fbpixel

Search icon
Search
Athens Xclusive Designers Week: Έριξε αυλαία με λαμπερές δημιουργίες
TRENDS & CATWALKS

Athens Xclusive Designers Week: Έριξε αυλαία με λαμπερές δημιουργίες

'Ολα όσα ξεχωρίσαμε από την πρώτη διαδικτυακή Ελληνική Εβδομάδα Μόδας


Αυλαία έριξε στις 22 Νοεμβρίου η 27η διαδικτυακή Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week. Σε μία χρονιά εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες με έντονες ιδιαιτερότητες, ο χώρος της μόδας μας βοηθάει να κάνουμε μία παύση απ’ όλα αυτά που μας απασχολούν όλον αυτόν τον καιρό.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η Athens Xclusive Designers Week παρουσίασε κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας υπέροχες δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, οι οποίες εντυπωσίασαν κοινό και κριτικούς. Άλλωστε στόχος αυτής της ενέργειας είναι η στήριξη της εγχώριας βιομηχανίας της μόδας και των Ελλήνων δημιουργών.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλα όσα ξεχώρισαν, με δημιουργίες από τα brands Parthenis και Deux Hommes μέχρι τη Celia Kritharioti, η οποία «έκλεισε» αυτήν τη διαφορετική και ιδιαίτερη Εβδομάδα Μόδας. 

Deux Hommes

deux-hommes.jpg

Κατά τη διάρκεια της Athens Xclusive Designers Week, το σχεδιαστικό δίδυμο Deux Homme παρουσίασε τη νέα του συλλογή, η οποία είχε τον τίτλο “Glam-Queens’ Park”. Στη συγκεκριμένη collection ήταν εμφανείς οι Art-Deco και Art-Nouveau αναφορές και η κινηματογραφική ομορφιά του αμερικάνικου silver-screen των ‘30s συναντιούνται με τη διασκεδαστική υπερβολή και την genderless γοητεία των glam-rockers. Το fashion film έλαβε χώρα στον Εθνικό Κήπο.

Το ενδιαφέρον κέντρισαν οι αποχρώσεις του πρασίνου, το βαθύ μπλε, το κασμίρ- ζέρσεΐ σε χρώματα της σκουριάς, τα οποία έρχονται σε μία μοναδική αντίθεση με τα «κοφτερά» και «αυστηρά» new metallics, τα heavy-metal studs και τους pop ιριδισμούς, ενισχύοντας το παιχνίδι της αναζήτησης του καινούργιου μέσα από ένα εκκεντρικό remix του παρελθόντος.

Parthenis

parthenis.jpg

To παγκόσμιας φήμης fashion brand, Parthenis, παρουσίασε τη FW20 συλλογή "Loungin’” μέσα από ένα mini-noir-thriller με τίτλο "The Lens”, εμπνευσμένο από την ταινία "Eyes of Laura Mars” με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Μιχάλη Ταμπακάκη. «Συμπρωταγωνιστές» σ’ αυτό το φανταστικό και μοναδικό fashion film δεν ήταν κάποιοι ηθοποιοί αλλά οι άνετες φόρμες, τα ζωηρά χρώματα, τα εμπριμέ μοτίβα και οι κοτλέ υφές που μάς επιστρέφουν στην αισθητική των ‘70s, η οποία έχει μία τεράστια παρουσία τα τελευταία χρόνια και κυρίως στη σεζόν που διανύουμε.

Γεωμετρικά σχέδια και vintage διάθεση συνδυάζονται με θερμούς μουσταρδί και δαμασκηνί τόνους, παραπέμποντας σε ήρεμα χειμερινά απογεύματα με νότες lounge μουσικής. Ξεχωρίζουν τα σατέν πουκάμισα και οι shiny grey μπλούζες, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι αυστηρές γραμμές και οι ψυχρές αποχρώσεις του γκρι και του μαύρου, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική minimal αισθητική του οίκου.

Aesthet

athens.jpg
Ckontova, STEFANI VAIDANI, Zeus & Dione

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Aesthet, αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα Ελλήνων σχεδιαστών. Κατά τη διάρκεια της 27ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας, παρουσίασε επιλεγμένα looks από τις FW20 συλλογές των μεγαλύτερων ελληνικών οίκων. Ancient Kallos, CKontova, Daphne Valente, Laviate, Nidodileda, Stefania Vaidani, ThemisZ, Vassia Kostara, Yiorgos Eleftheriades και Zeus+Dione, παρουσίασαν τις καινούριες collection τους σ’ ένα ευφάνταστο fashion film με τίτλο “Women in movement” και τρεις θεματικές ενότητες: The Classics, Printed Allure και Urban Contemporary.

Οι top τάσεις της σεζόν αποκαλύφθηκαν μέσα από μοναδικές δημιουργίες υψηλής αισθητικής και φρέσκες προτάσεις. All-time classic επιλογές, κομψές γραμμές και πρωτότυπα μοτίβα συνθέτουν εντυπωσιακές εμφανίσεις, ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική διεύθυνση των fashion films επιμελήθηκε η Stephanie Bargas.

Celia Krithrarioti

athens-cover-2-1.jpg

Την αυλαία της Athens Xclusive Designers Week έκλεισε το show της καταξιωμένης Ελληνίδας σχεδιάστριας, Σήλιας Κριθαριώτη. Η παγκοσμίου φήμης designer, που κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις για πολλά συναπτά έτη κατά τη διάρκεια της Haute Couture στην Πόλη του Φωτός, παρουσίασε διαδικτυακά την «Κόκκινη» συλλογή της.

Το show τoυ οίκου Celia Κritharioti γυρίστηκε στο ιστορικό ατελιέ της Ελληνίδας σχεδιάστριας, στο νούμερο 8 της οδού Δαιδάλου στην Πλάκα.

Με έμπνευση από το κόκκινο χρώμα, και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο οίκος Celia Kritharioti δίνει μια νότα αισιοδοξίας για την ελληνική μόδα, παρουσιάζοντας τη συλλογή “Celia Kritharioti Couture Red for Hope Xmas 2020 Couture Collection” αλλά και τη νέα συλλογή 5226 “5226 Celia Kritharioti For the Golden Hall ready to wear collection”.

Στη δημιουργία του fashion film συμμετείχαν κορυφαίοι επαγγελματίες και έλαβαν μέρος 7 μοντέλα, ανάμεσα τους τα top models Yumi Lamber, Ros Georgiou και Emmy Rappe.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis