fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο θα απολαύσουμε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο θα απολαύσουμε αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Όσα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας από σήμερα έως και την Κυριακή


Ο Νοέμβριος φέρνει νέα, συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερη για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Η πιο updated ατζέντα της πόλης είναι εδώ!

M O N D A Y

Ταινία "The Marsh King's Daughter"

823744.jpg

Μια γυναίκα με κρυφό παρελθόν θα επιστρέψει στο δάσος που μεγάλωσε για να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο άντρα της ζωής της: τον πατέρα της. Η φαινομενικά φυσιολογική ζωή της Elena κρύβει μία σκοτεινή και επικίνδυνη αλήθεια: τον αποξενωμένο πατέρα της, τον διαβόητο Βασιλιά του Βάλτου, τον άνθρωπο που κράτησε όμηρο εκείνη και την μητέρα της για χρόνια. Όταν δραπετεύσει από τη φυλακή, η Elena θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Γνωρίζοντας πως εκείνος θα κυνηγήσει την ίδια και την οικογένεια της, η Elena πρέπει να βρει τη δύναμη να κοιτάξει κατάματα τους δαίμονες της και να υπερνικήσει τον άνθρωπο που της έμαθε να επιβιώνει στην άγρια φύση. Σκηνοθεσία: Neil Burger. Σενάριο: Elle Smith, Mark L. Smith, Karen Dionne Πρωταγωνιστούν: Daisy Ridley, Ben Mendelsohn, Garrett Hedlund.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 6), Δευτέρα 20:15 και 22:30.

Επετειακή εικαστική έκθεση «Το όραμα που έγινε πράξη»

xoris-titlo.jpg

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με αφορμή των εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του και των 120 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του Πνευματικού Κέντρου και ευεργέτη της πόλης Γ.Θ. Bαφόπουλου διοργανώνει την επετειακή εικαστική έκθεση «Το όραμα που έγινε πράξη». Στην έκθεση, θα παρουσιαστούν 52 έργα τέχνης που αποτελούν προσωπική συλλογή του ζεύγους Γεωργίου και Αναστασίας Βαφοπούλου και κοσμούσαν την οικία τους. Αποτελούν μια ενότητα, η οποία διαχωρίζεται από την ευρύτερη συλλογή έργων τέχνης του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Μεταφέρθηκαν στο Βαφοπούλειο, από την οικία του ζεύγους, μετά το θάνατο της Αναστασίας Βαφοπούλου, το 2001. Σύμφωνα με την διαθήκη τους, επιθυμία των ιδιοκτητών της ήταν η συλλογή να διατηρήσει το αυτόνομο χαρακτήρα της και να μεταφερθεί αυτούσια στο κτίριο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Info: Εγκαίνια, Δευτέρα στις 19:00 στην αίθουσα εκθέσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, 5ος όροφος.

Μουσική σκηνή: Αλέκος Σακελλάριος Και Πονηριά στο Μάτι

560efda45e7ab64b71e94aca2bffb514-xl.jpg

Η μεγάλη παρηγοριά μετά τον πόλεμο, την κατοχή και τον εμφύλιο, ήταν το γέλιο μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις και τον κινηματογράφο. Σχεδόν σε όλες τις ταινίες της δεκαετίας του '50 και του '60, ακούγονταν τραγούδια που τα γεννούσε η ανάγκη για συμπλήρωση της μυθοπλασίας. Μέγας πρωτεργάτης, ο Αλέκος Σακελλάριος. Ένας δημιουργός, που μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του, διατήρησε άθικτη την παιδικότητά του. Ή, θα ήταν καλύτερα αν λέγαμε ότι διατήρησε τη σοβαρότητα με την οποία παίζει το παιδί. Σίγουρα λοιπόν μας θυμίζει κάτι από τον εαυτό μας κι όχι υποχρεωτικά από τα παλιά και ξεχασμένα. 25 τραγούδια σε στίχους του Αλέκου Σακελλάριου και μουσικές των Γ. Μουζάκη, Μ. Σουγιούλ, Κώστα Γιαννίδη, Ν. Γούναρη, Στ. Ξαρχάκου, Κ. Καπνίση κ.ά. Γιάννης Μπέζος: Αφήγηση, τραγούδι, επιμέλεια προγράμματος. Κωνσταντίνα Νταντάμη: Τραγούδι. Ντένια Στασινοπούλου: Τραγούδι. Θοδωρής Οικονόμου: Πιάνο.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Δευτέρα στις 20:30.


T U E S D A Y

Νανά Winter-Γεωργιάδου, έκθεση «Αθέατο»

822132-oI3rx.jpg

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει στον χώρο της στη Γεωργίου Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), την ατομική έκθεση της εικαστικού Νανάς Winter-Γεωργιάδου με τίτλο: «Αθέατο». Η Δρ. Ιστορίας της Τέχνης Κάτια Κιλεσοπούλου στη κριτική της σημειώνει για αυτή τη καινούργια σειρά έργων της Νανάς Winter-Γεωργιάδου: «...Τα μεγέθη των πινάκων κυμαίνονται από μεσαία έως πολύ μεγάλα ενώ το λάδι, τις περισσότερες φορές αραιωμένο, αποτελεί το μόνιμο υλικό που δεξιοτεχνικά χειρίζεται η ζωγράφος. Η μετάβαση στην αφαίρεση είχε ήδη συντελεστεί από την προηγούμενη περίοδο. Κατά την τελευταία πενταετία παρουσιάζεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Στη μια γεωμετρικοί χρωματικοί τύποι, ταινίες σε αόριστο φόντο εκτείνονται σε διαγώνιες που συναντώνται, σαν τα δοκάρια του Η. Hartung, έχοντας όμως χάσει τη σκληρή μορφοπλαστική τους μέσα από την εκλεπτυσμένη και διάφανη χρωματική επεξεργασία. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένας χώρος μνημειακός -που εντείνεται και λόγω των μεγάλων διαστάσεων- εμφατικά επεκτατικός και δυναμικός, όπου οι πολλαπλές κατευθύνσεις σuμβολοποιούν τις κάθε είδους "πορείες", πρόσφορες σε ποικίλες ερμηνείες...».

Info: Govedarou Art Gallery, Τρίτη 11:00 - 14:00.

«1η Γιορτή της Επιστήμης» στο Νόησις

noesis.jpg

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και τη σύμπραξη του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών Νόησις διοργανώνει την 1η Γιορτή της Επιστήμης στη Θεσσαλονίκη, ένα ετήσιο γεγονός που πραγματοποιείται από το 1991 στη Γαλλία, υπό την αιγίδα του γαλλικού Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, με σκοπό να προάγει τις επιστήμες στο ευρύ κοινό. Στόχος της Γιορτής είναι να ενισχύσει την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ερευνητών και πολιτών, να αναδείξει το έργο της επιστημονικής κοινότητας και να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με την επιστήμη.

Info: Κέντρου Διάδοσης Επιστημών Νόησις, Τρίτη 09:30 - 16:30.

64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

screenshot-2-2-768x387.png

Στο πλαίσιο των προβολών του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μη χάσετε αυτήν τη Τρίτη την ταινία «Μην ξεχνάς να βλεφαρίζεις». Ένα ζευγάρι Γάλλων υιοθετούν δυο αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, από τη Λιθουανία. Καλούν την Γκαμπριέλ, μεταφράστρια λιθουανικών, να μείνει μαζί τους και να βοηθήσει τα παιδιά να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον. Όμως ο ειδυλλιακός οικογενειακός βίος σύντομα διαταράσσεται λόγω πολιτισμικών διαφορών, αντιφατικών μεθόδων ανατροφής και αντιζηλίας μεταξύ των παιδιών για την εύνοια από τους γονείς. Με τα λόγια της σκηνοθέτριας: «Σε κάθε σχέση, είτε με κάποιο άλλο άτομο είτε σε κάποια κατάσταση, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αγάπη και τον εγωισμό. Είναι απίστευτα εύκολο να παραβιαστεί αυτή η γραμμή χωρίς να το καταλάβεις. Όταν γύριζα αυτή την ταινία, προσπαθούσα να καταλάβω όλα αυτά τόσο μέσα μου όσο και στους ανθρώπους που συναντούσα. Ακόμα θεωρώ τη δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και γοητευτικά πράγματα στον κόσμο».

Info: Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον, Τρίτη στις 13:00.


W E D N E S D A Y

«Άσμα Ασμάτων» στο Θέατρο Φαργκάνη

159fc61fd0fc009a5ca070136f874aef-xl.jpg

Το Άσμα Ασμάτων είναι ένα αριστούργημα ποιητικής έκφρασης. Αποτελεί ένα από τα πιο αινιγματικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Περιγράφει με τρυφερότητα και πάθος την αγάπη ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, δημιουργώντας εικόνες ομορφιάς και ερωτικού πόθου. Η συγγραφή του τοποθετείται γύρω στον 4ο αιώνα π.Χ. και αποδίδεται παραδοσιακά στον βασιλιά Σολομώντα, αν και αυτό ακόμα παραμένει αβέβαιο. Πρόκειται για ένα ποίημα με βαθιά νοήματα, που εκφράζει με τον πιο όμορφο τρόπο τη μυστικιστική ένωση της ανθρώπινης ψυχής με το Θείο.

Info: Θέατρο Φαργκάνη, Τετάρτη στις 21:00.

Ταινία «Η Γη της Επαγγελίας - Bastarden»

823802-JJlLN.jpg

Ο Mads Mikkelsen, στη δανέζικη αυτή υπερπαραγωγή εποχής, συνεργάζεται και πάλι με τον ελληνικής καταγωγής Nikolaj Arcel κι ενσαρκώνει ένα πραγματικό πρόσωπο, τον Kahlen: έναν μοναχικό λοχαγό ταπεινής καταγωγής, καρπό της παράνομης σχέσης μιας υπηρέτριας και ενός ευγενή, που είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του με κάθε κόστος. Έτσι, το 1755, ζητά την άδεια του Βασιλιά ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Αλλά θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του, με κυριότερο τον ημιπαράφρονα και σαδιστή γαιοκτήμονα Friedrich Schinkel, τον πανίσχυρο άνδρα της περιοχής, που βλέπει την εξουσία του να απειλείται... Όμως ο Kahlen, ένας ηθικός αλλά απίστευτα ισχυρογνώμων άνδρας, δεν το βάζει κάτω κι ας υφίσταται τα πάνδεινα. Πρωταγωνιστούν: Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin.

Info: Βακούρα (αίθουσα 2), Τετάρτη στις 18:00.

Ballets Jazz Montreal "Dance me" Music by Leonard Cohen

ballets-jazz-montreal.jpg

Η ομάδα χορού Ballets Jazz Montréal παρουσιάζει την παράσταση "Dance Me" που εμπνέεται από το πλούσιο και βαθυστόχαστο έργο του ποιητή, συγγραφέα και τραγουδοποιού Leonard Cohen. Ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, ο καλλιτέχνης με καταγωγή από το Μόντρεαλ, είχε εγκρίνει όσο ζούσε αυτόν τον μοναδικό φόρο τιμής στο έργο του, που αναφέρεται στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, όπως αυτοί περιγράφονται στη μουσική και στα ποιήματά του. Τη χορογραφία συνυπογράφουν τρεις διεθνείς προσωπικότητες, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Annabelle Lopez Ochoa και ο Ihsan Rustem, οι οποίοι δημιουργούν ένα σύμπαν στέρεο και βαθύ, όπως ακριβώς και το έργο του διάσημου καναδού ποιητή. Την παράσταση απογειώνουν με τη δυναμική τους παρουσία 14 ερμηνευτές της ομάδας, χάρη στην τολμηρή δραματουργία του Eric Jean.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τρίτη και Τετάρτη στις 20:30.


T H U R S D A Y

Εικαστική έκθεση «Χριστιανόπουλος – Βαφόπουλος, Ποιητές της Θεσσαλονίκης»

choris-titlo.png

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Βαφόπουλου 3) σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την εικαστική έκθεση «Χριστιανόπουλος – Βαφόπουλος, Ποιητές της Θεσσαλονίκης». Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη των βασικών πλευρών του Ντίνου Χριστιανόπουλου: θρησκευτική, ερωτική, αγάπη για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και για το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Για το λόγο αυτό, επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν 25 έργα τέχνης και 11 φωτογραφίες από το σύνολο της συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται περίπου 1000 έργα τέχνης.

Info: Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Πέμπτη 10:00 - 17:00.

Ταινία "The Good Mother"

the-good-mother-ending-explained-hilary-swank-as-marissa.jpg

Μετά τον φόνο του αποξενωμένου γιου της, μία δημοσιογράφος συνεργάζεται με την έγκυο κοπέλα του για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του. Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν ένα κρυφό κύκλωμα ναρκωτικών και διαφθοράς και θα αποκαλύψουν ένα ακόμα πιο σκοτεινό μυστικό. Σκηνοθεσία: Miles Joris-Peyrafitte. Σενάριο: Madison Harrison, Miles Joris-Peyrafitte. Πρωταγωνιστούν: Olivia Cooke, Hilary Swank, Jack Reynor, Larry Fessenden.

Info: Από 9 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους. Stay tuned!

The Royal Hotel

tid40207-the-royal-hotel-001-herojpg-copy.jpg

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί δύο κολλητές φίλες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία και πιάνουν μία προσωρινή δουλειά στο μπαρ του ξενοδοχείου "The Royal Hotel" σε μια απομονωμένη πόλη. Όταν όμως τα αστεία και η συμπεριφορά των θαμώνων ξεπεράσουν τα όρια, οι δύο κοπέλες θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε μια ανησυχητική κατάσταση που ξεφεύγει όλο και περισσότερο από τον έλεγχό τους. Πρωταγωνιστούν: Julia Garner, Jessica Henwick, Herbert Nordrum.

Info: Από 9 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους. Stay tuned!


F R I D A Y

«Η Αφροδίτη με τη Γούνα» του David Ives στο Metropolitan Urban Theater

815953.jpg

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες σε Αμερική και Ευρώπη, ανεβαίνει αυτόν τον χειμώνα για περιορισμένες παραστάσεις στην Αθήνα και συνεχίζει με χειμερινή περιοδεία στην Ελλάδα. Το διάσημο έργο του David Ives «Η Αφροδίτη με την Γούνα» σκηνοθετεί η Ρέινα Εσκενάζυ και πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Αγγέλου και η Βαρβάρα Λάρμου. Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βαρβάρα Λάρμου.

Info: Metropolitan: The Urban Theater, Παρασκευή στις 21:00.

«Το Έκτο Πάτωμα» του Αλφρέντ Ζερί στο Θέατρο Αριστοτέλειον

761863-MKeNy.jpg

32 χρόνια μετά τη θρυλική πλέον παρουσίασή του στο θέατρο «Περοκέ» (1991-92) ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί και αναβιώνει την μουσική παράσταση «Το έκτο πάτωμα» με ένα επιτελείο σπουδαίων καλλιτεχνών. Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου στο δημοφιλές έργο του Αλφρέντ Ζερί -που έχει μεταφραστεί και παιχτεί με τεράστια επιτυχία σχεδόν σε όλο τον κόσμο από το 1938 ως σήμερα- ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου δημιούργησαν ίσως τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες σε θεατρική παράσταση. Παίζουν: Υρώ Μανέ, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Καστάνη, Δανάη Λουκάκη, Μαριαλένα Ροζάκη, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Βασίλης Αθανασόπουλος, Σταύρος Παρχαρίδης, Ευαγγελία Μουμούρη, Δημήτρης Πιατάς.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Παρασκευή στις 21:00.

6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723

b04-91k9k.jpg

Το 1723 ο J. S. Bach κλείνει την περίοδο του Κέτεν και φεύγει στη Λειψία. Στα σχεδόν επτά χρόνια που έμεινε στην πόλη Κέτεν (1717 – 1723) ως αρχιμουσικός στην αυλή του πρίγκιπα Λεοπόλδου, ο Bach έγραψε τα πιο σημαντικά έργα οργανικής μουσικής όπως τις Σονάτες και Παρτίτες για βιολί σόλο, τις Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο, τις Σουίτες για βιολοντσέλο σόλο, τις Σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο, τα Πρελούδια και Φούγκες της συλλογής Καλώς συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο και τα Βρανδεμβούργια Κοντσέρτα. Σάββατο 4 Νοεμβρίου - 2η συναυλία: La Stravaganza Greca. Η συναυλία περιλαμβάνει ένα ιταλικό πρόγραμμα με δεξιοτεχνικές Σονάτες των Giuseppe Tartini και Antonio Vandini, καθώς και σπάνιες Τρίο Σονάτες για βιολί, βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο των Ιταλών συνθετών της εποχής Alessandro Stradella, Nicola Antonio Porpora και Giovanni Benedetto Platti.

Info:
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Παρασκευή στις 20:30.

Η ARTION Galleries παρουσιάζει τη νέα έκθεση του Θανάση Λάλα

lalas01-1024x754.jpg

Ο εικαστικός Θανάσης Λάλας παρουσιάζει για πρώτη φορά την «Επιτοίχια Χαρά» στη Θεσσαλονίκη, στην ARTION Galleries (Μητροπόλεως 96). Σύμφωνα με το ίδιο: «η επι-τυχία της Επιτοίχιας χαράς που προσπάθησα να δημιουργήσω είναι ο θεατής που θα επισκεφτεί την έκθεση, να φύγει έχοντας γκρεμίσει τον τοίχο του επώδυνου της εποχής μας και με διάθεση να αλλάξει τις συνθήκες που του επιβάλλει η εποχή. Και όλα αυτά για να βρεθεί εκεί που η ψυχή και το μυαλό στήνουν το πάρτυ της σκέψης, το γκρίζο σκεπάζεται από τη γιορτή του χρώματος, εκεί που το παιχνίδι της ζωής μας αλλάζει τους κανόνες και μας επιτρέπει τους επιτοίχιους καταγάλανους ουρανούς, τις επιτοίχιες καυτές αμμουδιές φιλόξενες για τα γυμνά μας όνειρα, τις επιτοίχιες ασκήσεις ισορροπίας για επιδέξιους ακροβάτες που έμαθαν να ισορροπούν σε δυνατούς ανέμους, τις επιτοίχιες καρδιές που ανασαίνουν σαν πεταλούδες ελπίδας. Άλλωστε, η Τέχνη για να επιτύχει τον στόχο της πρέπει να καταφέρει να γίνει μέρος της αυτοβιογραφίας του θεατή που τη βλέπει».

Info: Εγκαίνια την Παρασκευή στην ARTION Galleries.


W E E K E N D

«Κωσταλέξι» στο Θέατρο Αμαλία

812001.jpg

Με νέα σκηνοθετική ματιά και νέο υλικό που εμπλουτίζει τη δραματουργία της παράστασης, η Άλκηστις Νικολαΐδη, η Ζωγραφιά Μεντεσίδου και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης παρουσιάζουν την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας που οι ίδιοι οι γονείς της κράτησαν σε εγκλεισμό για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας. Μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε την έμπνευση, 45 χρόνια μετά, για μία παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Θησείον στην Αθήνα. Πρωταγωνιστούν: Άλκηστις Νικολαΐδη, Ζωγραφιά Μεντεσίδου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Info: Θέατρο Αμαλία, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Block 33

unnamed.jpg

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στο Block 33. Στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.

Info: Block 33, Σάββατο στις 21:30.

Gala όπερας Elīna Garanča

elina-garanca-large.png

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχονται στην πόλη μία από τις μεγαλύτερες ντίβες των ημερών μας παγκοσμίως, την Λετονή μεσόφωνο Elīna Garanča, η οποία έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς με την ομορφιά της φωνής της, την ιδιοφυή της μουσικότητα και τις συναρπαστικές σκηνικές της ερμηνείες.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Σάββατο στις 21:00.

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023

krasi-fusi.jpg

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τους. Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, Κυριακή, δείτε περισσότερα εδώ.

Have a nice week!