fbpixel

Search icon
Search
Athens Calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά
AGENDA

Athens Calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά

Από σήμερα κάθε ημέρα στην πρωτεύουσα είναι και μια καλλιτεχνική έκπληξη


Η Αθήνα μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Ένα δεκαήμερο γεμάτο από δημιουργικές προτάσεις ξεκινά και μας προσκαλεί να γίνουμε κοινωνοί σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γεμάτη από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Από σήμερα μέχρι την επόμενη Κυριακή, η καρδιά της πρωτεύουσας μας περιμένει για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή ψυχαγωγία. Φυσικά, την Κυριακή του Πάσχα, η πόλη θα μας προσφέρει μοναδικές προτάσεις για διασκέδαση και εκλεπτυσμένες γευστικές απολαύσεις. 

Let's take a look together!

EXHIBITIONS

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπασταυροπούλου στη γκαλερί Χρυσόθεμις

778807-mlPX2.jpg

Στη Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπασταυροπούλου. Η ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι πτυχιούχος του Chartered Institute of Marketing (CIM) και επαγγελματικά ασχολήθηκε με το Marketing για 32 χρόνια. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από πολύ μικρή, και συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας να ασχολείται ερασιτεχνικά, να παρακολουθεί τα εικαστικά δρώμενα, να διαβάζει και να ενημερώνεται, ενώ από το 2014 έως και το 2021 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο ατελιέ του Νίκου Οικονομίδη. Τα έργα της είναι συνήθως ανθρωποκεντρικά, ενώ αγαπά πολύ τα λάδια και τα μολύβια, χωρίς όμως να σταματά να δοκιμάζει διαφορετικές θεματικές και υλικά. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε μία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε αρκετές διαδικτυακές εκθέσεις.

Info: Γκαλερί Χρυσόθεμις, Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι. Κάθε Τρίτη & Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 14:00 & από τις 17:30 έως τις 20:00. Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 14:00 & από τις 17:30 έως τις 21:00. Διάρκεια έκθεσης: έως 22 Απριλίου. Σάββατο από τις 11:00 έως τις 14:30. Διάρκεια: έως 22 Απριλίου. 

Έκθεση "The Syzygy of Cinnamon" της Tamara Henderson στο The Intermission

tamara-henderson-the-syzygy-of-cinnamon-06-scaled-oWr6j.jpg

Η Καναδή καλλιτέχνιδα, Tamara Henderson, με κεντρική έμπνευση τις διαχρονικές έννοιες της συζυγίας, δημιουργεί το "The Syzygy of Cinnamon", μια πολυμορφική εγκατάσταση, στην οποία μας συστήνει στην ταυτότητα ενός παράξενου σύμπαντος. Όπως αναφέρει η Julia Dunne, περιγράφοντας την έκθεση της ίδιας: «Στον Γνωστικισμό περιγράφει τα συνεργατικά ζεύγη, τα οποία κατευθύνονται προς την υπαρξιακή ολότητα. Για τον Καρλ Γιουνγκ ταυτιζόταν με τη σχέση μεταξύ των δυαδικών αρχετύπων, τα οποία με τη σειρά τους ορίζουν ένα ευρύτερο σύνολο. Στην Tamara Henderson, θυμίζει ένα είδος φιλίας».

Στη σειρά των έργων της, περιλαμβάνεται το “The Canberran Characters” σε συνεργασία με τον Αυστραλό εικαστικό Nell Pearson (Byron Bay), όπου παρακολουθούμε δεκατρείς σκελετούς να αναδύονται από τον νυχτερινό ουρανό. Κατά τη διάρκεια έξι μηνών στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, οι δημιουργοί διέσχισαν το τοπίο υπό τη μαγεία εκείνων για να τους ανακαλύψουν και να χαρίσουν μορφή στις αντανακλάσεις τους. Πέρα από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, παρουσιάζεται ένας κύκλος από πέντε πίνακες ζωγραφικής, καθένας από τους οποίους παίρνει τον τίτλο του από τους στίχους ενός ποιήματος της Tamara.

Info: The Intermission, Πολυδεύκους 37Α. Τετάρτη έως Σάββατο από τις 12:00 έως τις 20:00. Διάρκεια: έως 20 Μαΐου.

Έκθεση "Neon Ark" του Douglas Gordon στην Gagosian Athens

gordo-20220014-det-3-large-hFCBZ.jpeg

«Ίσως κάποιες λέξεις να διαβάζονται καλύτερα αν είναι γραμμένες με νέον - ίσως κάποιοι άνθρωποι να δείχνουν ομορφότεροι όταν τους φωτίζει νέον» έχει δηλώσει ο Σκωτσέζος καλλιτέχνης Douglas Gordon. Μικρά κείμενα με γυάλινους σωλήνες μουράνο πρωταγωνιστούν στο πρότζεκτ του, “Neon Ark” στην Gagosian Athens, αφηγούμενο τις δικές του ιστορίες. Τα έργα κατασκευάστηκαν από το εργαστήριο που το 2022 έστησε ο Gordon επί τόπου στην έκθεσή του στην Gagosian της οδού Davies στο Λονδίνο, όπου τεχνίτες έγραφαν μικρά κείμενα με γυάλινους σωλήνες.

Info: Gagosian Athens. Οδός Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο από τις 11:00 έως τις 19:00 & Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 20:00. Διάρκεια: έως 20 Μαΐου.

Έκθεση «Εύθραυστες Συνδέσεις» της Λίλλιαν Λικιαρδοπούλου στην Bernier/Eliades Gallery

773983-c28FG.jpg

Η Γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση Brittle Connections (Εύθραυστες Συνδέσεις), της Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου. Η καλλιτέχνης είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ με MFA από το Yale University και τα έργα της έχουν εκτεθεί στην Νέα Υόρκη, την Ιταλία και την Νότια Κόρεα. H έκθεσή της Brittle Connections είναι η δεύτερη ατομική της στην Αθήνα και η πρώτη της με την γκαλερί Bernier/Eliades. Στην έκθεση αυτή, η καλλιτέχνιδα θα παρουσιάσει μια σειρά από επιτοίχια κεραμικά γλυπτά και μία σειρά από γλυπτά στο χώρο, σε χρωματισμένο πηλό και πορσελάνη. Τα έργα της Λυκιαρδοπούλου μαρτυρούν την προσωπική της εξερεύνηση πάνω στις δυνατότητες του υλικού της, όπως και την θεματολογία της, την οποία αντλεί από το αστικό τοπίο και τον προσωπικό της βίο.

Info: Bernier / Eliades Gallery, Επταχάλκου 11, Αθήνα. Τρίτη έως Παρασκευή από τις 10:30 έως τις 18:30 & Σάββατο από τις 12:00 έως τις 16:00. Διάρκεια: έως 11 Μαΐου.Η gallery θα είναι κλειστή για τις διακοπές του Πάσχα από την Πέμπτη 13 Απριλίου έως τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023.

Έκθεση Documents Of Breathing των Πάσκουα Βοργιά και Παύλου Φυσάκη στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

780265.jpg

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την έκθεση φωτογραφίας "Documents of Breathing" (Τεκμήρια Αναπνοής) της Πάσκουα Βοργιά και του Παύλου Φυσάκη.

Η έκθεση δίνει νέα πνοή σε αρχειακά ίχνη, οικογενειακά κειμήλια, ιστορικά ντοκουμέντα, όλα όσα αποτελούν δηλαδή "τεκμήρια αναπνοής". Οι ίδιοι περιγράφουν το έργο τους ως μια συλλογή από θραύσματα μνημοσύνης που ανευρίσκονται και δομούνται με τρόπο συνειρμικό, προσωπικό και συλλογικό.

Ο τίτλος της έκθεσης, δανεισμένος από ένα αρχαίο αιγυπτιακό ταφικό κείμενο, ένα ξόρκι δηλαδή που δίνει στον νεκρό το δικαίωμα στη μεταθανάτια ζωή, δηλώνει την αρχειακή διάσταση του έργου αλλά και μια εσωτερική αντίφαση. Ενώ τα Τεκμήρια Αναπνοής είναι τεκμήρια πνοής και δημιουργούν ένα άνοιγμα προς τη ζωή, ταυτόχρονα συνομιλούν με τους νεκρούς. Στις επιβιώσιμες εικόνες που συλλέγουν και υπομνηματίζουν η Πάσκουα Βοργιά και ο Παύλος Φυσάκης, το παρόν και το παρελθόν, το προσωπικό και το συλλογικό είναι αδιαχώριστα.

Info: Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα. Εγκαίνια: Πέμπτη, 20 Απριλίου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη & Κυριακή από τις 11:00 έως τις 15:00. Πέμπτη & Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 20:00. Σάββατο από τις 11:00 έως τις 19:00. Διάρκεια: έως 17 Μαίου. 

Έκθεση ζωγραφικής "Μeταβαsη" του Μιχάλη Παπαδόπουλου στη gallery Έρση

781548.jpg

Στη γκαλερί Ερση παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεση του Μιχάλη Παπαδόπουλου με τίτλο "Μeταβαsη". Σύμφωνα με το κείμενο του Σωκράτη Λούπα, Ιστορικού της Τέχνης: "Ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Μιχάλης Παπαδόπουλος εκθέτει τα νέα ζωγραφικά του έργα, δημιουργίες με ακρυλικά χρώματα σε καμβά. Τα θέματα που τον απασχολούν είναι όψεις του φυσικού περιβάλλοντος: κορμοί δέντρων, κήποι με πυκνές φυλλωσιές και δάση. Η πλούσια, εδεμική βλάστηση πρωταγωνιστεί μέσα στη μεσογειακή ατμόσφαιρα. Ο ζωγράφος συνθέτει με ζωηρούς μεταϊμπρεσιονιστικούς τόνους τοπία που συνιστούν μια ονειρική μεταγραφή της πραγματικότητας. Η έκθεση συνοδεύεται από εικονογραφημένο κατάλογο των έργων."

Info: Gallery Έρση, Κλεομένους 4, Αθήνα. Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, ώρα 18:00. Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11:30 έως τις 15:00 & από τις 17:30 έως τις 20:30. Διάρκεια: έως 2 Μαίου. 

THEATRE

Μια νύχτα στην Επίδαυρο στο Εθνικό Θέατρο 

dscf3551-800x600.jpg
Νυχτερινή φάρσα, μεταφυσικό μιούζικαλ, τρελή κωμωδία; Τι είναι τέλος πάντων το Μια νύχτα στην Επίδαυρο, η νέα παράσταση του Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό Θέατρο; «Μια γλίστρα είναι» λέει ο σκηνοθέτης «από τα ύψη στα τάρταρα». Και πράγματι, ο ευρηματικός δημιουργός καθοδηγεί, με τον μοναδικό του τρόπο, έναν εικοσαμελή θίασο από την έξαρση της ξέφρενης κωμωδίας στο τραγικό κενό της ύπαρξης και πίσω.
Μετά το τέλος μιας σπουδαίας παράστασης, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες παίζουν μια δεύτερη παράσταση, μεταξύ τους αυτή τη φορά. Αυτοθαυμάζονται, αλληλοαποθεώνονται, σκεπάζουν το σεμνό τερέτισμα των τζιτζικιών με τους δικούς τους εγωπαθείς λαρυγγισμούς, μπαίνουν λιμασμένοι σε μια πασίγνωστη ταβέρνα, ανακατεύονται με το προσωπικό, υποκλίνονται στους εαυτούς τους. Κι εκεί, ανάμεσα σε μπριζόλες, ψέματα και ιδρώτα, χυμάνε ο ένας πάνω στον άλλον σε ένα μακελειό χωρίς προηγούμενο που τους οδηγεί στον Κάτω Κόσμο με τη γεύση της τυρόπιτας στο στόμα. Πρωταγωνιστούν: Χάρις Αλεξίου, Χρήστος Λούλης, Θανάσης Αλευράς, Βασιλική Δρίβα, Γιώργος Ζιάκας, κ.ά.

Info: Εθνικό Θέατρο, κτήριο REX | Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Από τις 22 Απριλίου. Ημέρες & ώρες παραστάσεων. Τετάρτη 19:00. Πέμπτη, Παρασκευή 20:30. Σάββατο 17:30, 20:30. Κυριακή 19:00

Παράσταση Το έκτο πάτωμα στο θέατρο Ακροπόλ

1675165422314blob.jpg


Το Έκτο Πάτωμα, το απόλυτο sold out της φετινής σεζόν, αφού κέρδισε κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται και μετά το Πάσχα, μόνο για 10 παραστάσεις, λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης. Η θρυλική παράσταση σε διασκευή Άννας Παναγιωτοπούλου με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου αναβιώνει σε μια θεαματική παραγωγή με ζωντανή μουσική στο ιστορικό θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Πρωταγωνιστούν: Υρώ Μανέ, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Καστάνη, Δανάη Λουκάκη, κ,ά. 

Info: Θέατρο Ακροπόλ. Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 19.00, Παρασκευη 21.00, Σαββατο 17.45 και 21.15 & Κυριακή 19.00. Διάρκεια: Από 20 έως 30 Απριλίου. 

Show Sisterhood του Τζέο Πακίτσα στο M54

dscf0721b.jpg


Ένα κορίτσι μέσα στο μικρό διαμέρισμα της. Ξυπνάει, πλένει τα δόντια της και κάνει το skin-care routine της. Βάζει το slutty φόρεμα που αγόρασε τις προάλλες. Ανοίγει το laptop και βάζει μουσική. Τι θα κάνει σήμερα; Δείχνει προβληματισμένη. Τις τελευταίες μέρες τραγουδάει και όταν βαριέται σκοτώνει άντρες. Μήπως να κόψει σε κομματάκια τον τύπο το tinder-date που είναι δεμένος με κολλητική ταινία πάνω στο κρεβάτι της; Αλλά σκέφτεται ότι την τελευταία φορά, το δωμάτιο είχε γίνει χάλια. Μήπως να τον πνίξει; Φαίνεται αναποφάσιστη. Το κουδούνι χτυπάει. Πίσω από την πόρτα βρίσκεται ένα αγόρι. Κρατάει ένα δέμα. Είναι η συσκευή Sister-Ηood 3000, που παρήγγειλε πριν. Μια νέα τεχνολογία που κάνει τους άντρες πιο feminine. Και το Sisterhood γεννιέται. Περφόρμερς: Στυλιάνα Ιωάννου, PJ Mugiwara, Τζέο Πακίτσας. 

Info: M54, Μενάνδρου 54, Aθήνα. Παρασκευή 14 & 21 Απριλίου στις 21:00 & Σάββατο 22 Απριλίου την ίδια ώρα. 

Παράσταση ''Στο μυαλό του Άμλετ'' στο Pano Spiti

778221.jpg


Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό αναζητώντας διακαώς μια λύση που θα ικανοποιεί ψυχή και σώμα; Αναζητώντας πολλές φορές την σωστή απάντηση χάνουμε πολύτιμο χρόνο δράσης, μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς ενώ ο κόσμος κινείται πολύ πιο γρήγορα πολλές φορές από την δική μας σκέψη. Το διαχρονικό ερώτημα, να ζει κανείς ή να μη ζει, που προκύπτει μέσα από αυτό το αιώνια αινιγματικό πρόσωπο που ονομάζεται Άμλετ, αποτελεί ίσως την μοναδική φράση που όλοι μας, τουλάχιστον μία φορά στην ζωή μας, έχουμε ψιθυρίσει ανάμεσα στα χείλη μας σε μια στιγμή μοναξιάς.

Με αφορμή το κεντρικό μονόλογο του Άμλετ, ο σαιξπηρικός ήρωας, διασπάται στα 2 στα 4 στα 6 και στο άπειρο, στον χώρο και στο χρόνο, ξεκινώντας ένα μεγάλο ταξίδι αιώρησης ανάμεσα σε σκέψεις που ανακυκλώνονται συνεχώς και τον βασανίζουν, στον χρόνο που τον ξεπερνά ενώ αυτός βρίσκεται συνέχεια στο ίδιο σημείο στην προσπάθεια του να καταλάβει, αντιμαχόμενος τον εαυτό του, τι είναι καλύτερο για τον ίδιο. Εμπλέκεται στον λαβύρινθο των σκέψεών του με αφορμή το δίπολο ζωή ή θάνατος, αναζητά την ευγενική φύση του ανθρώπου, προσπαθεί να υπομείνει και ταυτόχρονα να εξεγερθεί, υποστηρίζει τον θάνατο λάμποντας από ζωή και δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται και να φαντασιώνεται την ανθρώπινη φύση στο υπέρτατο σημείο της. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Ζυγούρης, Γκάλ Ρομπίσα. 

Info: Pano Spiti, Λεωφ. Αλεξάνδρας 37. Από 10 Απριλίου έως 26 Απριλίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Κάθε Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη στις 21:30

''Το Στρίψιμο της Βίδας'' του Henry James στο θέατρο ''Άνεσις''

778004.jpg


Το αριστούργημα του Χένρι Τζέημς "Το στρίψιμο της Βίδας" συνδυάζει στοιχεία ενός κλασικού έργου με την αγωνία ενός θρίλερ. Εναλλάσσονται το πραγματικό με το μη πραγματικό, η αίσθηση με την παραίσθηση.

Η ιστορία μιας νεαρής γκουβερνάντας που αναλαμβάνει τη φροντίδα δύο ορφανών, σε μία επιβλητική έπαυλη στην αγγλική εξοχή. Ένας γοητευτικός άνδρας, φιγούρα που είναι μόνιμα στο μυαλό της και μία μυστηριώδης οικονόμος. Η προσωπικότητα των παιδιών την σαγηνεύει, ώσπου αντιλαμβάνεται μεταφυσικές παρουσίες να τα παρακολουθούν και τα καλούν να πάνε κοντά τους. Μήπως όμως είναι όλα προϊόν της παράνοιάς της; Τι είναι αληθινό και τι όχι; Ιστορία τρόμου; Ψυχολογικό θρίλερ; Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική μας. Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δήμου, Σόλων Τσούνης. 

Info: Θέατρο ''Άνεσις'', Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00. *17 Απριλίου δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση. 

Παράσταση Δεσμοί. Ιστορίες ανοίκειας καθημερινότητας στο θέατρο Φούρνος

776699-rqcUU.jpg


Η Εταιρεία θεάτρου Παίκτες, συνεχίζοντας την έρευνα της ανάπτυξης της μικρής φόρμας στο θέατρο, ανεβάζει τη παράσταση "Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας", μια σύνθεση διηγημάτων της βραβευμένης συγγραφέως Samantha Schweblin που επιλέχτηκαν από το βιβλίο της "Mouthful of Birds" (Βραβείο: Man Booker International Price 2019), σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα. Η Samantha Schweblin, έργο της οποίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χτίζει πυκνούς και παράξενους κόσμους, διερευνώντας την ψυχολογία των ανθρώπινων σχέσεων και τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη και ερμηνεύουμε τον πολιτισμό, με σκοτεινό χιούμορ και κοφτερά δόντια. Πρωταγωνιστούν: Λευτέρης Καταχανάς, Αιμιλία Κεφαλά, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σάββα.

Info: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Κάθε Δευτέρα &Τρίτη στις 21:00. Δευτέρα 17 Απριλίου δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση. 

MUSIC EVENTS

Συναυλία "Η ωραία μυλωνού" του Franz Schubert στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

h-oraia-milonou.jpg
φωτο Α. Σιμόπουλος

Μια σκηνοθετημένη συναυλία με είκοσι τραγούδια – είκοσι σταθμούς πάνω σε μια άδεια σκηνή, ή μια κινηματογραφική αφήγηση ενός μαθητευόμενου εργάτη-ταξιδιώτη, που ιχνηλατεί τις είκοσι στάσεις μιας πορείας που διέγραψαν πρώτοι οι Wilhelm Müller και Franz Schubert το 1823, σημαδεύοντας ανεξίτηλα τόσο το είδος του κύκλου τραγουδιών όσο και το κίνημα του Ρομαντισμού γενικότερα; Η μεσόφωνος και περφόρμερ Λένια Ζαφειροπούλου, υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Τάσου Καραχάλιου, τραγουδά και παρουσιάζει στη σκηνή κάθε λογής αντικείμενα, φτιάχνοντας τους δικούς της μικροκόσμους που εμφανίζονται και εξαφανίζονται κατά τόπους για να την οδηγήσουν στη δική της κάθαρση.

Info:
 Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Παρασκευή 21 Απριλίου στις 20:30 & Κυριακή 23 Απριλίου στις 19:30. 

Ηρώ Live στο Half Note Jazz Club

779359.jpg


Η Ηρώ επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για 3 ξεχωριστές εμφανίσεις, από την Παρασκευή 21 μέχρι και την Κυριακή 23 Απριλίου. Πειραματίζεται, ανακαλύπτει, διασκευάζει τραγούδια του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου με την άνεση και τη σιγουριά μιας ερμηνεύτριας που ξεπερνάει τα στεγανά και ταξιδεύει χωρίς άγκυρες στον ωκεανό της μουσικής.

Info: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα. Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Απριλίου στις 22:30. Κυριακή 23 Απριλίου στις 21:30. 

Borderline Festival 2023

779473.jpg

Το φεστιβάλ μουσικής Borderline επιστρέφει για 12η χρονιά στην καρδιά της πόλης, με ένα τριήμερο φεστιβάλ που θα επαναπροσδιορίσει τον ρυθμό του αθηναϊκού κοινού. Η ποπ σε νέες περιπέτειες ή ποιο είναι το soundtrack της Αθήνας σήμερα; Το Borderline 2023 της Στέγης από 21 έως 23 Απριλίου υπόσχεται να κάνει την πόλη να χορεύει στα όρια για τρεις μέρες. Μέσα από DJ sets και live performances, το Borderline, το μακροβιότερο φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα συνεχίζοντας την εξερεύνηση των οριογραμμών μεταξύ των διαφορετικών τεχνών, πολιτισμών και παραδόσεων.

Στο Borderline 2023, νέοι Έλληνες δημιουργοί, μέλη της δραστήριας τοπικής κοινότητας, συναντιούνται με ανερχόμενους διεθνείς καλλιτέχνες σε τρία σημεία της πόλης, δημιουργώντας ένα νέο soundtrack για την Αθήνα: ένα μεσογειακό μωσαϊκό που αντικατοπτρίζει το διαρκώς μεταβαλλόμενο μουσικό τοπίο, επαναφέροντας την αποκαλούμενη "περιφέρεια" στο κέντρο της πολιτιστικής παραγωγής. Από τα ανοιχτά σε όλους events στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης έως τις μεταμεσονύκτιες συναυλίες στο Gagarin 205 και τις live performances στον Εκθεσιακό Χώρο –1 της Στέγης.

Info: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Σάββατο 22 Απριλίου από τις 00:00 έως τις 05:00. Δημοτική αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα. Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Απριλίου από τις 17:30 έως τις 23:30. Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα, Κυριακή 23 Απριλίου από τις 19:15 έως τις 23:55. 

SPECIAL EASTER EVENTS

Πάσχα στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

apl-732-Hs6N3.jpg

Ως περίοδος ανανέωσης, χαρούμενης επανασύνδεσης και περισυλλογής, το Πάσχα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να συγκεντρωθούμε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και να μοιραστούμε μαζί τους σημαντικές στιγμές. Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι το ιδανικό μέρος στην Αθήνα για να περάσουμε τις ημέρες του Πάσχα, απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη λιακάδα με θέα στη θάλασσα του Σαρωνικού. Στον χώρο της Taverna37 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ελληνικά σαρακοστιανά πιάτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Θα γευτούμε ένα ξεχωριστό πασχαλινό μενού με αλμυρές και γλυκές ελληνικές λιχουδιές που δημιουργήθηκε από τον νέο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά. Αντλώντας έμπνευση από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, ο ίδιος γεννημένος στην Κέρκυρα σεφ έχει αφήσει το στίγμα του στη γαστρονομία, εξελίσσοντας εδώ και 20 χρόνια τις δεξιότητές του στην κουζίνα.

Info: Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη. Facebook: @Four Seasons Hotels and Resorts, Instagram: @fsathens

Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

9126-4wJut.jpg

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία θα είναι δίπλα μας και αυτό το Πάσχα μέσα από δύο ξεχωριστούς του χώρους. Στο GB Corner Gifts & Flavor θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε υπέροχες πασχαλινές συνθέσεις δώρων και δωροεπιταγές για τα αγαπημένα μας πρόσωπα καθώς και τις χειροποίητες λαμπάδες που αναδίδουν το χαρακτηριστικό άρωμα του ιστορικού ξενοδοχείου, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης. Τα νέα εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά που έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος Pastry Chef του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Κούφας θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους και είναι διαθέσιμα σε απίθανες γεύσεις.

Κομψοτεχνήματα υψηλής ποιότητας, τα χειροποίητα σοκολατένια αυγά του GB Corner περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, ανθό αλατιού και καραμέλα βουτύρου. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops. Στο GB Roof Garden θα απολαύσουμε όλη τη Μεγάλη εβδομάδα αλλά και την Κυριακή του Πάσχα παραδοσιακές γεύσεις με την ωραιότερη θέα προς την Ακρόπολη.

Το βράδυ της Ανάστασης, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας μας καλωσορίζουν με παραδοσιακή μαγειρίτσα και εκλεκτά ορεκτικά, τρυφερό μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι και κοτολέτα στα κάρβουνα με μελωμένες πατάτες ενώ για επιδόρπιο ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας ετοιμάζει ένα εκπληκτικό ρεβανί Βέροιας με ινδοκάρυδο και κρέμα από μαστίχα Χίου. Το χειροποίητο τσουρέκι και τα κόκκινα πασχαλινά αυγά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το αναστάσιμο μενού του GB Roof Garden που δένει απόλυτα με την ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Την Κυριακή του Πάσχα το GB Roof Garden μεταμορφώνεται σε μία παραδοσιακή αυλή στο κέντρο της Αθήνας με πανοραμική θέα στα ιστορικά μνημεία και όλα γύρω να προμηνύουν την άνοιξη που μόλις έχει κάνει την εμφάνισή της. Η γιορτή ξεκινά με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Η εμπειρία απογειώνεται με ένα πλούσιο πασχαλινό μπουφέ δια χειρός Αστέριου Κουστούδη που περιλαμβάνει παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και πλήθος ζεστών εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας με αποκορύφωμα τα live carving stations με αρνί και κοντοσούβλι. Το γεύμα ολοκληρώνεται με άφθονα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχταριστά επιδόρπια όπως ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ατομικά παστάκια και ποικιλία από ολόκληρες τούρτες σε διάφορες γεύσεις.

Info: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: +30-210-333-0000. Εmail: reservations.gb@luxurycollection.com. Instagram: @hotelgrandebretagne, Facebook: @Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

Enjoy every day and have a happy Easter!

Κεντρική φωτογραφία: Από την παράσταση Μια νύχτα στην Επίδαυρο στο Εθνικό Θέατρο