fbpixel

Search icon
Search
Art meets fashion: O iconic Jeff Koons στην Αθήνα για λίγες μόνο εμφανίσεις
FASHION NEWS

Art meets fashion: O iconic Jeff Koons στην Αθήνα για λίγες μόνο εμφανίσεις

Δύο έργα του πιο ακριβοπληρωμένου εν ζωή καλλιτέχνη φιλοξενούνται στην boutique Luisa


Η boutique Luisa αποτελεί έναν διαχρονικό προορισμό υψηλής αισθητικής, ενώ είναι ο σημαντικότερος αντιπρόσωπος των brands που δημιουργούν σήμερα φορέσιμη τέχνη. Έτσι λοιπόν, από τις 8 Νοεμβρίου φιλοξενεί στο store της στην Αθήνα για περιορισμένο διάστημα δύο best selling έργα του πιο ακριβοπληρωμένου εν ζωή καλλιτέχνη, Jeff Koons.

Έχοντας επιλεγεί από την Weng Contemporary Art, την εταιρεία e-commerce τέχνης με έδρα την πόλη Zug της Ελβετίας, ως αποκλειστικός συνεργάτης για την Ελλάδα, η Luisa World συμμετέχει στην παγκόσμια προώθηση της νέας σειράς Ballon Dog του Αμερικανού καλλιτέχνη. 

Who is who

koons.jpg
Jeff Koons

Γεννημένος το 1955 στο Γιορκ της Πενσυλβάνια, ο Koons είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή καλλιτέχνες, o οποίος αυτή τη στιγμή ζει κι εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο, τη δεκαετία του 1980, συνδύασε τις πρακτικές και τις μεθόδους της Pop Art και της Coseptual τέχνης με τη λαϊκή κουλτούρα για να δημιουργήσει τη δική του μοναδική εικονογραφία, μερικές φορές αμφιλεγόμενη και πάντα συναρπαστική. Καθώς καταπιάνεται συχνά με καθημερινά αντικείμενα, η δουλειά του περιστρέφεται γύρω από θέματα αυτοαποδοχής και υπέρβασης. Τα έργα του εκτίθενται σε όλο τον κόσμο ενώ βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Art meets fashion

luisa-world-x-jeff-koons-51121-5-gbsoi.jpg

Το Balloon Dog σε μπλε χρώμα που αναδεικνύεται μέσω αυτής της δράσης, αποτελεί το επιστέγασμα ενός project που χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια να ολοκληρωθεί, ενώ στις boutiques Luisa θα συνοδεύεται από το έργο Diamond του 2020 σε κόκκινο χρώμα, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη για να γίνει άμεσα sold-out στην πρώτη του μάλιστα έκδοση.

Και τα δύο έργα του είναι από τη σειρά Celebration, και κατασκευάζονται από τον οίκο Bernardaud στη Λιμόζ της Γαλλίας. Τον ιστορικό οίκο που εδώ και περισσότερα από 150 χρόνια συνεργάζεται με τους πιο ικανούς τεχνίτες κι έχει ανακαλύψει νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες προκειμένου να υλοποιήσει τα πορσελάνινα έργα του Jeff Koons. 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία ενός και μόνο αντιτύπου του Balloon Dog απαιτεί έναν ολόκληρο μήνα εργασίας από 60 τεχνίτες.

Αμέσως μετά το pre-launch του Balloon Dog στην Ντόχα του Κατάρ, τα δύο έργα κοσμούν ήδη τις βιτρίνες πολυτελών stores σε όλο τον κόσμο, όπως οι Galeries Lafayette και Neiman Marcus αλλά και στη Luisa στο Κολωνάκι και την Κηφισιά.

luisa-world-x-jeff-koons-51121-10-BDpnO.jpg

Τα δύο έργα, Diamond (σε κόκκινο), του 2020 και Balloon Dog (σε μπλε) παρουσιάζονται αυτόνομα αλλά και σαν σετ, συνοδευόμενα από τον μοναδικό τους σειριακό αριθμό.

Aνακαλύψτε στη gallery το φοβερό fashion editorial με τα έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη!

Credits

Photos: Αποστόλης Κουκουσάς

Styling: Άντα Μισθού

Make up: Sophia Kossada (Beehive Artists)

Hair: Chrysanthos Smyrnaios (Beehive Artists)

Τα ρούχα όλα είναι Luisa World