fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς ένα σκοτεινό διαμέρισμα στην Ιταλία πήρε και πάλι ζωή ποντάροντας στον μινιμαλισμό
INTERIORS

Δείτε πώς ένα σκοτεινό διαμέρισμα στην Ιταλία πήρε και πάλι ζωή ποντάροντας στον μινιμαλισμό

Με την υπογραφή του studio R3architetti


Ένα κοινό χαρακτηριστικό υπάρχει σε κάθε έργο του studio R3architetti: Η αγάπη που τρέφουν οι designers του για τον μινιμαλισμό, χάρη στην οποία δημιουργούν τα πιο εκλεπτυσμένα και μοντέρνα σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Ένας λευκός καμβάς, μια gallery, η φύση και η ίδια η ζωή μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσής τους, κάνοντάς τους να οραματιστούν και τελικά να υλοποιήσουν κάτι το μοναδικό, που δε θυμίζει σε τίποτα και κοιτά πέρα από μιμητισμούς.

Κάθε τους δουλειά δεν εστιάζει στον μεγάλο αριθμό των τετραγωνικών ενός σπιτιού, ούτε στο πόσο luxury θεωρείται ένα location. Κάτι τέτοιο εντοπίζουμε και σε αυτήν την κατοικία στην Ιταλία, που πρόσφατα η ομάδα του studio ολοκλήρωσε. Πρόκειται για ένα παλιό διαμέρισμα, που για χρόνια παρέμενε ακατοίκητο, μέχρι που πουλήθηκε σε μια νεαρή οικογένεια, η οποία εμπιστεύτηκε με τα μάτια κλειστά το έργο των R3architetti, αναθέτοντάς την αναδιαμόρφωση του νέου -πρώτου- της σπιτιού.

Peek inside!
cera-una-volta-r3architetti-3.jpg


Το διαμέρισμα αυτό χτίστηκε τη δεκαετία του '40, γεγονός που μέχρι και σήμερα αποτυπώνεται σε πολλές από τις γωνίες του. Συγκεκριμένα, βλέπουμε με θαυμασμό τις μαρμάρινες επιφάνειες και τις εντυπωσιακές καμάρες, καθώς τις επιβλητικές τοιχογραφίες - αυτά και άλλα πολλά στοιχεία έκαναν τους αρχιτέκτονες να εμπνευστούν ένα vintage looking σκηνικό, βγαλμένο από άλλη εποχή αλλά απόλυτα προσαρμοσμένο στο σήμερα, στις τάσεις που πρεσβεύει η σύγχρονη εποχή και βάσει των αναγκών της οικογένειας.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αυτό ακριβώς που περιμένει να δει κανείς από μια τόσο παλιά κατοικία: Διατηρητέες πινελιές μαζί με ultra modern, μινιμαλιστικά στοιχεία. Με μαύρες και σκούρες καφέ λεπτομέρειες κι έπιπλα και διάφορα bold στοιχεία στους τοίχους. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.

Το μπεζ πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update σε ολόκληρο το αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας από χώρο σε χώρο.

cera-una-volta-r3architetti-4.jpg


Οι εναλλαγές και οι αντιθέσεις στους χρωματισμούς έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον που μπορεί κανείς να εντοπίσει μέσα σε αυτό το διαμέρισμα, που ανταποκρίνεται με τον πιο stylish τρόπο στις τρέχουσες τάσεις του design, αλλά και σε αυτές που πρόκειται να μας απασχολήσουν στο μέλλον. 

Τα vintage στοιχεία έχουν προσδώσει την κλασική made in Italy φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Plus, ακριβώς επειδή το σπίτι δε διακρινόταν για τον έντονο φυσικό φωτισμό του, το studio φρόντισε γι' αυτό, προσθέτοντας πηγές τεχνητού φωτός, που χάρισαν extra πόντους μοντερνισμού.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν «δέσει» τα διάφορα decor styles μεταξύ τους, δημιουργώντας τελικά μια εικόνα που συνδυάζει τις αναφορές από το παρελθόν με τη λειτουργικότητα του τώρα και ό,τι πιο hot κυριαρχεί αυτήν την περίοδο στη διακόσμηση.

cera-una-volta-r3architetti-9.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να εντοπίσετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily