fbpixel

Search icon
Search
Ashley Graham: Η γυμνή αλήθεια που συμβολίζει το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής
PEOPLE & MOMENTS

Ashley Graham: Η γυμνή αλήθεια που συμβολίζει το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής

Ο ορισμός του body positivity


Από τη στιγμή που έκανε δυναμική είσοδο η Ashley Graham στο χώρο της μόδας, ήταν ξεκάθαρο πως κάτι ξεκίνησε να αλλάζει. Ένας ολόκληρος κόσμος, άλλαξε ριζικά. Τα body images που είχαμε -ενδεχόμενως- στο μυαλό μας δεν υπάρχουν πια κι η Αμερικανίδα, ήρθε να μας θυμίσει ότι έφτασε η εποχή που πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Για την Graham δεν υπάρχει κατάλληλο σώμα, ιδανική εμφάνιση, σωστές αναλογίες. Σημασία έχει, η κάθε γυναίκα να αισθάνεται καλά. Να έχει αυτοπεποίθηση, να εκτιμάει και να φροντίζει τον εαυτό της. To διάσημο μοντέλο είναι έγκυος και σύντομα θα φέρει στον κόσμο τα δίδυμά της. Όλο αυτό το διάστημα, μοιράζεται στιγμές από το πιο όμορφο ταξίδι της μέσα από το Instagram και συνεχώς, μας θυμίζει το λόγο που την αγαπάμε και τη θαυμάζουμε. 

Το απόλυτο role model!

Σημάδια που συμβολίζουν το πιο μεγάλο θαύμα

9d74e1f7-a0bc-4a1c-9734-4558dee9b325.jpeg
H Ashley Graham και ο σύζυγός της, Justin Ervin

Η Graham έχει δημοσιεύσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια εικόνες από το σώμα της. Σε αντίθεση με πολλές άλλες γυναίκες του χώρου, πάντα μένει μακριά από τις επεξεργασίες των φωτογραφιών της και παραμένει πιστή στις δικές της αξίες. Δεν ήθελε και δε θέλει ποτέ να περάσει ένα λάθος μήνυμα. Να παρουσιάσει μία εικόνα που δεν είναι πραγματική. Άλλωστε, έχει πει κι η ίδια πως δεν υπάρχει το τέλειο. Ο κάθε άνθρωπος, το κάθε σώμα είναι διαφορετικό κι αυτή αγαπάει το δικό της, έτσι ακριβώς όπως είναι. Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, γνωστοποίησε μέσα από τα social media πως περιμένει δίδυμα. Η εγκυμοσύνη της εξελίσσεται απολύτως ομαλά κι η ίδια, απολαμβάνει την κάθε στιγμή, παρέα με τον μεγάλο της γιο, που είναι πλέον σχεδόν δύο ετών.


Μαζί, απολαμβάνει και τις νέες αλλαγές στο σώμα της. Είναι εξάλλου, ακριβώς αυτές που της θυμίζουν καθημερινά ότι σε λίγο καιρό θα κρατάει στα χέρια της τα δίδυμά της. Τα σημάδια στην κοιλιά της, οι ραγάδες συνεχώς αυξάνονται, αλλά για την Graham αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, έχει μάθει να τις αγαπάει και να τις αποδέχεται κι αυτές, τόσο η ίδια, όσο κι ο σύζυγός της, Justin Ervin. Πρόσφατα, δημοσίευσε μία γυμνή φωτογραφία της στο Instagram, θέλοντας να δείξει την πραγματική της εικόνα στους followers της. Στη λεζάντα, ανέφερε πως: «Ο Justin λέει πως οι ραγάδες μου μοιάζουν με το δέντρο της ζωής». Τα λόγια του Justin είναι μαγικά. Είναι ακριβώς αυτά που πρέπει κι οφείλει να λέει ο κάθε άντρας στη γυναίκα του. Είναι το απόλυτο παράδειγμα και πραγματικά, αυτό το post ίσως να μας έκανε όλους να τους αγαπήσουμε λίγο περισσότερο.

Αποδοχή κι ειλικρίνεια 

78cae856-deea-423c-9781-9a71556366d0.jpeg

Αυτή φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που η Graham θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες. Γνωρίζει καλά πως πολλές είναι αυτές που βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνη κι ενδεχομένως δεν μπορούν να διαχειριστούν με τον ίδιο τρόπο τις αλλαγές. Και για εκείνη, δεν ήταν πάντα εύκολο. Οι άνθρωποι -άλλωστε- έχουμε την τάση να κυνηγάμε και να ψάχνουμε πάντα το καλύτερο. Είναι κάτι που συμβαίνει και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το καλοκαίρι του 2020 κυκλοφόρησε μία σειρά μαγιό με την εταιρία Swimsuits For All και μιλώντας τότε -στο πλαίσιο της φωτογράφησής της- για αυτό το βήμα, αλλά και για τη σχέση με το σώμα της, δεν έκρυψε ότι έχει περάσει από αρκετά στάδια.

«Σκεφτόμουν ότι όλα θα τα αισθάνομαι διαφορετικά και ότι θα δείχνουν διαφορετικά. Και όντως είναι, αλλά υπάρχει μια πρωτόγνωρη χαρά σε όλο αυτό. Έχω περισσότερο βάρος. Έχω ραγάδες και στην αρχή έπρεπε πραγματικά να κάνω πολλές συζητήσεις με τον εαυτό μου και να πω στον εαυτό μου, "Εντάξει, νέο σώμα, νέα νοοτροπία". Μετά από αυτή τη φωτογράφιση, ένιωσα τόσο ενδυναμωμένη. Ναι, φαίνομαι καλά. Νιώθω καλά. Αυτό είναι το νέο μου σώμα», ανέφερε μεταξύ άλλων, με απόλυτη ειλικρίνεια. Πιο παλιά, όταν και πάλι κλήθηκε να μιλήσει για την εξωτερική της εικόνα και για τα στερεότυπα που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες ακόμη και σήμερα, είχε αναφέρει πως: «Αυτό που στ’ αλήθεια θέλω να προωθήσω και που θέλω οι γυναίκες να καταλάβουν είναι ότι το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει με το να θες να είσαι κάτι άλλο. Είναι το να έχεις αυτοπεποίθηση για το μέγεθός σου κι επίσης να αγαπάς το σώμα σου». Ήρθε η ωρα να αποδεχτούμε όλες αυτό που είμαστε και να πάψουμε να μπαίνουμε σε συγκρίσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Ο κόσμος της μόδας αλλάζει ριζικά

5100dd52-d1fd-4c8a-b7ad-8bb14dbafd1b.jpeg

Η Ashley Graham μπήκε στη ζωή μας σαν ένα πανέμορφο, plus size μοντέλο. Αργότερα γνωρίσαμε την σπουδαία της προσωπικότητα και δεν πέρασε πολύς καιρός για να τη λατρέψουμε. Πρόκειται για μία ξεχωριστή γυναίκα που γνωρίζει καλά τι θέλει να κάνει. Δεν είναι τυχαίο ότι κατάφερε πολύ σύντομα να πετύχει κάτι που έμοιαζε... άπιαστο όνειρο για πολλούς τα προηγούμενα χρόνια. Το Sports Illustrated που για πολύ καιρό είχε επιλέξει να δημιουργήσει ένα πολύ διαφορετικό προφίλ, γύρισε σελίδα τοποθετώντας την Αμερικανίδα στο εξώφυλλο του καθιερωμένου ετήσιου τεύχους του. Αυτή, ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο περιοδικό επέλεξε να τοποθετήσει στο cover του τεύχος ένα μοντέλο που εκ πρώτης όψεως δεν ταίριαζε πλήρως στη φιλοσοφία του. Μία σπουδαία κίνηση, που σηματοδότησε μία νέα εποχή.

Το 2017 η έννοια «body positivity» απέκτησε ουσία. Ο Michael Kors διάλεξε την Ashley Graham για την πασαρέλα του κι η Αμερικανίδα φόρεσε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες της χειμερινής του collection, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα επάνω της. Ήταν κι αυτή μία σπουδαία στιγμή τόσο για την ίδια, όσο και για έναν κόσμο γεμάτο λάμψη κι ομορφιά, που για δεκαετίες έμοιαζε να είναι μακριά από την πραγματικότητα, θυμίζοντας έναν μικρόκοσμο χωρίς ουσία. Ακολούθησαν πολλές ακόμη σπουδαίες συνεργασίες, με πασίγνωστα brands κι εταιρίες που ήθελαν να ταυτίσουν το όνομά τους μαζί της. Η στιγμή της αλλαγής ήρθε κι η Graham ήταν ένα από τα πρόσωπα που έπαιξε σημαντικό ρόλο από την αρχή. Καμία γυναίκα, ποτέ δεν πρέπει να αισθάνεται άσχημα για το σώμα της, να περιορίζεται και να πιέζεται. Η καθεμία έχει τη δική της ομορφιά και ξεχωρίζει γι' αυτό που είναι. Όταν το αντιληφθούμε όλες αυτό, ίσως να γίνουν λίγο πιο εύκολα όλα...