fbpixel

Search icon
Search
Archetypes: Το podcast της Meghan Markle είναι μία νέα προσέγγιση στο Women Empowerment
PEOPLE & MOMENTS

Archetypes: Το podcast της Meghan Markle είναι μία νέα προσέγγιση στο Women Empowerment

Η Δούκισσα του Sussex έκανε το ντεμπούτο της στην πλατφόρμα του Spotify


Πέρασαν περίπου δύο χρόνια από την ανακοίνωση της συνεργασίας εκατομμυρίων του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Spotify, κι εχθές παρουσιάστηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς podcast της Meghan Markle, το οποίο φέρει το όνομα "Archetypes". H Meghan στο ντεμπούτο της εξερεύνησε τον φεμινισμό και τα διπλά πρότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αλλά και τα στερεότυπα που τις ακολουθούν μέχρι σήμερα. Πρώτη καλεσμένη ήτα η στενή της φίλη και super star του τένις Serena Williams, η οποία μάλιστα πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το άθλημα.

archetypes-markle-podcast.webp
Spotify

Η Δούκισσα δήλωσε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο podcast για να παρουσιάσει και να αναλύσει τις «ταμπέλες» που δέχονται συχνά οι σύγχρονες γυναίκες και οι οποίες τις κρατάνε πίσω από τα θέλω και τις ανάγκες τους. Η ίδια μάλιστα έδειξε από την αρχή τους στόχους τους, καθώς ξεκίνησε αμέσως την αναφορά στην ιστορία που έχει ήδη αναφέρει, κατά την οποία σε ηλικία 11 ετών ενοχλήθηκε από μία διαφήμιση της Procter & Gamble για ένα καθαριστικό πιάτων που απευθυνόταν αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες. Τότε, όπως περιγράφει και η ίδια, έγραψε επιστολές σε δυναμικές προσωπικότητες της εποχής, όπως τη Hilary Clinton, με αποτέλεσμα το διαφημιστικό spot να δεχθεί μία σειρά αλλαγών. Μάλιστα, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και τη δική της προσωπική εμπειρία των τελευταίων χρόνων για να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται το νέο της εγχείρημα. 

«Ελπίζω ότι η δική μου εμπειρία θα βοηθήσει άλλες γυναίκες να ανοιχτούν, να αποκαλύψουν τους διαφορετικούς ρόλους που ευδοκιμούν μέσα σε όλες μας και την αλήθεια ότι καμία από εμάς δεν είναι μόνη σ' αυτόν τον κόσμο. Ότι το μέλλον είναι κάτι που μπορούμε να γράψουμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά. 

mmeghan-markle-spotify-podcast8.webp
Spotify

Μαζί με την καλεσμένη της, Serena Williams σχολίασαν έντονα το γεγονός πως η λέξη φιλοδοξία είναι απαγορευτική για τις γυναίκες, καθώς όπως είπαν μια φιλόδοξη γυναίκα συχνά χαρακτηρίζεται ως εγωίστρια. «Δεν θυμάμαι ποτέ προσωπικά να νιώθω τον αρνητικό συνειρμό πίσω από τη λέξη φιλόδοξος μέχρι που ξεκίνησα να βγαίνω με τον νυν σύζυγό μου. Και προφανώς η φιλοδοξία είναι ένα τρομερό πράγμα για μια γυναίκα, σύμφωνα με κάποιους. Έτσι, από τότε νιώθω τον αρνητισμό πίσω από αυτό, είναι πολύ δύσκολο να μην το νιώθεις. Δεν μπορώ ούτε να μην το βλέπω σε εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες που υποβαθμίζουν τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση», τόνισε η Δούκισσα του Sussex.

Σύμφωνα με μία άλλη καλεσμένη της Meghan, τη Laura Kray, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, ο τρόπος με τον οποίο οι φιλόδοξες γυναίκες θεωρούνται χειριστικές, ενώ οι φιλόδοξοι άνδρες θεωρούνται πρότυπα, συνοψίζεται σε πλήρη αντιπάθεια για τις γυναίκες. 

Ο Πρίγκιπας Harry δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρώτο επίσημο σόλο εγχείρημα της γυναίκας του, και γι' αυτό έκανε τη δική του εμφάνιση λίγο πριν την πρώτη συνέντευξη. «Μου αρέσει αυτό που έχεις κάνει με τα μαλλιά σου, αυτό είναι μια υπέροχη ατμόσφαιρα», είπε στην Serena Williams μέσω βιντεοκλήσης. 

89295281-204731414226384-797198078624631022-n.jpg
Image source: @sussexroyal

Το podcast θα φιλοξενήσει κι άλλους διάσημους συνομιλητές, χωρίς ωστόσο να έχουν δωθεί περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά τους. Αυτό που είχε δηλώσει παλαιότερα για το podcast, η ίδια η Meghan είναι πως "θα έχω συζητήσεις με γυναίκες που ξέρουν πολύ καλά αυτά τα στερεότυπα που διαμορφώνουν τις ιστορίες μας. Και θα μιλήσω και σε ιστορικούς για να καταλάβω πώς βρεθήκαμε εδώ εξαρχής".

Τον Δεκέμβριο του 2020,  αφότου Harry και Meghan εγκατέλειψαν τους βασιλικούς τους τίτλους, το Spotify ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε πολυετή συνεργασία με την Archewell Audio, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ήχου που δημιούργησε το ζευγάρι για την παραγωγή podcast. Οι ίδιοι υπέγραψαν επίσης πολυετές συμβόλαιο με το Netflix και ανακοίνωσαν το πρώτο τους έργο, το "Heart of Invictus", τον Απρίλιο του 2021.