fbpixel

Search icon
Search
Απολαύστε την χαλαρωτική ατμόσφαιρα μιας πολυτελούς κατοικίας στο ελληνικό χωριό Καλογερικό
INTERIORS

Απολαύστε την χαλαρωτική ατμόσφαιρα μιας πολυτελούς κατοικίας στο ελληνικό χωριό Καλογερικό

Για τον σχεδιασμό της οι "The Hive architects" έθεσαν σε πρώτο πλάνο την επικοινωνία με τις ομορφιές της φύσης


Φρέσκος αέρας γλυκά αρώματα από βότανα πρωταγωνιστούν στο μικρό ελληνικό χωριό Καλογερικό, το οποίο θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι. Ο τόπος αυτός ανήκει στον Δήμο Αρταίων, περιλαμβάνει 489 μόνιμους κατοίκους, βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από τον Αμβρακικό κόλπο και απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας. Σήμερα θα συστηθούμε με ένα pavilion house, μια πολυτελή κατοικία, έντονα εμπνευσμένη από το μοντέρνο κίνημα, στο σχεδιασμό της οποίας οι "The Hive architects" έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αρμονική επικοινωνία της με τις ομορφιές της φύσης. 

design-22.PNG

Το κατασκευαστικό αυτό έργο αντιμετωπίζεται ως πλατφόρμα και εκτείνεται οριζόντια με απλές γραμμές και σαφείς φόρμες εξ ου και η συγκεκριμένη ονομασία. Δίπλα σε γοητευτικούς αμπελώνες και ελαιώνες, το σπίτι αυτό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης οικογένειας, διευκολύνοντας ακόμη πιο πολύ την επαφή των ιδιοκτητών με την πλούσια βλάστηση της γης. 


Lights and visual escapes

design.PNG

Το συγκεκριμένο κτίριο έχει εγκατασταθεί στη μέση ενός χωραφιού 11 στρεμμάτων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη δομή του παίζει το φυσικό φως με τις αυστηρές γραμμικές γεωμετρικές αποκοπές δημιουργούν οπτικές αποδράσεις που πλαισιώνουν το γύρω τοπίο και τον ουρανό που φαίνεται πάνω από τις οροφές. Ανοίγματα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, φεγγίτες και κυκλικά ανοίγματα διαπερνούν το σώμα του, εξασφαλίζοντας έναν συνεχή διάλογο με τη φύση, ενώ αφήνουν το φως της ημέρας να διαχέεται στους εσωτερικούς χώρους.

Οι απαραίτητες τοπιακές διαμορφώσεις, έρχονται να επισφραγίσουν την συνθετική χειρονομία. Το στοιχείο του νερού με την έντονη βιοκλιματική του δράση έρχεται να περιβάλει το οίκημα, συμπαρασύροντας μαζί του σχεδιαστικά όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές και συμπληρωματικές βιωματικές χρήσεις. Ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό έχει δημιουργηθεί, έχοντας αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τους αρχιτεκτονικούς κανόνες. 

The magic of modern living

design-33.PNG

Η κατοικία αποτελεί μια υψηλής αισθητικής επανερμηνεία του σύγχρονου κατοικείν, πάντα σε διάλογο με τη φύση. Παρελθόν και παρόν γίνονται "ένα", συνθέτοντας  ένα exclusive ησυχαστήριο, το οποίο ανταποκρίνεται με άρτιο εξοπλισμό και ανέσεις στις ανάγκες καθενός από τα μέλη της οικογένειας, η οποία διαμένει σε αυτό. Η αξιοποίηση φυσικών υλικών, με κυρίαρχα την πέτρα, το ανεπίχρηστο σκυρόδεμα και το ξύλο έχει καταφέρει να ενισχύσει με τον δικό της τρόπο το οικιστικό έργο, συμβάλλοντας ενεργά σε έναν σύγχρονο επίγειο παράδεισο. 

Κάθε σημείο της αποτελεί και μια ενδιαφέρουσα έκπληξη, ικανή να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες, αλλά και τους προσκεκλημένους τους στην ιδανική χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Πλήρως εναρμονισμένο με τη μαγεία του μικρού, αλλά θαυματουργού αυτού τόπου, γνωρίζει άρτια τι σημαίνει ατόφια πολυτέλεια, άνετη καθημερινότητα, αλλά και βιοκλιματικός χαρακτήρας, ένας έξυπνος συνδυασμός, ο οποίος καλύπτει με άψογο τρόπο τις απαιτήσεις της μοντέρνας καθημερινότητας. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Source: Design Boom 

Photo credits: The Hive Architects

H κατοικία έχει δημιουργηθεί από τους The Hive Architects σε συνεργασία με την Ελένη Παπαγεωργίου.