fbpixel

Search icon
Search
Απώλεια βάρους: Οι καλύτερες επιλογές για βραδινό
WELLNESS

Απώλεια βάρους: Οι καλύτερες επιλογές για βραδινό

Εντάξτε τες στη διατροφή σας και δείτε άμεσα αποτελέσματα


Είναι αλήθεια ότι κατά καιρούς δίνεται μεγάλη έμφαση στο τι δεν πρέπει να τρώμε, ωστόσο καλό θα ήταν να αρχίσουμε να μιλάμε και για όλα εκείνα που πρέπει να εντάσσουμε κατά καιρούς στη διατροφή μας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το βραδινό μας γεύμα, συχνά αναρωτιόμαστε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν κορεσμό, θα είναι νόστιμες και παράλληλα δεν θα προσθέσουν πολλές θερμίδες στη ζυγαριά μας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες. 

Πράσινη σαλάτα 

shutterstock-603310094.jpg

Τα σκούρα φυλλώδη χόρτα, όπως το σπανάκι, το σέσκουλο αλλά και τα παραδοσιακά χόρτα είναι όλα γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά που στηρίζουν το σύστημα του οργανισμού μας. Αν και το καθένα προσφέρει ελαφρώς διαφορετικό προφίλ θρεπτικών στοιχείων, μπορείτε να υπολογίζετε ότι όταν καταναλώνετε σκούρα φυλλώδη λαχανικά προσθέτετε φυτικές ίνες, σίδηρο, φυλλικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Α, C και Κ στη διατροφή σας. Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και συνοδεύστε τα με διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς και κάποιο dressing με ελάχιστο λάδι, λεμόνι και μουστάρδα κι έχετε ένα εξαιρετικά θρεπτικό βραδινό.

Γλυκοπατάτες

shutterstock-1406156348.jpg

Ενώ τόσο οι λευκές όσο και οι γλυκοπατάτες μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, οι δεύτερες έχουν μια μικρή υπεροχή, καθώς προσφέρουν περισσότερο από 280% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α και 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, σύμφωνα με το USDA. Άλλες γλυκοπατάτες - μωβ και λευκές ποικιλίες - παρέχουν διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, οι τελευταίες περιέχουν ενώσεις που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς σας και να μειώσουν τις φλεγμονές. Τόσο οι πορτοκαλί όσο και οι μοβ συμβάλλουν επίσης στην υγεία των ματιών. Tip: Μπορείτε να τις απολαύσετε με πολλούς τρόπους - ψητές, σε πουρέ ή ακόμη και γεμιστές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σούπες.

Σολωμός 

shutterstock-2061013991.jpg

Ο σολωμός είναι σαν μια πολυβιταμίνη για τον εγκέφαλό σας. Είναι φορτωμένος με σημαντικά θρεπτικά συστατικά που τον ενισχύουν, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και χολίνη, και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Η κατανάλωσή του συνδέεται επίσης με την καλύτερη υγεία της καρδιάς καθώς ψάρια όπως αυτό, μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου. Είτε επιλέξετε φρέσκο είτε κατεψυγμένο, δοκιμάστε να τον μαγειρέψετε με μέλι και σκόρδο για ένα εύκολο και νόστιμο δείπνο στο σπίτι.

Ντομάτες

shutterstock-709635766.jpg

Μαζί με τις σημαντικές βιταμίνες και τα μέταλλα, οι ντομάτες παρέχουν μεγάλη δόση λυκοπενίου, ενός φυτοθρεπτικού συστατικού που συνδέεται με τη μείωση της χοληστερόλης, τον μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, ακόμη και με πιθανή προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα. Οι μαγειρεμένες ντομάτες μπορεί να παρέχουν περισσότερο λυκοπένιο από τις ωμές, αλλά και οι δύο προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, οπότε απολαύστε όποια εκδοχή προτιμάτε. Τώρα που ξεκινά η εποχή τους, επιλέξτε τες σκέτο ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο ή ακόμα συμπεριλάβετέ τες σε ένα ωραίο πιάτο napolitana με μακαρόνια ολική άλεσης.