fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο έρχεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Ατζέντα Εβδομάδας: Τι νέο έρχεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Οι πιο ενημερωμένες προτάσεις είναι εδώ


Η νέα εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φέρνει συναρπαστικά δρώμενα και events, που θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι ημέρες θα είναι ιδιαίτερες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υποδεχόμαστε στην πόλη τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις, που θα καλύψουν κάθε γούστο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή. Παρακάτω, οι προτάσεις για την πιο ενημερωμένη ατζέντα αυτών των ημερών.

Κρατήστε σημειώσεις...

M O N D A Y

«Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

685460.jpg

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, σε σκηνοθεσία Σ. Καραγιάννη. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής-πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του Βασιλέως. Πρόκειται για την πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας που διεξήχθη στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες. Η δίκη προσφέρεται για διαχρονικό προβληματισμό σχετικά με την φυσιογνωμία του νεωτερικού ελληνικού κράτους, τα κομματικά πάθη που διχάζουν, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην απονομή της δικαιοσύνης. Η θεατρική παράσταση αναδεικνύει τη δύναμη του δικανικού λόγου και της ελεύθερης συνείδησης, συνάμα, δε, διασαλπίζει το μήνυμα της ενότητας στη μακρά πορεία για την εθνική ολοκλήρωση.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Δευτέρα στις 20:30.

«Το χέρι» της Έφης Βετουλάκη στο Θέατρο Αθήναιον

862246.jpg

Στο αμφιθέατρο ενός Πανεπιστημίου, υποψήφιοι ψυχίατροι πρόκειται να παρακολουθήσουν μια συνεδρία της καθηγήτριάς τους με έναν επικίνδυνο γυναικοκτόνο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο δολοφόνος ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, τις πεποιθήσεις του και τα στερεότυπα που έχουν κτιστεί μέσα του από την παιδική του ηλικία. Ο θεατής διαπιστώνει ότι πολλές φορές ταυτίζεται ιδεολογικά με τον δολοφόνο. Η πλοκή εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο, ώστε o θεατής να αναζητήσει το δικό του μερίδιο ευθύνης στη δημιουργία λανθασμένων στερεότυπων. Ποιος είναι τελικά ο θύτης; Παίζουν: Νίκος Ζώκας, Μαρία Ιωαννίδου.

Info: Θέατρο Αθήναιον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35), Δευτέρα στις 20:00.

Τάκης Ζαχαράτος: ''Sweet Dreams... από κοντά'' στο Θέατρο Βεργίνα

takis1100-821-107710136.jpg

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out και τις συνεχόμενες παρατάσεις των εμφανίσεων του, ο πολυαγαπημένος showman Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Vergina Theatro με τη νέα παράσταση-υπερπαραγωγή "Sweet Dreams... από κοντά». Μας καλεί να ονειρευτούμε, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί του, μέσα από τα ευτράπελα της τηλεόρασης, της πολιτικής και της κοινωνικής μας ζωής.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα (12 χλμ. Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου), Δευτέρα στις 22:00.

Ταινία «Μινόρε»

860076.jpg

Μια καυτή, καλοκαιρινή νύχτα, σε μια παραλία της Ελλάδας που είναι γεμάτη κόσμο που απολαμβάνει μουσική, φαγητό και χορούς, μια ομίχλη καλύπτει την περιοχή και παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, ενώ άλλους τους παρασύρουν στην θάλασσα μετά από φρικτά όνειρα. Μια παρέα μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη που αναζητά τον αλλοπρόσαλλο Έλληνα πατέρα του, μια σερβιτόρα, έναν bodybuilder, τη γιαγιά τους, μερικούς ντόπιους εγκληματίες και έναν απέθαντο ιερέα και όλοι μαζί αντιστέκονται στους εισβολείς. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας. Πρωταγωνιστούν: Davide Tucci, Δάφνη Αλεξάντερ, Constantin Symsiris.

Info: Cineplexx One Salonica - Αιθ. 4 (Γιαννιτσών 61 και Κωλέττη 34), Δευτέρα στις 19:45.


T U E S D A Y

Γιώργος Λαζόγκας, Θανάσης Δάπης - Έκθεση «Παράλληλες Γραφές, Περί Θραυσμάτων»

862410.jpg

Ο Γιώργος Λαζόγκας, εννοιολογικός καλλιτέχνης και ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ, μαζί με τον Θανάση Δάπη, σημαντικό εικαστικό της νεότερης γενιάς, παρουσιάζουν έργα τους στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου. Όπως επισημαίνει για τον Γιώργο Λαζόγκα ο επιμελητής της έκθεσης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Ευθύμης Λαζόγκας: Ο Λαζόγκας πάντα υποστήριζε ότι «Το θραύσμα είναι το όλον». Στο εικαστικό του ιδίωμα το θραύσμα φέρει την μνήμη της εικόνας του όλου, παραμένει όμως ως καταγραφή του ελάχιστου, καθώς αποφεύγει την φλυαρία της αφήγησης, αφουγκράζεται τη σιωπή και την ποίηση του non finito. Για τον Θανάση Δάπη ο επιμελητής αναφέρει: Χωρίς να χάσει καθόλου την αθωότητα της παιδικής γραφής και σκέψης, ο Δάπης επιχειρεί με μορφοπλαστικό όπλο την ανεπιτήδευτη ενστικτώδη γραφή μια καινούργια αφηρημένη διήγηση που τείνει να εισάγει στο έργο του πολλαπλές αναγνώσεις. Το χρώμα, το σχέδιο, η σύνθεση πρωταγωνιστούν.

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου (Τσιμισκή 52), Τρίτη 12:00 - 20:00.

«Γράμμα στον πατέρα» του Franz Kafka στο Ινστιτούτο Γκαίτε

666825.jpg

H παράσταση αποτελεί την πρώτη θεατρική μεταφορά του προσωπικού κειμένου του Kafka, το οποίο απευθύνεται στον πατέρα του, μιλώντας για όλα όσα δεν τόλμησε ποτέ να του πει. Λίγο πριν πεθάνει από φυματίωση, ο Kafka γράφει μια επιστολή στον πατέρα του –ένα γράμμα που δεν επιδόθηκε ποτέ– μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την τραυματική σχέση μαζί του, σχέση που αποτελεί κλειδί για την κατανόηση του ψυχισμού και του έργου του. Μέσα από τον παραληρηματικό λόγο ενός ανθρώπου που θέλει να προλάβει να εκφράσει όσα έχει μέσα του πριν φύγει από τη ζωή, αποκαλύπτεται ένας πατέρας-τύραννος που μισεί ό,τι δεν καταλαβαίνει και ό,τι δεν του μοιάζει, που χρησιμοποιεί την απειλή και την τιμωρία ως μέθοδο συμμόρφωσης και ασκεί λεκτική βία στα παιδιά του για να τα επαναφέρει στον μοναδικό «σωστό» δρόμο που μπορεί να αποδεχτεί: τον δικό του. Σκηνοθεσία - Δραματουργία - Σκηνική εγκατάσταση: Στέλιος Βραχνής. Πρωταγωνιστούν: Παύλος Τάνης, Απόστολος Λινάρδος, Πάνος Αναγνωστόπουλος.

Info: Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 66), Τρίτη στις 21:00.

Ταινία "Force of Nature: The Dry 2"

858506.jpg

Πέντε γυναίκες συμμετέχουν σε ένα καταφύγιο πεζοπορίας αλλά μόνο τέσσερις βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Aaron Falk και Carmen Cooper κατευθύνονται στα βουνά ελπίζοντας να βρουν την αγνοουμένη ακόμη ζωντανή. Σκηνοθεσία: Robert Connolly. Πρωταγωνιστούν: Eric Bana, Anna Torv, Deborra-Lee Furness, Robin McLeavy, Lucy Ansell, Jacqueline McKenzie, Sisi Stringer.

Info: Options Μακεδονία Αιθ. 8 (Τομπάζη 15, Πυλαία), Τρίτη 22:30.


W E D N E S D A Y

«Η αγαπημένη του κυρίου Λιν» του Philippe Claudel στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών

857887.jpg

Ο κορυφαίος Βέλγος σκηνοθέτης Γκι Κασίερς έρχεται στην Ελλάδα για να σκηνοθετήσει τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στη διάσημη νουβέλα του Philippe Claudel «Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν». Ο κύριος Λιν κρατώντας στην αγκαλιά του τη Σανγκ ντιού, τη μικρή εγγονή του και τη μόνη επιζήσασα της οικογένειάς του, εγκαταλείπει το κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό του και φτάνει στην Ευρώπη πρόσφυγας. Εκεί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τη νέα χώρα και χωρίς να αντιλαμβάνεται τη γλώσσα των ξένων, αφήνει τη μοίρα του στα χέρια των αρμόδιων αρχών που τον περιθάλπουν. Μέχρι που γνωρίζει τον κ. Μπαρκ. Ο κ. Μπαρκ μιλάει συνέχεια στη γλώσσα του και ο κ. Λιν σιωπηλός απολαμβάνει την παρέα του. Μια δυνατή φιλία καλλιεργείται ανάμεσα στους δύο άντρες, με εξομολογήσεις, με σεβασμό απέναντι στον εκφρασμένο ή στον σιωπηλό πόνο, με συμπόνοια και φροντίδα. Η νουβέλα La petite fille de monsieur Linh του Φιλίπ Κλοντέλ δημοσιεύτηκε το 2005 στη Γαλλία. Μέσα από την ιστορία του κ. Λιν, ο συγγραφέας μιλάει για τον ξεριζωμό, το τραύμα, τη συμφιλίωση, τη συντροφικότητα, την αγάπη αλλά και για τη ζωτική ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση και επικοινωνία. Ο Guy Cassiers συνδυάζει το πάθος του για τη λογοτεχνία με τα οπτικά μέσα και οδηγείται σε ένα σκηνικό αποτέλεσμα, που αποτυπώνει τη δική του πολύ ιδιαίτερη σκηνοθετική γραφή. Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), Τετάρτη στις 19:00.

«96%» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

858873.jpg

Το ευρωπαϊκό συμμετοχικό project "Landscapes of Devastation" (Τοπία Καταστροφής) ξεκινάει ταυτόχρονα σε τρεις πόλεις: Θεσσαλονίκη- Μαδρίτη- Βερολίνο. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει και τα αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν από την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών όπου το κοινό θα παρακολουθήσει το «96%», μια παράσταση - ντοκιμαντέρ για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια με περισσότερους/ες από 300 εφήβους/ες σε σχολεία. Το «96%» αφηγείται μια ιστορία σκοτεινή και λησμονημένη, τα ίχνη της οποίας όμως είναι ακόμα εδώ. Η παράσταση - ντοκιμαντέρ, επιχειρώντας μια αρχαιολογία του παρόντος, τα αναζητά, όχι μόνο σε μελέτες, αρχεία και μαρτυρίες, αλλά και με επιτόπια έρευνα στη σημερινή πόλη, στους δρόμους, στα κλειστά μαγαζιά, στα παλιά και τα καινούργια κτίρια, ακόμα και στο ίδιο το Κρατικό Θέατρο. Σκηνοθεσία: Πρόδρομος Τσινικόρης

Info: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Τετάρτη στις 19:00.

'Εκθεση "Nelly's"

853617.jpg

Η παρουσίαση του πολυδιάστατου έργου της Ελληνίδας φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη (1899-1998) που φιλοξενείται στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος της αναδρομικής έκθεσης "Nelly's" που διοργανώθηκε από το Μουσείο Μπενάκη (23/2-23/7/2023) με στόχο να επανασυστήσει τη δημιουργό στο σύγχρονο κοινό. Με άξονες τις τρεις πόλεις στις οποίες διαμόρφωσε το φωτογραφικό της βλέμμα: Δρέσδη, Αθήνα, Νέα Υόρκη επιχειρείται η προβολή των πολυάριθμων διαφορετικών θεμάτων που αποτύπωσε η Νέλλη από το 1921 έως το 1966. Η έκθεση αποτελείται από 185 φωτογραφίες φιλοτεχνημένες από την ίδια τη δημιουργό κι επιλεγμένες από το ογκώδες αρχείο της με σκοπό να εκπροσωπηθούν οι διαφορετικές αισθητικές τάσεις που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια των 45 χρόνων ενασχόλησής της με το μέσο και οι πολυάριθμες φωτογραφικές τεχνικές με τις οποίες πειραματίστηκε. Στις πρωτότυπες αυτές εικόνες προστίθενται 53 σύγχρονες ψηφιακές εκτυπώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα αρνητικά της ώστε να συμπληρώσουν τα αφηγηματικά κενά.

Info: MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α' , Λιμάνι Θεσσαλονίκης), Τετάρτη 11:00 - 19:00.


T H U R S D A Y

«Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα» του Eric-Emmanuel Schmitt στο Θέατρο Αυλαία

811217.jpg

Αγαπάμε έναν άνθρωπο γι' αυτό που είναι και συχνά παύουμε να τον αγαπάμε γιατί παραμένει αυτό που είναι. Είναι ο πόνος της αγάπης αναπόφευκτος; Πάντα περιμένουμε από τους άλλους να έχουν τις απαντήσεις που περιμένουμε από αυτούς και αυτή συνήθως είναι η πηγή του πόνου που προκαλούμε ο ένας στον άλλον στην αγάπη. Και αυτό γιατί στην αγάπη δεν δεχόμαστε τον άλλον ως μυστήριο που πρέπει απλά να αγαπηθεί γι' αυτό που είναι αλλά ως γρίφο που θέλει αποκωδικοποίηση, ερμηνεία ή αλλαγή. Και το χειρότερο απ' όλα συχνά αναγκάζουμε τους άλλους να πονούν εξαιτίας των δικών μας ανικανοποίητων επιθυμιών. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας. Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Τσαλίκη, Άρης Λεμπεσόπουλος.

Info: Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ), Πέμπτη στις 21:00.

«Μαρίκα με είπανε - Μαρίκα με βγάλανε» στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών

860863.jpg

Μια μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση, που αποτελεί συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, έρχεται το Μάρτιο στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Οδυσσέας Ιωάννου δημιουργούν ένα μουσικό όσο και θεατρικό έργο αφιερωμένο στις γυναίκες του Λαϊκού Τραγουδιού, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη. Το έργο και η παράσταση είναι ένας φόρος τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το Ελληνικό Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα. Οι γυναίκες του Τραγουδιού μας, ηρωίδες της σκηνής και της ζωής, με την τέχνη τους και την πίστη τους στο θαύμα, υψώθηκαν σε θαυμαστά πρόσωπα του Ελληνικού Πολιτισμού. Οι φωνές τους έχουν συντροφέψει και σημαδέψει την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Τα τραγούδια που ερμήνευσαν αλλά και οι ζωές που έζησαν, αποτελούν πολύτιμη μαρτυρία και πνευματική παρακαταθήκη. Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Ερμηνεύουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κορίνα Λεγάκη. Αφηγήτρια: Παναγιώτα Βιτετζάκη.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), Πέμπτη στις 21:00.

Γιάννης Βαρδής και Χάρης Βαρθακούρης στο Block 33

vardis-varthakouris2e16d0bafill-1375x729.jpg

Ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Βαρθακούρης έρχονται για μια συναυλία 2,5 ωρών στο Block 33. Οι δύο μεγάλοι ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους για μια βραδιά που θα μας ξεσηκώσει και θα μας κάνει να τη θυμόμαστε για καιρό.

Info: Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33), Πέμπτη στις 22:00.


F R I D A Y & W E E K E N D

Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στην Αγορά Μοδιάνο

festival-slider-1.jpg

Η Κεντρική Αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις πολιτιστικές της δράσεις, αγκαλιάζοντας αυτή τη φορά, το αγαπημένο σε όλους μας, παιδικό βιβλίο. Σε συνεργασία με εγχώριους εκδοτικούς οίκους, η Αγορά Μοδιάνο διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου, από την Παρασκευή 29 έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγαλύτερου «παραμυθά» του κόσμου, Hans Christian Andersen. Διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές αφηγήσεις παραμυθιών, γνωριμία με τους συγγραφείς και πολλά άλλα, συνθέτουν τα ψηφιδωτά του 1ου Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στην Αγορά Μοδιάνο και μας ταξιδεύουν σε έναν συναρπαστικό κόσμο ανέμελων παιδικών αναμνήσεων, φαντασίας και εξερεύνησης άγνωστων κόσμων.

Info: Αγορά Μοδιάνο (Ερμού 24 και Βασιλέως Ηρακλείου 33), Παρασκευή 15:00 - 22:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 22:00.

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» του Robert Thomas στο Αριστοτέλειον

725680.jpg

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου»: Το νουάρ αριστούργημα του Robert Thomas, το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Robert Thomas, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Κοραλία Καράντη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Γεροντιδάκης.

Info: Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00 και στις 21:00.

Φοίβος Δεληβοριάς στο Principal

foivos-delivorias-1.jpg

O Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα τη νέα του παράσταση που ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ενθουσιώδεις κριτικές και αλλεπάλληλα sold out! Την ερχόμενη Παρασκευή εμφανίζεται στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη.

Info: Πολυχώρος Μύλος - Principal (Ανδρέου Γεωργίου 56), Παρασκευή στις 22:00.

Έκθεση "Dali Cybernetics: The Immersive Experience"

1920photo2-1.jpg

Η επίσημη έκθεση Dali Cybernetics, μια παραγωγή που περιοδεύει ανά τον κόσμο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού έρχεται στη Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης από 29 Μαρτίου έως 29 Ιουνίου. Ένα σύμπαν καθηλωτικών εικόνων, χρωμάτων και εφέ. Ο εικαστικός κόσμος του μεγάλου σουρεαλιστή ζωγράφου Salvador Dalí ζωντανεύει με καταπληκτικό τρόπο μαγεύοντας όλες τις ηλικίες. Δείτε περισσότερα εδώ.

Info: Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ'), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 09:30 - 21:30.

Γιώργος Χατζηνάσιος και Στέφανος Κορκολής, «Πάλι Μαζί», στο Μέγαρο Μουσικής

korkolis.webp

Πριν από 35 χρόνια, ο Γιώργος Χατζηνάσιος ήταν ένας ήδη καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας, ο οποίος μετρούσε πλήθος αγαπημένων ραδιοφωνικών επιτυχιών, αλλά και ρεσιτάλ σε χώρους-ορόσημα του εξωτερικού, όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Concert House της Βιέννης. Ο Στέφανος Κορκολής, πάλι, ήταν ένας νέος πιανίστας και συνθέτης, με λαμπρές σπουδές στο Παρίσι, που έδινε τα πρώτα διαπιστευτήρια μιας σημαντικής καριέρας στην εγχώρια pop σκηνή και στο ελληνικό τραγούδι. Τώρα λοιπόν, έφτασε η στιγμή να συναντηθούν ξανά, στοχεύοντας να δημιουργήσουν ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει «Πάλι Μαζί» σε ένα πρόγραμμα με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους που θα περιλαμβάνει επιπλέον τις σουίτες του Γιώργου Χατζηνάσιου για πιάνο και ορχήστρα (βασισμένες στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά θέματα που έχει υπογράψει στη μακρά του σταδιοδρομία), όπως και διάφορα ορχηστρικά έργα του Στέφανου Κορκολή.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30.

Opening RECREATIONISM vol.1

befunky-collage-76.jpg

O Δημήτρης Κυριάκος και η Effie Panagoula ανυπομονούν να σας υποδεχτούν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 20.00, στο RECREATIONISM vol.1, στο Opening δηλαδή του ολόφρεσκου καλλιτεχνικού τους studio, στη Συγγρού 4, 2ος όροφος, όπου θα παρουσιάσουν παλαιότερα και νέα έργα. To RECREATIONISM είναι μία ιδέα προσέγγισης και συνδυασμού διαφορετικών μέσων της τέχνης, με κύριο στόχο τον πειραματισμό, την παρατήρηση και την έκφραση. Ως Recreationists, η Effie και ο Δημήτρης, επιθυμούν να συνδυάσουν τα διάφορα μέσα και να εκφραστούν με ποικίλους τρόπους, ανάλογους κάθε φορά με την επιθυμία τους για επικοινωνία και σύνδεση με το κοινό. Οι δύο καλλιτέχνες εκφράζονται και πειραματίζονται με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη μουσική και τη φωτογραφία. O νέος τους χώρος θα φιλοξενεί ανά διαστήματα νέους και παλαιότερους καλλιτέχνες που θέλουν να εκθέσουν την δουλειά τους, καθώς και σειρές συναντήσεων και workshops με θεματικές γύρω από τη δημιουργικότητα και την έκφραση μέσω της τέχνης.

Info: Συγγρού 4 (2ος όροφος), Σάββατο 20:00 - 22:00.

Ο «Επισκέπτης» του Éric-Emmanuel Schmitt στο Ράδιο Σίτυ

796848.jpg

Βιέννη 1938. Οι Ναζί έχουν εισβάλει στην Αυστρία και καταδιώκουν τους Εβραίους. Ο Sigmund Freud εξακολουθεί να πιστεύει στο μέλλον και αρνείται να φύγει. Αλλά αυτό το απόγευμα του Απριλίου, η Γκεστάπο συλλαμβάνει την κόρη του Άννα και την παίρνει για ανάκριση. Ο Freud παραμένει μόνος και απελπισμένος, όταν, ξαφνικά, ένας άγνωστος μπαίνει από το παράθυρο. Ποιος είναι; Ένας τρελός; Ένας μάγος; Είναι όλο αυτό απλώς ένα όνειρο; Είναι μια ενσάρκωση της αντίληψής μας για το υποσυνείδητο του Φρόιντ; Ή είναι πράγματι, όπως ισχυρίζεται, ο Θεός αυτοπροσώπως; Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας. Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Μαρία Παπαλάμπρου, Φώτης Θωμαΐδης, Δημήτρης Παπαδάτος.

Info: Ράδιο Σίτυ (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 11 - Παρασκευοπούλου 9), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:30.

«Σμύρνη μου Αγαπημένη in Concert» στο Μέγαρο Μουσικής

839076.jpg

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, συνθέτης της θεατρικής παράστασης, αλλά και της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Σοφία Μέρμηγκα θα αποδώσουν μουσικές στιγμές και τραγούδια της παράστασης, αλλά και της ταινίας σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καταντινάκη. Μια συναυλία με αρώματα από την αγαπημένης μας Σμύρνη.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Κυριακή στις 20:00.