fbpixel

Search icon
Search
Smart camouflage: 5 τρόποι για μια alternative ανακαίνιση κατοικίας
INTERIORS

Smart camouflage: 5 τρόποι για μια alternative ανακαίνιση κατοικίας

Η ανανέωση των προσωπικών μας χώρων αποκτά καινούργιους κανόνες


Είναι αλήθεια ότι η διαδικασία της ανακαίνισης και μεταμόρφωσης μιας κατοικίας δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη υπόθεση. Η επιλογή του κατάλληλου για εμάς εργολάβου και της υλικοτεχνικής υποδομής, ο προϋπολογισμός, τον οποίο χρειάζεται να ορίσουμε, καθώς και το ιδανικό χρονοδιάγραμμα, αποτελούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα παραγόντων, τους οποίους χρειάζεται να λάβουμε υπόψη για τη συγκεκριμένη συνθήκη. Είναι σημαντικό να προνοούμε, αλλά τις περισσότερες φορές, είναι πολύ πιθανό να ξεφύγουμε από τους κανόνες οργάνωσης που έχουμε θέσει. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να εντοπίσουμε διαφορετικές, αλλά εξίσου έξυπνες οδούς, οι οποίες μπορούν να μας οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Το έξυπνο καμουφλάζ λειτουργεί ως ένας ισχυρός σύμμαχος στην εσωτερική διαμόρφωση ενός σπιτιού. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες, τις οποίες μας παρέχει, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο και χώρο και να κατευθυνθούμε προς τον τύπο ανακαίνισης, τον οποίο αναζητούμε. 

Ας δούμε μαζί μερικές από τις πιο εύκολες και έξυπνες κινήσεις, τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε για την alternative ανακαίνιση της κατοικίας μας...

Βρίσκουμε λύσεις αποθήκευσης

shutterstock-2231876435.jpg


Η ακαταστασία είναι ο εχθρός όλων των όμορφων σπιτιών. Ακόμα και αν δεν διαθέτετε τα μέσα να ανακαινίσετε πλήρως το ντουλάπι σας, αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει από το να βελτιώσετε το σύστημα οργάνωσής του. Πολλοί είναι οι designers, οι οποίοι προτείνουν την τοποθέτηση κομψών κρεμαστών ραφιών ή διαφανών γυάλινων δοχείων για την αποθήκευση τροφίμων και αξεσουάρ, τα οποία συμβάλλου ενεργά σε έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο. 

Αντικαθιστούμε τα κεντρικά αξεσουάρ πόρτας

shutterstock-1947164059.jpg

Μια άλλη κοινή πρόταση που γίνεται από πολλούς διακοσμητές αφορά στην ανανέωση των πόμολων και του υλικών πόρτας σε όλο το σπίτι. Η αντικατάσταση ειδικά των μπρούτζινων πόμολων της δεκαετίας του '90 αποτελεί την κατάλληλη κίνηση για να χαρίσουμε μια σύγχρονη και fresh εικόνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας. Τολμήστε να κάνετε τη διαφορά και είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

Δίνουμε έμφαση στον φωτισμό 

shutterstock-2178137747.jpg

Ο κατάλληλος φωτισμός έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει έναν χώρο και να του δώσει τις απαραίτητες δόσεις γοητείας. Παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός δωματίου, καθώς είναι μια από τις πιο σημαντικούς πυλώνες για τη δημιουργία ενός concept, του προσωπικού στίγματος της προσωπικότητας της κατοικίας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των πηγών λάμψης και μην ξεχνάτε ποτέ ποιον τύπο εικόνας επιθυμείτε να αγγίξετε. 

Έχουμε ως προτεραιότητα την ενσωμάτωση

shutterstock-1681777501.jpg


Αν θέλετε να αναζωογονήσετε ένα μόνο δωμάτιο, η ενσωμάτωση κάποιων custom - made επίπλων μπορεί να αποδώσει τεράστια οφέλη. Μπορεί να χρειαστείτε έναν ξυλουργό, αλλά είναι σίγουρα πιο οικονομικό από μια πλήρη ανακαίνιση. Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε ένα luxurious αποτέλεσμα, που να φαντάζει expensive-looking! 

Τέχνη και...Τέχνη

shutterstock-2293506199.jpg


Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, η Τέχνη αποτελεί πάντα μια αξιόλογη επένδυση. Είτε τοποθετήσουμε πρωτότυπα έργα, είτε εκτυπώσεις αυτών, οι οποίες κυκλοφορούν στο εμπόριο, αρκεί φυσικά να δώσουμε έμφαση στο υλικό του πίνακα, η τελική εικόνα θα αποκτήσει έναν refined χαρακτήρα, ο οποίος θα ταυτίζεται στα μάτια των προσκεκλημένων μας με μια εξεζητημένη ανακαίνιση.

Go for it!