fbpixel

Search icon
Search
Autumn decoration: Εύκολη μετάβαση από την καλοκαιρινή στη φθινοπωρινή διαμόρφωση του χώρου μας
INTERIORS

Autumn decoration: Εύκολη μετάβαση από την καλοκαιρινή στη φθινοπωρινή διαμόρφωση του χώρου μας

Η κατάλληλη εποχή για να δημιουργήσουμε μια νέα βάση στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας


Το καλοκαίρι μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμη, όμως ο Αύγουστος θεωρείται ο κατάλληλος μήνας για να οργανώσουμε την εσωτερική διαμόρφωση της κατοικίας μας. Μεταβαίνουμε σε μια πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα, στην οποία τα natural στοιχεία θα είναι οι κεντρικοί πρωταγωνιστές. Απαλές χρωματικές παλέτες και ρομαντική διάθεση θα στολίζουν τον προσωπικό μας χώρο και θα υποδέχονται το φθινόπωρο με την πιο κομψή αισθητική. Απλότητα και ηρεμία είναι οι λέξεις-κλειδιά της εποχής που πλησιάζει.

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 “piece of cake” τρόπους για να μεταβούμε ομαλά από την εσωτερική διακόσμηση του καλοκαιριού στην ατμόσφαιρα του φθινοπώρου

Keep it neutral

1-JcDNW.jpg

Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας ουδέτερης χρωματικής παλέτας είναι ότι διευκολύνει τη μετάβαση από τη μια σεζόν στην άλλη. H διακοσμητική μας βάση είναι σημαντική να αποτελείται από απαλά χρώματα, όπως λευκό, κρεμ ή ιβουάρ. Είναι minimal, αλλά ταυτόχρονα προσδίδουν μια σύγχρονη πολυτέλεια. Αποτελούν μια έξυπνη επιλογή-καμουφλάζ, ειδικά στην περίπτωση ενός μικρού χώρου, καθώς χαρίζουν φως και βάθος. Αν μας ενδιαφέρουν στη συνέχεια, οι χρωματικές αντιθέσεις, καλούμαστε να προσθέσουμε μικρές εκκεντρικές διακοσμητικές πινελιές.

Natural details

2-Ju1b5.jpg

Η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά και κλέβει την παράσταση. Σε μια φθινοπωρινή διαμόρφωση, το στοιχείο που αποτελεί προτεραιότητα είναι η γη και η φύση. Γι΄ αυτό, λοιπόν, συλλέγουμε ιδιαίτερα natural στοιχεία για να προετοιμάσουν το κατάλληλο cozy mood. Κουκουνάρια, μήλα, μικρές κολοκύθες και πορτοκάλια μπορούν να γίνουν η ιδανική βάση της διακόσμησης μιας ξύλινης τραπεζαρίας ή ενός λευκού επίπλου. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε έναν ψυχρό χώρο, γι΄ αυτό αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας, δημιουργώντας την πιο γλυκιά ατμόσφαιρα.

Χαμηλός φωτισμός

1df0eeab56cc24b324c286916fb916f1.jpeg

Ρομαντικά vibes ταυτίζονται με τη μεταβατική αυτή εποχή. Τα χρώματα του ουρανού αλλάζουν χαρακτήρα και μας εμπνέουν. Ο χαμηλός φωτισμός ενισχύει το γοητευτικό αυτό συναίσθημα και συνοδεύει τα απογεύματά μας μαζί με την αγαπημένη μας χαλαρωτική μουσική. Οι επιλογές μας, ειδικά στην αγορά βάσεων κεριών, εξαρτώνται άμεσα από τα αισθητικά μας γούστα. Για μια all time classic πολυτελή εικόνα, ιδανικά είναι τα ασημένια κηροπήγια, ενώ για μια μοντέρνα industrial προσέγγιση τα γεωμετρικά σιδερένια κηροπήγια σε σκούρες αποχρώσεις θα μας ανταμείψουν.

Καρό και…καρό

4-jwXmm.jpg

Ένα κλασικό μοτίβο που μπορεί να κυριαρχήσει όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το φθινόπωρο. Μαξιλάρια, ριχτάρια και χαλιά αποτελούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα αξεσουάρ, στα οποία το καρό είναι ο πρωταγωνιστής και δημιουργεί την φιλική, traditional εικόνα ενός farmhouse. Για ακόμη μια φορά, εστιάζουμε πολύ στις neutral αποχρώσεις, οι οποίες θα ολοκληρώσουν σε πλήρη αρμονία την τελική εικόνα.

Φιλόξενη αίσθηση του φθινοπώρου

5-Al5lV.jpg

Είναι το υλικό που συνδέεται άρρηκτα με τη συγκεκριμένη εποχή. Μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα και οικεία, αποπνέοντας μια παραδοσιακή αρχοντιά. Τα σύγχρονα μοτίβα των πλεκτών υφασμάτων σε μαξιλάρια και ριχτάρια προσδίδουν στην εσωτερική διακόσμηση μια boho φιλοσοφία, η οποία ενώνει με επιτυχημένο τρόπο το παλιό με το σύγχρονο. Για όσους λατρεύουν μια ethnic chic ατμόσφαιρα, η φθινοπωρινή αυτή επιλογή θα χαρίσει την δική της υπογραφή στην συνολική διαμόρφωση.

Καλή οργάνωση!