fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Art in Love

HOME

Art in Love

Ιδανική συνύπαρξη υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας σε µια µονοκατοικία που υπηρετεί µε συνέπεια τις  ανάγκες µιας σύγχρονης οικογένειας.


Στο Ντράφι, λίγο έξω από την Αθήνα, το κτίσµα είναι υπόδειγµα µόνιµης κατοικίας που εξυπηρετεί αµφίδροµα  τους ιδιοκτήτες της, συνδυάζοντας τις αρετές της εξοχής και την εύκολη πρόσβαση στην πόλη. Η αρχιτέκτονας  Ντιάνα Ιορδανίδου τη σχεδίασε έτσι ώστε ν’ αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, µε βάση τη γεωµετρία, τη λειτουργικότητα και την άµεση οπτική επαφή στην υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Στόχος της µελέτης ήταν ν’  αξιοποιηθούν στο µέγιστο οι χώροι σε κάθε επίπεδο χωριστά, µε µεγάλα ανοίγµατα σε όλα τα επίπεδα για τη  µέγιστη αξιοποίηση της θέας.
Τη διαµόρφωση των εσωτερικών χώρων επιµελήθηκαν οι ιδιοκτήτες σε συνεργασία µε την interior designer  Mαρίζα Παπαδοπούλου. Ο χώρος του ισογείου έχει άµεση πρόσβαση στον κήπο, τµήµα του οποίου  καταλαµβάνει η «κρεµαστή», µε υπερχείλιση πισίνα. Στο εσωτερικό, το καθιστικό της Molteni συνδυάζεται µ’ ένα έξοχο φωτιστικό από ponyskin της Baxter (όλα από το Moda Bagno Concept Store), ενώ κάποια pop-art  στοιχεία µ’ έντονα χρώµατα δίνουν ένταση στον χώρο. Η τσιµεντοκονία στο πάτωµα δίνει την αίσθηση του  ενιαίου, ενώ το τραπέζι έγινε ειδική κατασκευή από ξύλο και τσιµεντοκονία, επίσης. ∆ίπλα, στην τραπεζαρία, το χρώµα κάνει έντονη την παρουσία του µε τις καρέκλες Pupl του σχεδιαστή Christophe Pillet σε διαφορετικές αποχρώσεις, που πλαισιώνουν το ξύλινο τραπέζι. Στο δεύτερο επίπεδο, βρίσκονται τα δύο βασικά καθιστικά, η  τραπεζαρία και η κουζίνα. Η αρχιτέκτονας για να εκµεταλλευτεί το φυσικό φως και να υπογραµµίσει την οπτική  εντύπωση του ανοιχτού χώρου σχεδίασε τεράστια παράθυρα περιµετρικά του ορόφου, καθώς και µία εξέδρα  deck 6 µέτρων ώστε ν’ απολαµβάνει την καταπληκτική θέα.
Ένας άνετος, βελούδινος καναπές µε πολυθρόνες, κατασκευασµένα από τη διακοσµήτρια Μαρίζα   Παπαδοπούλου, οριοθετεί το ένα από τα καθιστικά, που συµπληρώνεται από ένα υπέροχο έργο του ζωγράφου   Απόστολου Γεωργίου (Ζina Athanassiadou Gallery). Το δεύτερο, ολόλευκο, γωνιακό καθιστικό της Μinotti και  το coffee table της jnl. (όλα από το Moda Bagno Concept Store) συνθέτουν ένα ακόµη ξεχωριστό σκηνικό µε το  έργο του Μάριου Πράσινου, που αναπαριστά  τις Άλπεις. Η τραπεζαρία απαρτίζεται από ένα τραπέζι από φυσικό  κορµό δέντρου από δάσος του Αµαζονίου βαµµένο σε µαύρη λάκα της Arte Mattie (Moda Bagno Concept Store) και περιστοιχίζεται από τις καρέκλες Monster Chair και το φωτιστικό της Μoooi (∆ελούδης). To έργο του Γιάννη Κόττη αναβαθµίζει τη γωνιά, ενώ το µαύρο screen από βαµµένο µέταλλο, προϊόν της συνεργασίας της διακοσµήτριας Λίνας Λιακοπούλου  (Arcliner) µε τον αρχιτέκτονα Ελευθέριο Αµπατζή, διαχωρίζει και ταυτόχρονα ενοποιεί οπτικά τον χώρο της τραπεζαρίας µε το εσωτερικό κλιµακοστάσιο. Η απίθανα χρηστική και κοµψή κουζίνα της Smeg σχεδιάστηκε ειδικά από την εταιρία Petco σε αποχρώσεις της άσπρης λάκας και σκούρο ξύλο, ενώ το τραπέζι από corian αποτελεί συνέχεια του πάγκου.
Στον όροφο, βρίσκονται οι ιδιωτικοί χώροι του σπιτιού µε τα υπνοδωµάτια. Στο δάπεδο, όπως και στο δεύτερο επίπεδο και το κλιµακοστάσιο, τοποθετήθηκαν φαρδιές και επιµήκεις τάβλες δρύινου ισόβενου πατώµατος, δίνοντας µια αίσθηση ξεχωριστού. Έργα τέχνης της gallery Zina Athanassiadou αναβαθµίζουν σιωπηλά την αισθητική κάθε χώρου, χαρίζοντας µια αρτίστικη χροιά. Τα υπνοδωµάτια στοιχειοθετήθηκαν µε υλικά αρµονίας και ηρεµίας σε αποχρώσεις γαλήνης και οικογενειακής ευδαιµονίας. Όπως ακριβώς σ’ ένα ιδανικό σπίτι.


ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW LOVES

Η Sabrina Monteleone-Oeino έχει αναδειχθεί ως μία από τις πρώτες designers που επικεντρώθηκαν σε υψηλής αισθητικής outdoor projects
MAGAZINE

Η Sabrina Monteleone-Oeino έχει αναδειχθεί ως μία από τις πρώτες designers που επικεντρώθηκαν σε υψηλής αισθητικής outdoor projects