fbpixel

Search icon
Search
Athen's calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά
AGENDA

Athen's calling: Όσα θα απολαύσουμε στην Αθήνα το δεκαήμερο που ξεκινά

Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα κάθε ημέρα στην πρωτεύουσα είναι και μια καλλιτεχνική έκπληξη


Η Αθήνα μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Ένα δεκαήμερο γεμάτο από δημιουργικές προτάσεις ξεκινά και μας προσκαλεί να γίνουμε κοινωνοί σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, γεμάτη από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Από σήμερα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, η καρδιά της πρωτεύουσας μας περιμένει για να απολαύσουμε μια ξεχωριστή ψυχαγωγία. 

Let's take a look together!

EXHIBITIONS

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπασταυροπούλου στη γκαλερί Χρυσόθεμις

778807.jpg

Στη Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπασταυροπούλου. Η ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι πτυχιούχος του Chartered Institute of Marketing (CIM) και επαγγελματικά ασχολήθηκε με το Marketing για 32 χρόνια. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από πολύ μικρή, και συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας να ασχολείται ερασιτεχνικά, να παρακολουθεί τα εικαστικά δρώμενα, να διαβάζει και να ενημερώνεται, ενώ από το 2014 έως και το 2021 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο ατελιέ του Νίκου Οικονομίδη. Τα έργα της είναι συνήθως ανθρωποκεντρικά, ενώ αγαπά πολύ τα λάδια και τα μολύβια, χωρίς όμως να σταματά να δοκιμάζει διαφορετικές θεματικές και υλικά. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε μία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε αρκετές διαδικτυακές εκθέσεις.

Info: Γκαλερί Χρυσόθεμις, Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι. Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Απριλίου, 18.00 - 22.00 & Σάββατο 8 Απριλίου, 12.00 - 17.00. Διάρκεια έκθεσης: έως 22 Απριλίου. 

Πρόγραμμα "Μetamyth Therapy through the Arts in Museums" της Θάλειας Βαλέτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

olos-o-kosmos-mia-skkhnh2.jpg

H δημιουργός της ψυχολογικής τεχνικής «Μetamyth Therapy through the Arts in Museums» Θάλεια Βαλέτα, ψυχοθεραπεύτρια/ δραματοθεραπεύτρια BA, MA, HPC Reg.UK, ξεναγεί βιωματικά τους συμμετέχοντες στις περιοδικές εκθέσεις και στη μόνιμη συλλογή του μουσείου Θεοχαράκη, με ένα κάλεσμα στο συναίσθημα, σε σκέψεις εμπειρίες, αναμνήσεις και στα όνειρά τους.

Στη βιωματική ξενάγηση οι συμμετέχοντες εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως ζουν και παίζουν την προσωπική τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, καθώς, επίσης, ωφελούνται από τη συμμετοχή τους σε αυτό εκπαιδευτικοί, σπουδαστές, λειτουργοί των τεχνών και της ψυχολογίας, γονείς, νέοι και παιδιά άνω των 12 ετών. Το Σάββατο, 8 Απριλίου, η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης "Γιάννης Γαΐτης. Η ουσία του απρόσωπου".

Info: Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Σάββατο 8 Απριλίου από τις 18:00 έως τις 21:00. 

Έκθεση "The Syzygy of Cinnamon" της Tamara Henderson στο The Intermission

tamara-henderson-the-syzygy-of-cinnamon-06-scaled.jpg
"The Syzygy of Cinnamon", The Intermission x Rodeo. Photo: Stathis Mamalakis

Η Καναδή καλλιτέχνιδα, Tamara Henderson, με κεντρική έμπνευση τις διαχρονικές έννοιες της συζυγίας, δημιουργεί το "The Syzygy of Cinnamon", μια πολυμορφική εγκατάσταση, στην οποία μας συστήνει στην ταυτότητα ενός παράξενου σύμπαντος. Όπως αναφέρει η Julia Dunne, περιγράφοντας την έκθεση της ίδιας: «Στον Γνωστικισμό περιγράφει τα συνεργατικά ζεύγη, τα οποία κατευθύνονται προς την υπαρξιακή ολότητα. Για τον Καρλ Γιουνγκ ταυτιζόταν με τη σχέση μεταξύ των δυαδικών αρχετύπων, τα οποία με τη σειρά τους ορίζουν ένα ευρύτερο σύνολο. Στην Tamara Henderson, θυμίζει ένα είδος φιλίας».

Στη σειρά των έργων της, περιλαμβάνεται το “The Canberran Characters” σε συνεργασία με τον Αυστραλό εικαστικό Nell Pearson (Byron Bay), όπου παρακολουθούμε δεκατρείς σκελετούς να αναδύονται από τον νυχτερινό ουρανό. Κατά τη διάρκεια έξι μηνών στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, οι δημιουργοί διέσχισαν το τοπίο υπό τη μαγεία εκείνων για να τους ανακαλύψουν και να χαρίσουν μορφή στις αντανακλάσεις τους. Πέρα από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, παρουσιάζεται ένας κύκλος από πέντε πίνακες ζωγραφικής, καθένας από τους οποίους παίρνει τον τίτλο του από τους στίχους ενός ποιήματος της Tamara.

Info: The Intermission, Πολυδεύκους 37Α. τετάρτη έως Σάββατο από τις 12:00 έως τις 20:00. Διάρκεια: έως 20 Μαΐου.

Έκθεση "Neon Ark" του Douglas Gordon στην Gagosian Athens 

gordo-20220014-det-3-large.jpeg

 «Ίσως κάποιες λέξεις να διαβάζονται καλύτερα αν είναι γραμμένες με νέον - ίσως κάποιοι άνθρωποι να δείχνουν ομορφότεροι όταν τους φωτίζει νέον» έχει δηλώσει ο Σκωτσέζος καλλιτέχνης Douglas Gordon. Μικρά κείμενα με γυάλινους σωλήνες μουράνο πρωταγωνιστούν στο πρότζεκτ του, “Neon Ark” στην Gagosian Athens, αφηγούμενο τις δικές του ιστορίες. Τα έργα κατασκευάστηκαν από το εργαστήριο που το 2022 έστησε ο Gordon επί τόπου στην έκθεσή του στην Gagosian της οδού Davies στο Λονδίνο, όπου τεχνίτες έγραφαν μικρά κείμενα με γυάλινους σωλήνες.

Info:
Gagosian Athens. Οδός Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο από τις 11:00 έως τις 19:00 & Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 20:00. Διάρκεια: έως 20 Μαΐου.

Έκθεση «Εύθραυστες Συνδέσεις» της Λίλλιαν Λικιαρδοπούλου στην Bernier/Eliades Gallery

773983.jpg

Η Γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση Brittle Connections (Εύθραυστες Συνδέσεις), της Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου. Η καλλιτέχνης είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ με MFA από το Yale University και τα έργα της έχουν εκτεθεί στην Νέα Υόρκη, την Ιταλία και την Νότια Κόρεα. H έκθεσή της Brittle Connections είναι η δεύτερη ατομική της στην Αθήνα και η πρώτη της με την γκαλερί Bernier/Eliades. Στην έκθεση αυτή, η καλλιτέχνιδα θα παρουσιάσει μια σειρά από επιτοίχια κεραμικά γλυπτά και μία σειρά από γλυπτά στο χώρο, σε χρωματισμένο πηλό και πορσελάνη. Τα έργα της Λυκιαρδοπούλου μαρτυρούν την προσωπική της εξερεύνηση πάνω στις δυνατότητες του υλικού της, όπως και την θεματολογία της, την οποία αντλεί από το αστικό τοπίο και τον προσωπικό της βίο.

Info: Bernier / Eliades Gallery, Επταχάλκου 11, Αθήνα. Τρίτη έως Παρασκευή από τις 10:30 έως τις 18:30 & Σάββατο από τις 12:00 έως τις 16:00. Διάρκεια: έως 11 Μαΐου.

THEATRE

Παράσταση "Circle of Death" στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

779007.jpg

Κοινωνία του όποτε. Άνθρωπος που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, η βία της εξουσίας, ο άνθρωπος σκουπιδοτενεκές, η γαλούχηση νέων ανθρώπων στη βία εν ονόματι κάθε δόγματος, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας, ο βίαιος και παράλογος στρατός. Το "circle of death" είναι μια performance βασισμένη στα κείμενα του M. Visniec "Η Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου", συνδυάζοντας σώμα, έκφραση και φωνή. Ερευνώντας το είδος της performance, μπήκαμε στη διαδικασία να αφυπνίσουμε το πνεύμα σε συνδυασμό με τον λόγο και την κίνηση. Πρωταγωνιστούν: Μυγδαλιά Ανδρέου, Αριστέα Ανύση, Νάσια Γαβριήλ, κ, ά. 

Info: Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος Αττικής. Πρεμιέρα: Παρασκευή, 7 Απριλίου στις 21:15. Διάρκεια: έως 12 Μαίου. Εκτός η παράσταση της Μ. Παρασκευής 14 Απριλίου 2023.

Παράσταση "Funeral of ego" στο Red Jasper Cabaret Theatre

776086.jpg

"Μπορούμε άραγε να σκοτώσουμε το εγώ μας με το να δηλώνουμε απλώς, ότι είμαστε δοτικοί καλοί και ευαίσθητοι άνθρωποι, φιλεύσπλαχνοι (χριστιανοί) ή γαλήνιοι (βουδιστές);" Αυτά είναι τα κεντρικά ερωτήματα, τα οποία καλείται να απαντήσει με τους δικούς της τρόπους η μουσικοθεατρική Κραυγή-Performance "Funeral of ego". O Yorgos Smak είναι street performer, τραγουδιστής, συνθέτης λέξεων και μουσικής και πολυοργανίστας. Το Σεμπτέμβρη του 2021 έβγαλε το ντεμπούτο άλμπουμ του ‘’Funeral of Ego’’ στο οποίο έχει παίξει σχεδόν όλα τα όργανα και έχει γράψει του στίχους των τραγουδιών. Παίζει υπομονετικά και επίμονα σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας και επιθυμεί να παίζει συχνότερα σε μπαρς και σε θέατρα. Η Δανάη Τίκου είναι ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Art Vouveau.

Info: Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα. Παρασκευή 7 Απριλίου στις 21:00. 

Παράσταση «Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα» στο Εθνικό Θέατρο

0427-nef-BqysI.jpg

Το συγκινητικό αυτό έργο του Κούσνερ είναι η εξιστόρηση μιας πολύ γνωστής και θλιβερής περιόδου της Ιστορίας, μέσα από τα μάτια εκείνων που έγιναν κομμάτι της χωρίς να το αντιληφθούν. Κι από αυτήν την άποψη, αποτελεί μια επείγουσα προειδοποίηση και για τα δικά μας «τυφλά σημεία», για τα όσα εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε σχετικά με τον ρόλο μας στον σημερινό κόσμο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης: «Αν αναλογιστούμε ότι η άνοδος του ναζισμού έγινε σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, με αυξανόμενα φαινόμενα βίας και ρατσισμού και ανατράφηκε από την απαθή στάση των πολιτών της χώρας, τότε αναπόφευκτα κάνει κανείς ανατριχιαστικούς παραλληλισμούς με το δικό μας σήμερα. Το έργο του Κούσνερ μάς βάζει απέναντι σε έναν καθρέφτη να κοιτάξουμε στο παρελθόν το δικό μας μέλλον». Πρωταγωνιστούν: Ανατολή Αθανασιάδου, Λαέρτης Μαλκότσης, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, κ.ά.

Info: Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22. Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:30, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:30

Παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» - Ballet Preljocaj στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

767525-iCX3b.jpg

Mετά τη Χιονάτη και το Ρωμαίος και Ιουλιέττα, o Aνζελάν Πρελζοκάζ επιστρέφει στη σκηνή με μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού μπαλέτου «Η λίμνη των κύκνων». Συνδυάζοντας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, το κλασικό με το σύγχρονο, αλλά χωρίς να προδίδει την αυθεντική εκδοχή, μεταφέρει την ιστορία της Πριγκίπισσας στη σημερινή κοινωνία και στο επίκεντρο των θεμάτων που την ταλανίζουν. Στην άκρη μιας λίμνης, ο Ρόθμπαρτ θέλει να εκμεταλλευτεί μια πηγή ορυκτής ενέργειας. Ένα νέο κορίτσι, η Ωντέτ, εμποδίζει τα σχέδια του, και αυτός τη μεταμορφώνει σε κύκνο. Κάπου αλλού, στη διάρκεια μιας γιορτής, ο Ζήγκφρηντ συγκρούεται με τον πατέρα του ο οποίος θέλει να συνεργαστεί με τον Ρόθμπαρτ, για να χτίσουν μαζί ένα εργοστάσιο στις όχθες της Λίμνης των κύκνων.

Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Σάββατο 8 & Δευτέρα 10 Απριλίου στις 20:00.

Παράσταση «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

774909.jpg


Το Ημέρωμα της Στρίγγλας, μία από τις πιο ιδιόρρυθμες και αμφιλεγόμενες κωμωδίες του Σαίξπηρ, όπου τη θέση του συνήθως ρομαντικού και λυρικού τόνου παίρνουν η σκληρότητα και ο κυνισμός ενός κόσμου, που αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως προϊόντα προς εμπορική εκμετάλλευση ή/και ως άγρια θηρία προς εξημέρωση. Πρόκειται, άραγε, για κωμική εκμετάλλευση -από την πλευρά του ποιητή- των κοινωνικών στερεοτύπων της εποχής του; Ή μήπως Το Ημέρωμα είναι μια καυστική σάτιρα του μισογυνισμού και της πατριαρχίας; Πρωταγωνιστούν: Εύα Βλασσοπούλου, Κορίνα-Άννα Γκουγκουλή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος,κ,ά. 

Info: Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα. Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Απριλίου στις 19:00. 

MUSIC EVENTS 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «Ο Nikolay Lugansk» στο 3ο Rachmaninoff στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

basilis-xristopoylos-c-maria-grammatikou-scaled.jpg

Η δεξιοτεχνία και η εκφραστικότητα του Nikolay Lugansk τον καθιστούν ως έναν από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους των ημερών μας και ιδανικό ερμηνευτή του Τρίτου Κοντσέρτου του Rachmaninoff του Έβερεστ των πιανιστικών κοντσέρτων. Ο Βασίλης Χριστόπουλος, που τα τελευταία χρόνια συνδέεται σταθερά με μερικές από τις πιο επιτυχημένες εμφανίσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, διευθύνει το συμφωνικό αριστούργημα του Paul Hindemith, εμπνευσμένο από τον αναγεννησιακό ζωγράφο Matthias Grünewald, αλλά και τη βαθιά πνευματική "Ιουλιανή Σουίτα" του Φίλιππου Τσαλαχούρη, που αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη της διακεκριμένης βυζαντινολόγου Ιουλιανής Χρυσοστομίδου.

Info: Μέγαρο Μουικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Παρασκευή 7 Απριλίου στις 20:30. 

Συναυλία "Beethoven: Missa Solemnis" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ctakao-komaru-dsc-9518-l.jpg
Christoph Poppen

Στον ουμανιστικό κόσμο του Μπετόβεν πίστη στο Θεό και πίστη στον άνθρωπο δεν ξεχωρίζουν. Η πάλη με την έννοια του θείου, η εναγώνια κυριαρχία της αμφιβολίας αλλά και η λυτρωτική επιστροφή σε μια ανανεωμένη και ανυπόκριτη πίστη είναι μερικές από τις κινητήριες δυνάμεις που δρουν και καθορίζουν την εξέλιξη του συγκλονιστικού θρησκευτικού δράματος το οποίο εκτυλίσσεται στη Missa Solemnis. Το μοναδικό και μακροσκελέστατο αυτό αριστούργημα της ώριμης περιόδου του Μπετόβεν, που για πολλούς αποτελεί το ύψιστο συμφωνικό έργο όλων των εποχών, διευθύνει ο εμπνευσμένος Γερμανός αρχιμουσικός Christoph Poppen.

Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 στις 20:30

Dimitris Kalantzis Quartet "Mano's - a jazz tribute to Manos Hatdjidakis" στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

kalatzisjazz.jpg


Η παραγωγή "Mano's" από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή αποτελεί μια jazz ματιά πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι. Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση δεξιοτεχνών καλλιτεχνών. Μια παραγωγή που διατηρεί ακέραια όλα τα χαρακτηριστικά της αισθητικής και της μουσικής ατμόσφαιρας του σπουδαίου δημιουργού.

Info: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8. Παρασκευή 7 Απριλίου στις 20:30. 

Συναυλία "I Solisti Veneti και Μαρίτα Παπαρίζου" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

775380.jpg


Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται για δεύτερη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Σολίστες της Βενετίας (I Solisti Veneti), την φημισμένη Ορχήστρα Δωματίου της Ιταλίας, μαζί με τη διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, που θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του Θείου και του Μύθου. Την ορχήστρα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Giuliano Carella.

Info: Μέγαρο Μουικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 20:30. 

Συναυλία «Πάθη και Μνήμες» της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο Ωδείο Αθηνών 

775181.jpg

Η Φιλαρμόνια υποδέχεται την Εβδομάδα των Παθών με μια ιδιαίτερη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Έχει τον τίτλο "Πάθη και Μνήμες" και περιλαμβάνει αγαπημένες δημιουργίες σε αρμονία με το πνεύμα των ημερών. Στο πόντιουμ τη φορά αυτή θα ανέβει ο προσκεκλημένος Ελληνοαμερικανός πολύπειρος μαέστρος, Peter Tiboris, παλιός γνώριμος της ορχήστρας και επί σαράντα χρόνια δημιουργός και διευθυντής του καλλιτεχνικού γραφείου και της σειράς συναυλιών Mid-America Productions της Νέας Υόρκης.

Info: Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19. Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 20:30. 

SPECIAL EASTER EVENTS

Πάσχα στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

apl-732.jpg


Ως περίοδος ανανέωσης, χαρούμενης επανασύνδεσης και περισυλλογής, το Πάσχα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να συγκεντρωθούμε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και να μοιραστούμε μαζί τους σημαντικές στιγμές. Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι το ιδανικό μέρος στην Αθήνα για να περάσουμε τις ημέρες του Πάσχα, απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη λιακάδα με θέα στη θάλασσα του Σαρωνικού. Στον χώρο της Taverna37 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ελληνικά σαρακοστιανά πιάτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Θα γευτούμε ένα ξεχωριστό πασχαλινό μενού με αλμυρές και γλυκές ελληνικές λιχουδιές που δημιουργήθηκε από τον νέο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά. Αντλώντας έμπνευση από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, ο ίδιος γεννημένος στην Κέρκυρα σεφ έχει αφήσει το στίγμα του στη γαστρονομία, εξελίσσοντας εδώ και 20 χρόνια τις δεξιότητές του στην κουζίνα.

Info: Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη. Facebook: @Four Seasons Hotels and Resorts, Instagram: @fsathens    

Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία  

9126.jpg

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία θα είναι δίπλα μας και αυτό το Πάσχα μέσα από δύο ξεχωριστούς του χώρους. Στο GB Corner Gifts & Flavor θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε υπέροχες πασχαλινές συνθέσεις δώρων και δωροεπιταγές για τα αγαπημένα μας πρόσωπα καθώς και τις χειροποίητες λαμπάδες που αναδίδουν το χαρακτηριστικό άρωμα του ιστορικού ξενοδοχείου, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης. Τα νέα εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά που έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος Pastry Chef του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Κούφας θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους και είναι διαθέσιμα σε απίθανες γεύσεις.

Κομψοτεχνήματα υψηλής ποιότητας, τα χειροποίητα σοκολατένια αυγά του GB Corner περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, ανθό αλατιού και καραμέλα βουτύρου. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops. Στο GB Roof Garden θα απολαύσουμε όλη τη Μεγάλη εβδομάδα αλλά και την Κυριακή του Πάσχα παραδοσιακές γεύσεις με την ωραιότερη θέα προς την Ακρόπολη.

Το βράδυ της Ανάστασης, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας μας καλωσορίζουν με παραδοσιακή μαγειρίτσα και εκλεκτά ορεκτικά, τρυφερό μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι και κοτολέτα στα κάρβουνα με μελωμένες πατάτες ενώ για επιδόρπιο ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας ετοιμάζει ένα εκπληκτικό ρεβανί Βέροιας με ινδοκάρυδο και κρέμα από μαστίχα Χίου. Το χειροποίητο τσουρέκι και τα κόκκινα πασχαλινά αυγά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το αναστάσιμο μενού του GB Roof Garden που δένει απόλυτα με την ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Την Κυριακή του Πάσχα το GB Roof Garden μεταμορφώνεται σε μία παραδοσιακή αυλή στο κέντρο της Αθήνας με πανοραμική θέα στα ιστορικά μνημεία και όλα γύρω να προμηνύουν την άνοιξη που μόλις έχει κάνει την εμφάνισή της. Η γιορτή ξεκινά με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Η εμπειρία απογειώνεται με ένα πλούσιο πασχαλινό μπουφέ δια χειρός Αστέριου Κουστούδη που περιλαμβάνει παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και πλήθος ζεστών εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας με αποκορύφωμα τα live carving stations με αρνί και κοντοσούβλι. Το γεύμα ολοκληρώνεται με άφθονα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχταριστά επιδόρπια όπως ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ατομικά παστάκια και ποικιλία από ολόκληρες τούρτες σε διάφορες γεύσεις.

Info: Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: +30-210-333-0000. Εmail: reservations.gb@luxurycollection.com. Instagram: @hotelgrandebretagne, Facebook: @Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

Enjoy every day and have a happy Easter! 

Κεντρική φωτογραφία: GB Roof Garden, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία