fbpixel

Search icon
Search
Απολαύστε τη φιλόξενη ατμόσφαιρα στην κομψή κατοικία του Ignacio Nacho Figueras στη Φλόριντα
INTERIORS

Απολαύστε τη φιλόξενη ατμόσφαιρα στην κομψή κατοικία του Ignacio Nacho Figueras στη Φλόριντα

Με την υπογραφή της designer Sarah Sherman Samuel


Άλογα, καταπράσινος κήπος, άπλετο φυσικό φως και φρέσκος αέρας πρωταγωνιστούν στην οικογενειακή κατοικία του πρωταθλητή του πόλο, Ignacio "Nacho" Figueras στο Wellington της Φλόριντα. Ο ίδιος έχει διακριθεί ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους αθλητές στον κόσμο, χάρη τόσο στις εξαιρετικές ικανότητές του στο γήπεδο όσο και στην 20ετή καριέρα του ως μοντέλο του πολυτελούς fashion brand, Ralph Lauren. Μαζί με τη σύζυγό του, τη φωτογράφο Delfina Blaquier και τα δύο τους ανήλικα παιδιά ζουν σε μια παραδεισένια βίλα, στην οποία απολαμβάνουν καθημερινές στιγμές απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας. 

ad0623-figueras-12-copy.webp

Κοινή τους επιδίωξη μαζί με τη γυναίκα της ζωής του αποτέλεσε ο σχεδιασμός του ιδανικού για τις ανάγκες τους προσωπικού ησυχαστηρίου, έχοντας ως κύριους πυλώνες τη slow living φιλοσοφία, τον αθλητισμό και την επικοινωνία με τη φύση. Το στοιχείο, το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Figueras στη συγκεκριμένη έπαυλη ήταν η ύπαρξη νερού, την περιβάλλει, ενισχύοντας τη διάθεση για χαλάρωση. Είναι αλήθεια, όπως παραδέχεται το ζευγάρι, ότι μέχρι πριν από δύο χρόνια, η βάση της οικογένειας στη Φλόριντα ήταν ένα κοντινό διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, περισσότερο ένα μέρος για φαγητό και ύπνο παρά ένα καταφύγιο. 

Με την πολύτιμη βοήθεια και τις κατευθυντήριες γραμμές της σχεδιάστριας Sarah Sherman Samuel, οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να κάνουν πράξη το διαχρονικό τους όραμα...

The iconic source of inspiration 

ad0623-figueras-2-copy.webp

Ανοίγοντας τις πόρτες των εσωτερικών χώρων της πολυτελούς κατοικίας, παρατηρούμε το σημείο αναφοράς της κεντρικής διαμόρφωσης: την απλότητα, η οποία έχει προσεγγιστεί με έναν εξεζητημένο τρόπο. Exclusive pieces, ιδιαίτερες υφές και deluxe πηγές φωτισμού έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο σε κάθε σημείο τους. Κεντρική πηγή έμπνευσης για τη συγκεκριμένη δημιουργία στάθηκε μια σειρά από αγαπημένες αποδράσεις του ζευγαριού στο εξωτερικό. Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για αγώνες πόλο, ήταν η ευκαιρία για να κάνουν εκδρομές και να εξερευνήσουν μουσεία και να επισκεφθούν ιστορικά σπίτια, κρατώντας σημειώσεις για την ημέρα που θα δημιουργούσαν ένα σπίτι για πάντα. Μια επίσκεψη στην Casa Luis Barragán, ένα εμβληματικό παράδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής στη συνοικία Miguel Hidalgo της πόλης του Μεξικού, ήταν μια εμπειρία, η οποία στάθηκε το κυριότερο ερέθισμα για τους ίδιους. "Οι γραμμές και η απλότητα του σπιτιού και ο τρόπος με τον οποίο εντάσσεται στο περιβάλλον του μας συγκίνησαν πραγματικά", αποκαλύπτει ο Figueras.

The refined design 

ad0623-figueras-7-copy.webp

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών πάντα αναζητούσε εξεζητημένα έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ, τα οποία θα κατάφερναν να ανταποκριθούν στις κοινές αισθητικές τους προτιμήσεις και ταυτόχρονα θα αναβάθμιζαν τους χώρους, με την προϋπόθεση να μη αγγίξουν την υπερβολή. Στην εσωτερική διακόσμηση, το κύριο concept των γήινων υλικών, αλλά και των απαλών χρωματικών παλετών επεκτείνεται και στα υπνοδωμάτια. Άνεση, λειτουργικότητα, αλλά και σύγχρονη κομψότητα κυριαρχούν, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, το οποίο θυμίζει Αφρική, χάρη στα έντονα έθνικ στοιχεία. 

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest 

Photo credits: Ori Harpaz