fbpixel

Search icon
Search
Athens is tasty: Οι νέοι λόγοι για να επισκεφτούμε την Αθήνα
MAGAZINE

Athens is tasty: Οι νέοι λόγοι για να επισκεφτούμε την Αθήνα

Oι καινούριοι γαστριμαργικοί «θησαυροί» της πρωτεύουσας


Ο νέος μήνας φέρνει μαζί του και όλη την επιθυμία για αναζήτηση νέων εμπειριών μέσα από καινούριες αφίξεις στην ξενοδοχειακή σκηνή όπως και στην εστίαση. Η Αθήνα «λάμπει» και μαζί της φωτίζει ό,τι νέο ξεκινά. Bars, restaurants αλλά και patisseries μας προσκαλούν σε ένα υπέροχο ταξίδι νέων γεύσεων. Ας το κάνουμε παρέα...

gio-8616.jpg
Brown Acropol

Στο «παιχνίδι» των νέων αφίξεων στην πρωτεύουσα, λοιπόν, τα ξενοδοχεία δίνουν φυσικά το «παρών», με κυρίαρχο το Brown Acropol, το πρώτο ξενοδοχείο της γνωστής αλυσίδας στην Ελλάδα. Στο ατμοσφαιρικό rooftop του με θέα την Ακρόπολη, η κουζίνα -με fusion πινελιές από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- αντιπαρατίθεται με το urban interior. Παραμένοντας downtown, στην Κολοκοτρώνη 62, στεγάζεται ένα αυθεντικό oyster bar. Εγχείρημα των Φανής Σπυριδάκη του Noel και Φώτη Φωτεινόγλου του ΦΙΤΑ, η αισθητική ανωτερότητα του Blue Oyster είναι δεδομένη.

277583742-102791542402077-4763269345556034148-n.jpg
Blue Oyster

Λίγο πιο πάνω, στην ίδια περιοχή, το ανανεωμένο καφέ-εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη αναβιώνει την ιστορία του Fofi’s, ενός από τα πιο ιστορικά στέκια στο Βερολίνο. Με θέα την Ακρόπολη, επιστρέφει με καινοτόμο design και ένα menu υψηλού επιπέδου, που διαχειρίζεται το «Δειπνοσοφιστήριον». Δεύτερο project του Μουσείου είναι το pop-up εστιατόριο με μπροστάρη τον Γαστρονόμο, το οποίο ακούει στο όνομα Βεγγέρα στη Σμύρνη, όπου ζωντανεύει η αίσθηση μιας οικογενειακής γιορτής σ’ ένα σπίτι Ελλήνων της Σμύρνης (διαθέσιμο μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου).

benaki-kolonaki-8.jpg
Fofi’s
recital-mets-1.jpg
Ρεσιτάλ


Στο Μετς και στο Παγκράτι, από την άλλη, δύο νέες αφίξεις κάνουν τους Αθηναίους να θέλουν να δώσουν ραντεβού, όπως παλιά, σε ζαχαροπλαστεία. Κατ’ αντιστοιχία, στο πρωτότυπο Ρεσιτάλ, το εργαστήριο έχει στηθεί με τρόπο να θυμίζει ανοιχτή εστιατοριακή κουζίνα, ενώ στο φιλόξενο Φίλινγκς μία μικρή αλλά εντυπωσιακή βιτρίνα «κρύβει» πεντανόστιμες γεύσεις. Άρτι αφιχθείς από τη Θεσσαλονίκη, ο Μανώλης Παπουτσάκης αναμένεται να ανοίξει στα Εξάρχεια το εστιατόριο Pharaoh μαζί με τον Φώτη Βαλλάτο, τον Perry Παναγιωτακόπουλο και τον Δημήτρη Πλατανιά.

1-7FfbX.jpg
Φίλινγκς

Σε νέα διεύθυνση στο Κολωνάκι, επιστρέφει και το Kiku Restaurant, για να προσφέρει την αυθεντικά γιαπωνέζικη γαστρονομική εμπειρία του. Ακόμη, οι πρόποδες των Ιλισίων αναμένεται ν’ αποκτήσουν ξανά ζωή, με το Seeds του Δήμου Σαμουράκη, ένα fine-dining εστιατόριο με φινετσάτο εσωτερικό και walk-in κουζίνα. Με έντονες τις ιταλικές επιρροές, το επιχειρηματικό δίδυμο Σπύρος Κερκύρας και Ηλίας Ανθίδης δημιουργούν ένα all day bar restaurant στο σημείο του Belle Epoque Suites, στην Πραξιτέλους, ενώ ανοίγει και μία γαστρο-ταβέρνα στο Ψυχικό, στο σημείο που στέγαζε το Mandaloun.

1-zy16D.webp
Kiku Restaurant
22-PQW3J.jpg
Mandaloun

In Details: Μερικές ακόμα νέες αφίξεις της ατζέντας 

Στις σημαντικές αφίξεις, σημειώνουμε το street bar Abstract Athens, επηρεασμένο από τη μεταμοντέρνα τέχνη, το Comal του Γιάννη Λουκάκου που εμπνέεται από το Μεξικό, τον νέο πολυχώρο του La Meat Maison στην Κηφισιά με το απόλυτα clean ύφος, το The Architects of Time, έναν all day χώρο σε απλές γραμμές στο κέντρο, αλλά και το Drakoulis Dry & Raw, που επιστρέφει με ορόσημο την πλατεία Κολωνακίου. Πρόσφατα, στο κέντρο, άνοιξε τις πόρτες του το Zuka Athens, ένα πανασιατικό εστιατόριο με επιβλητική αισθητική, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μανώλης Καραλής με τον μικρό Άγγελο Παντζιά έφεραν το Αngelo et Manolo, τη δική τους ιταλική πρόταση σε μπαρ, ενώ στον γαστρονομικό χάρτη των Νοτίων Προαστίων, και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, προστέθηκε το Parasties.

Σε αυτό το σημείο, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στο The Naxos Apothecary, όπου το πατάρι του φιλοξενεί έναν χώρο για τσάι με ελληνικά βότανα, το πρώτο στην κατηγορία του, επιπλέον στο κλασικού στιλ γαστροκαφενείο Tsiftis, σ’ έναν σκιερό πεζόδρομο των Ιλισίων, αλλά και στο Απεριτίφ, μια εναλλακτική spritzeria στο Παγκράτι. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022