fbpixel

Search icon
Search
Armani Privé: Η υψηλή ραπτική του Giorgio Armani αξιοποιεί τη «γαλήνη» των μαργαριταριών
TRENDS & CATWALKS

Armani Privé: Η υψηλή ραπτική του Giorgio Armani αξιοποιεί τη «γαλήνη» των μαργαριταριών

Και το show της Balenciaga που διοχετεύει τις ξεχωριστές τεχνικές του Cristóbal Balenciaga


Armani Privé Fall 2024 Couture Show

Η συλλογή Haute Couture Φθινόπωρο 2024 του οίκου Armani που παρουσιάστηκε στο Παρίσι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο στολίδι, "διαισθανόμενος μια ευρέως διαδεδομένη ανάγκη για γαλήνη και αναζητώντας συνεχώς μια ήρεμη και οικεία ποιότητα", όπως εξήγησε στο Instagram. "Γαλήνια στην ομορφιά τους, τα μαργαριτάρια συνδέονται ιστορικά με το φεγγάρι, το νερό, τη σοφία, την αγνότητα και την αγάπη".

00001-armani-prive-fall-2024-couture-credit-gorunway.webp


Σε αντίθεση όμως με την πιο υδάτινη σύνθεση της Άνοιξης 2024, αυτή η ποικιλία αναδεικνύει, υπογραμμίζει και διασκευάζει τη στρογγυλότητα, τον ιριδισμό και τη λάμψη του μαργαριταριού μέσα από σιλουέτες που αγκαλιάζουν τις καμπύλες και τη λάμψη που τραβάει το φως. 

00009-armani-prive-fall-2024-couture-credit-gorunway.webp
00036-armani-prive-fall-2024-couture-credit-gorunway-Lzuei.webp

Στην αρχή της επίδειξης, η αναφορά στο μαργαριτάρι μεταφράστηκε ως στιλπνό κοστούμι, κομμένο με την απαλή αιχμηρότητα που είναι το σήμα κατατεθέν του Armani. Στη συνέχεια, πέρασε στο μαύρο tailoring, συχνά σε βελούδο, με μαργαριταρένια κουμπιά και άλλες πινελιές που έπιαναν αυτό το φως. Τα κοστούμια συνδυάζονταν κυρίως με φλατ, όπως και πολλά από τα βραδινά φορέματα. 

00018-armani-prive-fall-2024-couture-credit-gorunway-1.webp

00090-armani-prive-fall-2024-couture-credit-gorunway.webp

Ο Armani χρησιμοποίησε πολλά είδη στολιδιών και κεντημάτων, όχι μόνο μαργαριτάρια, αλλά έμεινε σε μια παλέτα μαύρου και λευκού και λαμπερών μεταλλικών αποχρώσεων. Εδώ και εκεί τα κοσμήματα και τα headpieces αποσπούσαν την προσοχή από τη συνολική εμφάνιση - όπως και τα εντυπωσιακά necklines και cut-outs. 

Ανατρέξτε στην gallery για περισσότερα looks

Balenciaga Fall 2024 Couture Show

Πριν από λίγο καιρό, ο creative director της Balenciaga, Demna δεσμεύτηκε να επιστρέψει στην "τέχνη του να φτιάχνεις ρούχα" και η couture συλλογή toy είναι σαν μια γέφυρα στον χρόνο, καθώς ο Demna μηδενίζει τα "μόνιμα στοιχεία" από τα τελευταία είκοσι χρόνια του Cristóbal Balenciaga, σύμφωνα με τις σημειώσεις της επίδειξης. 

00025-balenciaga-fall-24-couture-credit-brand.webp
00026-balenciaga-fall-24-couture-credit-brand.webp

Εντοπίζει και αναπροσδιορίζει τέσσερα συγκεκριμένα στοιχεία: μανίκια τριών τετάρτων, σιλουέτες cocoon, επιδεικτικά χιτώνια και καινοτομία στα υφάσματα. Ο Γεωργιανός σχεδιαστής, φυσικά, έβαλε τη δική του πινελιά σε αυτά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των μέσων του αιώνα, ενσωματώνοντας την ανατρεπτική επιρροή που τον χαρακτηρίζει στο streetwear.

00029-balenciaga-fall-24-couture-credit-brand.webp
00034-balenciaga-fall-24-couture-credit-brand.webp

"Αυτή η συλλογή υψηλής ραπτικής είναι ένας φόρος τιμής στους ενδυματολογικούς κώδικες της υποκουλτούρας ως σημαντικές επιρροές στο λεξιλόγιο της μόδας μου, προκειμένου να δημιουργήσω μια γέφυρα μεταξύ της κομψότητας και της σιλουέτας που φέρουν την υπογραφή του Balenciaga και του δικού μου προσωπικού στυλ", έγραψε ο Demna, στις σημειώσεις της επίδειξης.

00001-balenciaga-fall-24-couture-credit-brand.webp
00031-balenciaga-fall-24-couture-credit-brand.webp

Το αποτέλεσμα περιλαμβάνει πολλές υπερβολικές σιλουέτες, μπλουζάκια που έχουν μετατραπεί σε υψηλής ραπτικής και δραματικά καλύμματα κεφαλής, εμπνευσμένα από την τέχνη της Yumi Okita. Κάθε εμφάνιση διοχετεύει τις ξεχωριστές τεχνικές του Cristóbal Balenciaga, ενώ ταυτόχρονα τις εκσυγχρονίζει και τις προσδίδει ένα προκλητικό συναίσθημα, κάτι που είναι ξεκάθαρα Demna.

Ανατρέξτε στην gallery για περισσότερα looks