fbpixel

Search icon
Search
H designer India Mahdavi υπογράφει το αριστουργηματικό restyling της Villa Medici
DESIGN NEWS

H designer India Mahdavi υπογράφει το αριστουργηματικό restyling της Villa Medici

Αποκαλύφθηκε πρόσφατα και μάγεψε το κοινό της αρχαίας πόλης της Ρώμης


Η Villa Medici βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην κορυφή του λόφου Pincian στο κέντρο της Ρώμης. Από την τοξωτή είσοδό της, αγναντεύοντας τον καταρράκτη από λευκό μάρμαρο στα Spanish Steps, όπου ξεδιπλώνεται ολόκληρη η πόλη. Χτισμένη τον 16ο αιώνα, ήταν κάποτε το ιδιωτικό σπίτι του καρδινάλιου Ferdinando de Medici. Κατασκευασμένη σε μανιεριστικό στιλ, οι τοίχοι και οι οροφές της είναι διακοσμημένες με νωπογραφίες - που αποδίδονται σε μερικά από τα πιο σεβαστά ονόματα της Αναγέννησης - αποτελούν μερικά από τα πιο όμορφα διακοσμητικά στοιχεία στην αρχαία πόλη. 

Και τώρα, χάρη στην India Mahdavi, τα δωμάτιά της έχουν ανακαινισθεί με ένα πολύχρωμο και σύγχρονο twist.

H is for history 

villa-medicis-claudia-gori-2-villa-medicis-intramurosfr-jpg-scaled-X4sj7.jpg

Από το 1803, η βίλα είναι η βάση της Γαλλικής Ακαδημίας, ένα σπίτι για καλλιτέχνες, τεχνίτες και ιστορικούς, όπου μπορούν να μείνουν και να απολαύσουν τον πολιτισμό της ιταλικής πρωτεύουσας. Το 2022, το Ινστιτούτο συνεργάστηκε με το Mobilier National, το οποίο επιβλέπει τη συντήρηση και την αποκατάσταση ιστορικών γαλλικών επίπλων, για να ανακαινίσει σιγά σιγά τα δωμάτια που χρησιμοποιήθηκαν από το πρόγραμμα διαμονής τους, ξεκινώντας με την αναμόρφωση έξι σαλονιών υποδοχής τον Δεκέμβριο από τους designers Kim Jones και Silvia Venturini Fendi. 

image-0858828-20230429-ob-0b5a0b-villa-medicis-resized-20230414-184028-xpNuy.jpg

Η πιο πρόσφατη «μαγεία», που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2023, με την επιμέλεια της India Mahdavi να ζωντανεύει έξι νέους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών διαμερισμάτων του Καρδινάλιου Ferdinando de Medici και των τριών δωματίων που ονομάστηκαν πρόσφατα ως φόρο τιμής στους πιο αξιόλογους επισκέπτες της βίλας, το δωμάτιο Debussy, το δωμάτιο Galileo και ένα σαλόνι με το όνομα της συνθέτριας Lili Boulanger.

Design lover

02-ps-mdw21-india-mahdavi-book-portrait-alex-cretey-systermans-MygcU.jpg
India Mahdavi

Για να πραγματοποιήσει το νέο styling των χώρων, η Mahdavi κάλεσε τους τεχνίτες σε όλη τη Γαλλία και την Ιταλία να διαμορφώσουν έπιπλα, να κατασκευάσουν πλακάκια και να πλέξουν υφάσματα και ταπετσαρίες για την περίσταση. Στα υπνοδωμάτια Debussy και Galileo, για παράδειγμα, οι τεχνίτες του Maison Craman-Lagarde, γνωστοί για την δεξιοτεχνία τους στη μαρκετερί, απέδωσαν ένα μοτίβο της Mahdavi σε κρεβάτι με ουρανό και ασορτί ράφια.

1681542385988-dWVia.jpg

Εν τω μεταξύ, στα διαμερίσματα των Medici, η κατασκευάστρια χαλιών Manufacture Robert Four έφτιαξε ένα γεωμετρικό πράσινο και μπορντό χαλί, για το οποίο η Mahdavi λέει ότι εμπνεύστηκε από τη θέα στον εκτεταμένο κήπο της βίλας ακριβώς έξω από το παράθυρο, γύρω από το οποίο συγκέντρωσε τα σκαμπό της Bishop σαν πιόνια σε μια σκακιέρα.

image-0858828-20230429-ob-7c32f0-villa-medicis-resized-20230414-182709-rwi9P.jpg

Αλλού, οι παρεμβάσεις ήταν αναμφισβήτητα πιο ανάλαφρες: ένα flash χρώματος με τη μορφή νέας ταπετσαρίας σε κομμάτια από το αρχείο της Mobilier National, συμπεριλαμβανομένου ενός καναπέ και πολυθρόνων του Jean-Albert Lesage με ύφασμα Dedar σε τόνους σαφράν. Η αποκατάσταση των διακοσμήσεων των τοίχων έγινε από τον μοντερνιστή ζωγράφο Balthus, πρώην διευθυντή της ακαδημίας ενώ έγινε και προσθήκη νέων έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πορτρέτων του Boulanger και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών.

Η αναμόρφωση της Mahdavi σηματοδοτεί το δεύτερο από τα τρία κεφάλαια του έργου «Re-enchanting Villa Medici», το τελευταίο από τα οποία θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος μετά από ανοιχτή πρόσκληση για έργα.

Info: villamedici.itindia-mahdavi.com

Image credit: François Halard