fbpixel

Search icon
Search
Athens Updated: Όλα όσα δίνουν «παλμό» τώρα στην Αθήνα
ARTS & CULTURE

Athens Updated: Όλα όσα δίνουν «παλμό» τώρα στην Αθήνα

Ανακαλύψτε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις


Η Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι πρώτες ημέρες του καλοκαιριού εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα. Από νέα ανοίγματα μέχρι εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα, η αθηναϊκή σκηνή εμπλουτίζεται με γεγονότα κι εμπειρίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας, είτε είστε κάτοικοι είτε απλώς επισκέπτες στην πρωτεύουσα.

Κρατήστε σημειώσεις...

Music Nights


Οι Archive στο Floyd

b4a50fb8dd154cef8c9d68b6d2efdb68.webp

Οι Archive επιστρέφουν στην Ελλάδα! Οι πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι του progressive rock και διαχρονικά αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Archive επιστρέφουν στη χώρα μας την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Floyd. Μετά από πέντε χρόνια από την καθηλωτική τους συναυλία στο Ηρώδειο, οι Archive επιστρέφουν δυναμικά με τον προπέρσινο δίσκο τους, "Call To Arms & Angels" στις αποσκευές τους, υποσχόμενοι δύο αξέχαστες νύχτες που το φανατικό κοινό τους στη χώρα μας πρόσμενε καιρό.

Info: Floyd (Πειραιώς 117), 14 Ιουνίου στις 21:30.

Κ. Βήτα: Καλοκαίρι 2024

874154.jpg

Ο Κωνσταντίνος Βήτα αυτό το καλοκαίρι έρχεται κοντά μας παρουσιάζοντας καινούργια αλλά και παλιά αγαπημένα τραγούδια από όλη του την δισκογραφία. Τα ηλεκτρονικά του τοπία γεμάτα από house, ντίσκο και τριπ χοπ γίνονται οι δρόμοι που διατρέχουν τα τραγούδια του. Μετά από μία περίοδο όπου αφιέρωσε χρόνο για την συναυλία των Στέρεο Νόβα το καλοκαίρι του 2023 και το μάξι single «Ίριδα», επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ και καινούρια τραγούδια. Ένα άλμπουμ που υποδηλώνει την ανάγκη για αλλαγή και σκεπτικισμό. Ο Κ.Βήτα προσδιορίζει τις εναλλακτικές επιλογές της αγάπης, της ελευθερίας αλλά και την ανησυχία για τον ίδιο του τον εαυτό. Τη σύγχρονη ζωή όπως έχει διαμορφωθεί από την ψηφιακή πραγματικότητα και άλλες φορές για τον συμβιβασμό ή την επιδίωξη της αυτογνωσίας.

Info: Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), 14 Ιουνίου στις 21:00.

Kadebostany Dj Set στο Bolivar

kadebostany-photo-highresolution.jpg

Το Σάββατο 15 Ιουνίου ο Guillaume de Kadebostany εμφανίζεται για ένα μοναδικό dj set στο Bolivar. O ιδρυτής του δημοφιλούς και ιδιαίτερα αγαπημένου group Kadebostany, που έχουμε γνωρίσει μέσα από πολλές επιτυχίες όπως "castle in the snow", "save me", "mind if I stay", "walking with a ghost", καθώς και του ολόφρεσκου "easy" καταφθάνει με το εξαιρετικό του γούστο να μας παρουσιάσει ένα dj set μέσα από το δικό του πρίσμα.

Info: Bolivar Beach Bar (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος - Ελληνικό), 15 Ιουνίου στις 21:00.

Emanuel Ax, Λεωνίδας Καβάκος, Υo-Yo Ma στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

865383.jpg

Τρεις super stars της κλασικής μουσικής, τρεις κορυφαίους σολίστες με ασύγκριτη τεχνική και ερμηνευτική δεινότητα θα έχουμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε φέτος στη σκηνή του Ηρωδείου. Ιμάνιουελ Αξ, Λεωνίδας Καβάκος και Γιο-Γιο Μα τα τελευταία χρόνια παίζουν μαζί γεμίζοντας ασφυκτικά τις σπουδαιότερες αίθουσες παγκοσμίως, και έχουν ηχογραφήσει ήδη τρεις δίσκους με έργα Μπετόβεν, σε μια εξαιρετικά ευτυχή για το μουσικόφιλο κοινό συνεργασία – που απ' ό,τι φαίνεται είναι εξίσου απολαυστική και για τους ίδιους. Μια μαγική συνάντηση που θα μας δώσει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε τρεις ιδιοφυείς ερμηνευτές σε μια υψηλής πνοής δημιουργική συνομιλία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2024.

Info: Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πλάκα - Ακρόπολη), 15 Ιουνίου στις 21:00.

Respublika | H rave εμπειρία συνεχίζεται με τον Richie Hawtin και τη Sama' Abdulhadi

site-newsletter-hawtinsamawidth-1280-il8xbeqfr3trylij.jpg

Το κοινωνικό πείραμα του Łukasz Twarkowski ολοκληρώνεται με ένα εκρηκτικό dj set στη Μαλακάσα, στο Terra Vibe Park. Μετά το τέλος της παράστασης "Respublika", στις 2 μετά τα μεσάνυχτα δύο κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής ανεβαίνουν στα decks: o Βρετανοκαναδός σούπερ σταρ της techno, Richie Hawtin, και η Παλαιστίνια dj-φαινόμενο, Sama' Abdulhadi. Μια rave εμπειρία, από την οποία θα βγούμε λίγο διαφορετικοί και, ίσως, λίγο παραπάνω ελεύθεροι.

Info: Terra Vibe Park (37ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, Μαλακάσα), 13 - 15 Ιουνίου 20:00.


For Theater Lovers


«Τότε, τώρα, πάντα» στο Θέατρο Άλσος

646ef88cd28345bdb597b91c372f22ef.webp

Μια επιθεώρηση για το Θέατρο Άλσος αυτό το καλοκαίρι με την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή ο οποίος σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και γράφει. Σε τι κόσμο ζούμε άραγε; Όλες οι απαντήσεις στο φως αλλά και στη σκηνή του Θεάτρου Άλσος. Σχόλιο, ανατροπές, χιούμορ και πολύ μουσική και χορό σε μια παράσταση εναντίον όλων και υπέρ των πάντων. Κείμενα: Σταμάτης Φασουλής, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Βαγγέλης Νάσης, Πέπη Ραγκούση. Πρωταγωνιστούν: ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Ελένη Καστάνη κ.ά.

Info: Θέατρο Άλσος - θερινό (Ευελπίδων 4), 15 Ιουνίου 2024 - 4 Αυγούστου, Πέμπτη - Κυριακή στις 20:30.

Γιάννης Σαρακατσάνης ''MindFAQ'' στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

0b7c8e3987d6439e891de93cf95e9e64.webp

Μια διαδραστική παράσταση για το πώς (μας) δουλεύει το μυαλό μας. Ο Γιάννης Σαρακατσάνης φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο και εξερευνά, μαζί με το κοινό, τη δύναμη, τα όρια και τα... βραχυκυκλώματα της σκέψης. Οι θεατές συμμετέχουν, ψηφίζουν, λύνουν γρίφους και ανεβαίνουν στη σκηνή παίζοντας (φαινομενικά) διασκεδαστικά παιχνίδια, τα οποία όμως έχουν όλα έναν απώτερο σκοπό: Να πάθουμε "mindfaq".

Info: Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3), 15 Ιουνίου στις 21:00.

«Κρυπτόγαμα» του Μιχάλη Αλμπάτη στο Πειραιώς 260

865316.jpg

Έχοντας προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με το μυθιστόρημά του Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους που κυκλοφόρησε το 2022 (εκδ. Νήσος), ο συγγραφέας Μιχάλης Αλμπάτης γράφει για το Φεστιβάλ έναν θεατρικό μονόλογο που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Κρήτης, αρχές της δεκαετίας του 1980. Κείμενο: Μιχάλης Αλμπάτης. Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη. Ερμηνεύει ο Μάκης Παπαδημητρίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2024.

Info: Πειραιώς 260 - Κτίριο Η (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους), 17 και 18 Ιουνίου στις 20:00 και στις 22:00.


Festivals & More


Athens Pride 2024

pride2024jpg.webp
IImage source: Skai.gr

Με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί», το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος. Αντίστροφη μέτρηση, λοιπόν, καθιερωμένη πορεία υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο πλαίσιο του Athens Pride, η οποία συνοδεύεται και από μία σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να κορυφωθούν με μία μεγάλη συναυλία. 

Info: Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

Η Στέγη στο Athens Pride 2024: «Ανοίξτε. Να βγει η αγάπη έξω.»

Και φέτος η Στέγη δηλώνει #Παρούσα στο Athens Pride με ένα πολύχρωμο περίπτερο, στις 15 Ιουνίου - ανήμερα του Parade - στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας, με το σύνθημα «Ανοίξτε. Να βγει η αγάπη έξω.». Η 15η Φεβρουαρίου 2024 έγραψε ιστορία ως η ημέρα που κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο και τη γονεϊκότητα. Για πρώτη φορά, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι ορατή απέναντι στον νόμο, ισότιμη στα δικαιώματα. Η Στέγη γιόρτασε με περηφάνια, ως ενεργό μέρος της αλλαγής, αφού από το 2022 μίλησε ανοιχτά για τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών με την καμπάνια αγάπης και συμπερίληψης «Η αγάπη κάνει την οικογένεια».

Colourday Festival 2024

colourday-festival-2024-photo-54383.jpg

Save the date γιατί το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ, Colourday Festival, έρχεται για 8η χρονιά στο ΟΑΚΑ. Το ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή 16 Ιουνίου και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, μιας και το να ζήσεις από κοντά το πιο viral event της χώρας είναι –όχι απλά must- αλλά κορυφαία εμπειρία ζωής.

Info: ΟΑΚΑ (Κηφισίας 37), 16 Ιουνίου στις 12:00.

ΑΙΓΛΗ CINEMA: Κινηματογραφική Μαγεία για πάνω από έναν αιώνα

aigli-cinema-4.jpg

Ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΙΓΛΗ CINEMA, ο πρώτος από τους έξι χώρους της Αίγλης Ζαππείου, άνοιξε την αυλαία της καλοκαιρινής του σεζόν, προσφέροντας μια σπάνια εμπειρία θέασης σε θερινό σινεμά χάρη στον υπερσύγχρονο προβολέα λέιζερ 4K και τον εντυπωσιακό ήχο Dolby 7.1 Αυτός ο ξεχωριστός θερινός κινηματογράφος, που αποτελεί μέρος της νέας και πολυδιάστατης φιλοσοφίας της Αίγλης Ζαππείου, είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους θεατές για μια σεζόν γεμάτη κινηματογραφική μαγεία και προσεκτικά επιλεγμένες συλλογές ταινιών, τόσο πρώτης προβολής όσο και διαχρονικά διαμάντια του κινηματογράφου. Εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του το 1910, ο θερινός κινηματογράφος της Αίγλης Ζαππείου θεωρείται ο παλαιότερος υπαίθριος κινηματογράφος της Αθήνας και ένας από τους πιο όμορφους και ατμοσφαιρικούς κινηματογράφους της Ευρώπης. Το καταπράσινο σκηνικό με τους φοίνικες και τα αρωματικά λουλούδια του Εθνικού Κήπου που το περιβάλλει, αποτελεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα το σκηνικό για μια από τις πλέον αγαπημένες καλοκαιρινές τελετουργίες των Αθηναίων αλλά και των επισκεπτών της πρωτεύουσας: την κινηματογραφική προβολή κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό. Η χαρακτηριστική διατηρητέα πρόσοψη του κινηματογράφου ανανεώθηκε με σεβασμό ενώ φυσικά παρέμειναν οι δύο αυθεντικές ζαρντινιέρες εποχής που δεσπόζουν αριστερά και δεξιά του αετώματος της οθόνης. Οι βραδιές στην Αίγλη θα έχουν στο εξής τη δική τους γεύση με tailor made κοκτέιλ, χειροποίητη deep dish πίτσα από τους chef Δήμο Μπαλόπουλο και Γιώργο Κηρύκο, καθώς και ποπ κορν, παγωτά, και φυσικά, chip στικς και δροσερά αναψυκτικά.

Info: Λεωφόρος Πεντέλης 98 (Χαλάνδρι).


Where to Eat


Manko Athens: Το νέο περουβιανό εστιατόριο του Οne&Only Aesthesis

oneonly-aesthesis-manko-5.webp

Το Manko, ένα σαγηνευτικό εστιατόριο και bar πλάι στο κύμα, φέρνει τις εντυπωσιακές περουβιανές γεύσεις στο κομψό παραλιακό περιβάλλον δίπλα στην πισίνα. Το σκηνικό αλλάζει ανάλογα με την ώρα, από το πρωί έως αργά τη νύχτα, και τα αναζωογονητικά ποτά της μέρας μπορούν να εξελιχθούν σε χορό πάνω στην άμμο αργά το βράδυ. Τα πιάτα έχουν σχεδιαστεί για κοινή χρήση συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία. Αφεθείτε στην καλύτερη περουβιανή γαστρονομία, επιμελημένη από τον διάσημο σεφ Juan David Ocampo, ένα ανερχόμενο αστέρι στην παγκόσμια σκηνή.

Info: Ξενοδοχείο One & Only Aesthesis (Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα).