fbpixel

Search icon
Search
Απολαύστε την ατμόσφαιρα πραγματικής ηρεμίας σε μια κατοικία διακοπών στη Νότια Καλιφόρνια
INTERIORS

Απολαύστε την ατμόσφαιρα πραγματικής ηρεμίας σε μια κατοικία διακοπών στη Νότια Καλιφόρνια

Η οικογενειακή απόδραση αποκτά έναν σύγχρονο και exclusive χαρακτήρα


Κάποιες φορές, η απουσία αυστηρών κανόνων στη διαμόρφωση μιας κατοικίας ανθίζει τη φαντασία και της δίνει φτερά για να αναπτυχθεί. Το στοιχείο αυτό κυριαρχεί στην αισθητική κουλτούρα της εξοχικής κατοικίας, την οποία θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι στη Νότια Καλιφόρνια. Στον τόπο αυτό, η αρχιτεκτονική καθορίζεται από γεωργιανές αναβιώσεις και ισπανικές αποικιακές κατοικίες, οι οποίες αποτελούν μέρος του τοπίου όσο και οι φοίνικες. Στο σπίτι, με το οποίο θα συστηθούμε σήμερα, η designer Betsy Burnham χάρισε τις πολύτιμες σχεδιαστικές συμβουλές της, μέσα από μια άκρως δημιουργική συνεργασία μαζί με τους ιδιοκτήτες του. 

img-4092.webp
Ας ανοίξουμε τις πόρτες της ξεχωριστής αυτής κατοικίας...

Let the sunshine in

img-4780.webp

Στην αρχή των πρώτων τους συζητήσεων, η σχεδιάστρια και οι πελάτες της κατέληξαν σε μια κοινή αισθητική κατεύθυνση: Να φωτίσουν την κάτοψη και να αφήσουν τον ήλιο να εισέλθει στους χώρους και να τους λούσει με φως. Όπως η ίδια παραδέχεται: "Είμαι πολύ πιστή στην αισθητική της Νέας Αγγλίας- εξακολουθώ να προτιμώ το κλασικό σχεδόν από οτιδήποτε, αλλά με λίγη νεωτερικότητα και χαλαρή ενέργεια". Το σπίτι είχε αγαπηθεί πολύ από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες για περίπου πενήντα χρόνια, αλλά ήταν σκοτεινό, ξεπερασμένο και χρειαζόταν δομική παρέμβαση. Έτσι, πριν εξεταστεί οποιαδήποτε χρωματική παλέτα ή παραγγελθεί οποιοδήποτε έπιπλο, η Burnham και η ομάδα της ξεκίνησαν να αναδιαμορφώνουν το χώρο με τη συμβολή ενός αρχιτεκτονικού γραφείου. Τα υπάρχοντα ύψη οροφής αποτελούσαν πρόκληση, οπότε εγκατέστησαν τεράστια χαλύβδινα παράθυρα στο ισόγειο για να κατακλύσουν το χώρο με το φως του ήλιου και χρησιμοποίησαν έξυπνες καμάρες και λεπτομέρειες από γύψο σε όλο το χώρο για να προσθέσουν χαρακτήρα. 

Α classic and dreamy home

img-5018.webp

Η εύρεση τρόπων για να προστεθεί ιδιοτροπία και προσωπικότητα σε ένα κλασικό και ονειρικό σπίτι χωρίς υπερβολές ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της οικογένειας. "Λατρεύω το χρώμα και το μοτίβο, αλλά η πρόθεση ήταν αυτό να μοιάζει με σπίτι διακοπών με τον πιο ελαφρύ, καθαρό, παραθαλάσσιο τρόπο, πήγαμε για άνετες ταπετσαρίες και πιο μονόχρωμα στιλ", εξηγεί η σχεδιάστρια.

Όλα τα μέλη της οικογένειας έδωσαν συμβολή, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, τα οποία βοήθησαν στην επιλογή υφασμάτων, δαπέδων και διακοσμητικών πινελιών για τα δικά τους δωμάτια. Ήταν ένα μέσο ενθάρρυνσης των δημιουργικών τους ενστίκτων, αλλά και ένας έξυπνος τρόπος να διασφαλιστεί ότι η οικογένεια θα παραμείνει σε αυτό το σπίτι. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, γαλήνη δίπλα στη θάλασσα δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για οικογενειακές διακοπές. Όπως οι ίδιοι τονίζουν: "Ήμασταν πολύ στοχευμένοι στο να θέλουμε αυτό να είναι ένα μέρος στο οποίο θα θέλουν πάντα να επιστρέφουν, όταν μεγαλώσουν και αποκτήσουν τις δικές τους οικογένειες". 

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: Ye Rin Mok