fbpixel

Search icon
Search
6 events που κάθε Londoner θα λατρέψει τον Απρίλιο
ARTS & CULTURE

6 events που κάθε Londoner θα λατρέψει τον Απρίλιο

Με την άνοιξη στον αέρα, αγκαλιάστε την αισιόδοξη διάθεση της εποχής και κανονίστε μια επίσκεψη στη Βρετανική πρωτεύουσα


H άνοιξη ανοίγει νέους ορίζοντες και ο νέος μήνας έχει καταφέρει μαζί του να φέρει και πολλά uplifting events που μας ενθουσιάζουν στην Ευρώπη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας αυτό το διάστημα είναι το πάντα «ανήσυχο» Λονδίνο, που λίγο πριν την επίσημη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου το Σάββατο στις 6 Μαΐου, προετοιμάζεται να υποδεχτεί τις πιο ανοιξιάτικες και ενδιαφέρουσες πολιτιστικά και καλλιτεχνικά εκδηλώσεις. 

Ετοιμαστείτε για τα καλύτερα highlights της μόδας, της τέχνης και της γαστρονομίας και κλείστε την επόμενη πτήση σας!  

1. Έκθεση Crown to Couture στο Kensington Palace

london.jpg

Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες εκθέσεις του 2023, η Crown to Couture κάνει πραγματικότητα κάθε φαντασίας της μόδας. Πραγματοποιείται στο υπέροχο περιβάλλον του παλατιού του Kensington (η μεγαλύτερη έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη βασιλική κατοικία), και παρουσιάζει κομμάτια από τη χλιδή της αυλικής ζωής μέχρι την αίγλη των κόκκινων χαλιών του 21ου αιώνα, από τον βασιλιά Κάρολο Β' μέχρι την τραγουδίστρια Lizzo. Το set up έχει επιμεληθεί ο Joseph Bennett - creative director του Alexander McQueen - κάνοντάς την τόσο μοναδική, όσο θα ονειρευόταν κανείς!

Info: Από τις 5 Απριλίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. See more here

2. The River Cafe Thames Clean Up

river.jpg

Το River Cafe έχει ονομάσει τη βόρεια όχθη του Τάμεση στο «σπίτι» του για πάνω από 25 χρόνια, οπότε δεν είναι περίεργο που το εστιατόριο αναγνωρίζει τη σημασία της φροντίδας του θρυλικού ποταμού του Λονδίνου. Αυτόν τον μήνα, ενώνει τις δυνάμεις του με την EARNT, μια πλατφόρμα που βοηθά στην επινόηση αποκλειστικών εμπειριών για την επίτευξη ενός άξιου σκοπού, σε μια αποστολή καθαρισμού απορριμμάτων κατά μήκος των όχθων του ποταμού. Οι εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα απολαύσουν τον καφέ τους αρχικά στο The River Cafe, πριν περάσουν δύο ώρες καθαρίζοντας τον Τάμεση, ενώ θα ακολουθήσει ένα μοναδικό γεύμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα παγκοσμίου φήμης, εποχιακά ιταλικά πιάτα του River Cafe θα έχουν ακόμα πιο υπέροχη γεύση μετά από ένα πρωινό που αξιοποιήθηκε για καλό σκοπό.

Info: Στις 22 Απριλίου στο Thames Wharf, Rainville Rd. See more here.

3. Cinderella στο Royal Opera House

6-AfyfJ.jpg

Λίγα παραμύθια προκαλούν τη μαγεία και τη νοσταλγία της Σταχτοπούτας - και ποτέ περισσότερο από ό,τι όταν επαναπροσδιορίζονται στη σκηνή της υπέροχης Βασιλικής Όπερας του Covent Garden. Αυτή η λαμπερή νέα παραγωγή - μια συμπαραγωγή μεταξύ του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου και του Εθνικού Μπαλέτου του Καναδά - σηματοδοτεί την 75η επέτειο της Σταχτοπούτας του ιδρυτή του Βασιλικού Μπαλέτου, χορογράφου Frederick Ashton. Με εξαίσια κοστούμια από την Alexandra Byrne, σκηνικά από τον Tom Pye και τη διαχρονική μουσική του Sergey Prokofiev, το μπαλέτο παραμένει εξίσου μαγευτικό όπως όταν πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1948.

Info: Μέχρι τις 3 Μαΐου. See more here.

4. Fortnum & Mason Food and Drink Studio

33.jpg

Μια νέα εποχή ανατέλλει στο Fortnum & Mason, καθώς το θρυλικό πολυκατάστημα της Piccadilly παρουσίασε ένα νέο μεγάλο έργο στον τρίτο όροφο του. Το Food and Drink Studio, ένα καθηλωτικό, βιωματικό «καταφύγιο» για όλα τα γαστρονομικά νέα, θα φιλοξενεί εργαστήρια, επιδείξεις μαγειρικής, ομιλίες, γευσιγνωσίες, βραδινά shows και ζωντανές εκδηλώσεις σε μια φιλόδοξη νέα κουζίνα πολλαπλών χρήσεων. Ο όροφος θα φιλοξενήσει περισσότερους από 100 σεφ του Fortnum's, λειτουργώντας ως κουζίνα παραγωγής όπου θα μπορούν να επινοούν νέες συνταγές και να δημιουργούν λιχουδιές. Θα λειτουργεί επίσης ως κόμβος για τη δημιουργία περιεχομένου, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μετάδοσης και ροής. Και φυσικά, δεν θα ήταν το Fortnum's χωρίς μερικές ανεπανάληπτες ευκαιρίες για food shopping: από το να επιλέξετε ένα custom-made gin (που αποστάζεται επιτόπου), μέχρι να περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό νέο Cook Shop, καθώς και έναν ολόκληρο χώρο για τα αγαπημένα καλάθια του. Όλος ο όροφος επανασχεδιάστηκε με βιώσιμα υλικά και μεθόδους κατασκευής, σε αρμονία τόσο με την ιστορική κληρονομιά του Fortnum όσο και με το προοδευτικό, πρωτοποριακό πνεύμα του.

Info: Ground Floor, Mezzanine Fortnum & Mason, 181 Piccadilly, St. James. See more here

5. Έκθεση The Rossettis στην Tate Britain

la-ghirlandata-rossettiwidth-1200.jpg

Λίγες οικογένειες έχουν αφήσει το πολιτιστικό τους στίγμα όπως οι Rossettis: από τον διάσημο προραφαηλίτη ποιητή και ζωγράφο Δάντη Γαβριήλ, την άτυχη νύφη του, συνάδελφο καλλιτέχνη και μούσα, Elizabeth (κατά κόσμον Siddal), μέχρι την αδελφή του, την πρωτοπόρο λυρική ποιήτρια Christina. Αυτή η αποκαλυπτική νέα έκθεση στην Tate Britain φωτίζει τη γενιά Rossetti και τη συνεχιζόμενη κληρονομιά της, εξετάζοντας πώς η προσέγγισή τους όχι μόνο στην τέχνη, αλλά και στον έρωτα και τη ζωή, σηματοδότησε μια αποφασιστική αλλαγή σε σχέση με ό,τι είχε προηγηθεί. Aπό το σημαντικό έργο της οικογένειας σε ποίηση, φωτογραφία και σχέδιο, η έκθεση θα εμβαθύνει στα γεγονότα και τη μυθοπλασία γύρω από το πλέγμα των σχέσεων μεταξύ του Dante Gabriel Rossetti, της Elizabeth Siddal, της Fanny Cornforth και της Jane Morris. Πρόκειται όχι μόνο για την πρώτη αναδρομική έκθεση του Dante Gabriel Rossetti στην Tate (και τη μεγαλύτερη έκθεση των έργων του εδώ και δύο δεκαετίες), αλλά και για την πιο σημαντική της Elizabeth Siddal εδώ και τρεις δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων ακουαρέλων και σχεδίων της.

Info: Από τις 6 Απριλίου μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. See more here.

6. BBC Earth Experience

macaws-edit.jpg

Ένα νέο ψηφιακό αξιοθέατο στο Daikin Centre του Λονδίνου, το πρωτοποριακό BBC Earth Experience, πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουν οι λάτρεις της φύσης. Η αξιοσημείωτη νέα ατραξιόν χρησιμοποιεί εκπληκτικά πλάνα 360 μοιρών από την επιτυχημένη σειρά του BBC Seven Worlds, One Planet, σε συνδυασμό με υποβλητική μουσική και ειδική αφήγηση από τον αγαπημένο ιστορικό της φύσης Sir David Attenborough. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στο τεράστιο, ειδικά κατασκευασμένο setting και να παρακολουθήσουν τον φυσικό κόσμο να προβάλλεται σε υπερσύγχρονες, πολυγωνικές οθόνες: από τη βαθιά κατάδυση στον υδάτινο κόσμο για μια ματιά στην υποθαλάσσια ζωή, μέχρι την προσωπική επαφή με έντομα στη ζώνη Micro Life. Ακόμα και η πριγκίπισσα Beatrice είναι θαυμάστρια της συγκεκριμένης virtual έκθεσης.

Info: See more here