτελούν τα μικρά ψάθινα pieces για το καθιστικό, το μπάνιο ή την κουζίνα, ενώ must-have είναι και τα κεραμικά. Οι experts λένε ένα μεγάλο «ναι» στην απλότητα και στα minimal στοιχεία και συστήνουν να μείνετε μακριά από τις υπερβολές. Λίγα, προσεκτικά επιλεγμένα αντικείμενα σε μερικούς χώρους του σπιτιού είναι αρκετά για να κάνουν σημαντική διαφορά και να μεταμορφώσουν την κατοικία σας. Αν έχετε χρόνο, καλό είναι να δοκιμάσετε μία από τις αμέτρητες DIY ιδέες που υπάρχουν, για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με items που έχετε δημιουργήσει εσείς οι ίδιοι και θα κλέψουν την παράσταση. Φαντασία χρειάζεται και όρεξη για δημιουργία!

Less is more

998afa31069247e613e731e905e9c667.jpg

Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, καλό είναι να μείνετε μακριά από τις υπερβολές, υιοθετώντας σε σημαντικό βαθμό το σκανδιναβικό στιλ διακόσμησης που προτάσσει τον μινιμαλισμό. Σύμφωνα με τα σπουδαιότερα sites διακόσμησης και τους διασημότερους interior designers και φέτος το φθινόπωρο, τα λιτά, minimal pieces έχουν την τιμητική τους και καλό είναι να τα προτιμάτε. Γενικότερα, φροντίστε να μην είναι "φορτωμένος" ο χώρος σας με περιττά αντικείμενα. Ξεκινήστε, επιλέγοντας το στιλ που θέλετε να υιοθετήσετε για το σπίτι σας και κατόπιν, προσθέστε τα κομμάτια που έχουν θέση σε κάθε δωμάτιο. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε για μερικά πράγματα, αφήνοντας στην άκρη τα περιττά pieces. 

Earth tones

8415bfe13b35e77d0d5fe5545ce77dc5.jpg

Τα γήινα κι ουδέτερα χρώματα, θα βρίσκονται κυριολεκτικά παντού κι αυτό το φθινόπωρο! Ιδανική επιλογή για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, είναι οι αποχρώσεις της καραμέλας και του καφέ. Ένας μικρός καναπές ή μία εντυπωσιακή καρέκλα στο καθιστικό για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά, καθώς πρόκειται για χρώματα που αναμειγνύονται και συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας άνετους και ζεστούς χώρους. Μπορείτε επίσης, να αλλάξετε τα παλιά μαξιλάρια του σαλονιού ή το ριχτάρι του καναπέ σας, επιλέγοντας πιο θερμά χρώματα όπως το ροδακινί, το καφέ, το nude και το γκρι, που είναι must. 

Vintage pieces

be20a99b0b4d9e02bd725a440d2b9338.jpg

Σύμμαχός σας στην προσπάθεια να αλλάξετε το χώρο σας και να πετύχετε το απόλυτο makeover, είναι οι αντίκες. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις του mix & match, τέτοια αντικείμενα που έχουν τη δική τους ιστορία αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς συνδυάζονται άψογα με τα σύγχρονα, μοντέρνα pieces που βρίσκονται ήδη σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Καλό είναι -εφόσον κι εσείς θέλετε να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο δρόμο- να προτιμήσετε παρόμοιες χρωματικές αποχρώσεις, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταποιήσετε μερικά είδη υπάρχοντα αντικείμενα, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν θέση στους χώρους του σπιτιού σας, δίνοντάς τους και πάλι ζωή. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα είναι άκρως εντυπωσιακό!