fbpixel

Search icon
Search
Αυτές είναι οι 3 νέες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024 που αξίζει να επισκεφθεί κανείς
ESCAPE

Αυτές είναι οι 3 νέες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024 που αξίζει να επισκεφθεί κανείς

Πανέμορφα μέρη γεμάτα με μοναδικές εικόνες


Προορισμοί τελείως διαφορετικοί ο ένας με τον άλλον. Μαγικά μέρη, μεθυστικά τοπία, ιδιαίτερες κουλτούρες. Για μία ακόμη χρονιά, υπάρχουν μερικές πόλεις που ξεχωρίζουν και φέτος, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν χώρες όπως η Αυστρία, η Νορβηγία και η Εσθονία, όσον αφορά στη λίστα με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024. Θέλετε να δείτε ποιες είναι αυτές; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε όλες τις απαντήσεις.

Μαγικές τοποθεσίες!

Μπαντ Ισλ, Αυστρία

shutterstock-1819388927.jpg

Όσοι την έχουν επισκεφθεί, παραδέχονται πως πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, που δικαίως συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα επάνω της και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Η Αυστρία μοιάζει να τα συνδυάζει όλα με έναν πολύ απλοϊκό και ταυτόχρονα σπουδαίο τρόπο, καθώς προσφέρεται για υπέροχες χειμερινές διακοπές στα φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της, αλλά και για όμορφες ηλιόλουστες αποδράσεις στις ιστορικές πόλεις της. Ό,τι κι αν αποζητά κανείς, είναι σίγουρο πως θα το βρει σε αυτήν και στους μαγευτικούς προορισμούς της και φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μία από τις iconic πόλεις της συγκαταλέγεται στην εν λόγω λίστα. Το Μπαντ Ισλ, είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα σε αγροτικό αλπικό τοπίο. Οι κρυστάλλινες λίμνες με τα παγωμένα νερά και τα τοπία που κόβουν την ανάσα χαρακτηρίζουν αυτό το μέρος, όπως και η μοναδική κουλτούρα και η παράδοση. Το 2024 -λοιπόν- τα βλέμματα στρέφονται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αυστρίας, που ήδη έχει την τιμητική του...

Μπόντο, Νορβηγία

shutterstock-1651774972.jpg

Θεωρείται ένα από τα ανεξερεύνητα διαμάντια της Ευρώπης, για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Ίσως δεν έχει αποκτήσει τη λάμψη που της αξίζει, αλλά μάλλον αυτό είναι κι ένα βασικό μυστικό της γοητείας της. Η Νορβηγία, είναι μία αχανής χώρα με μαγευτικές διαδρομές και με υπέροχα διατηρημένη φυσική ομορφιά και δε θεωρείται τυχαία must-visit για όσους αγαπούν τις winter-holidays και ψάχνουν το κάτι διαφορετικό. Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν νέους προορισμούς, νέες κουλτούρες, νέα ήθη κι έθιμα. Η πανέμορφη, αυτή, χώρα της Σκανδιναβίας είναι το ιδανικό μέρος για μία απόδραση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά κι ειδικά την περίοδο του χειμώνα, αποκτά μία τελείως διαφορετική, άκρως σαγηνευτική γοητεία. Για το 2024, η πόλη που ξεχωρίζει είναι το Μπόντο, που αποτελεί πλέον την πρώτη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα στον Αρκτικό Κύκλο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο των τελευταίων δέκα χρόνων στη Νορβηγία και μέσα σε αυτό το έτος, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 500.000 χιλιάδες επισκέπτες για το μεγαλύτερο πάρτι στον κόσμο, καθώς έχουν προγραμματιστεί αμέτρητες εκδηλώσεις. Η Biennale Land Art αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και όλα τα βλέμματα στρέφονται από τώρα επάνω της.

Τάρτου, Εσθονία

shutterstock-653239957.jpg

Last but not least, η τρίτη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2024 ανήκει στην μαγευτική, Εσθονία, που μπορεί να βρέθηκε επί σειρά ετών στο περιθώριο, ωστόσο, τώρα παίρνει ακριβώς αυτό που της αξίζει και βλέπει τους travel-lovers της Ευρώπης -κι όχι μόνο- να κάνουν focus σε αυτήν. Αποτελεί μία από τις τρεις βαλτικές χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης, με τα καταπράσινα τοπία να αποτελούν σήμα κατατεθέν της, καθώς το 50% της καλύπτεται από δασικές εκτάσεις. Iconic! Είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρεις και ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, προσελκύει τουρίστες από κάθε γωνιά της γης. Παράλληλα -ωστόσο- η Εσθονία συγκεντρώνει περισσότερα από 2.000 νησιά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακατοίκητα, με εμφανή τα ίχνη του μεσαιωνικού πολιτισμού. Όσο για την πόλη που ξεχωρίζει; Το Τάρτου θα έχει φέτος την... τιμητική του! Στο ετήσιο πρόγραμμα του Τάρτου και της Νότιας Εσθονίας έχουν μία θέση ήδη περίπου 1.000 εκδηλώσεις, με τους locals να καλούν τους επισκέπτες να γνωρίζουν την πόλη από κοντά και να θαυμάσουν την μοναδική ομορφιά της, θέλοντας να αναδείξουν τη δύναμη των μικρών ευρωπαϊκών πόλεων.

Τρία διαφορετικά σημεία στην Ευρώπη, τρεις μαγευτικοί προορισμοί που μπορούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό...