fbpixel

Search icon
Search
Αποκτήστε το απόλυτο beach body με αυτά τα βήματα
MAGAZINE

Αποκτήστε το απόλυτο beach body με αυτά τα βήματα

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να το πετύχετε


Υποδεχτείτε το καλοκαίρι με το σώμα που ονειρεύεστε! Βήμα βήμα όλα τα μυστικά για μια σμιλευμένη σιλουέτα κι έναν υγιή οργανισμό.

Ξεκινήστε σωστά από το πρωί

Οι έξυπνοι συνδυασμοί στο πρωινό βοηθούν στο αδυνάτισμα.

1. Βρώμη+Γιαούρτι: Συνδυάζει τις φυτικές ίνες βήτα-γλυκάνης που υπάρχουν στη βρώμη με την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη του γιαουρτιού, διευκολύνοντας την απώλεια βάρους.

2. Γιαούρτι+Μούρα: Το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, η πρωτεΐνη του γιαουρτιού συμβάλλει στην προώθηση του κορεσμού, ενώ τα μούρα είναι μια φυσική πηγή φυτικών ινών με γλυκύτητα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

3. Ψωμί ολικής άλεσης+Αβοκάντο: Ένας τρόπος για να ενσωματώσετε καλά λιπαρά, που βοηθούν στο αδυνάτισμα, στο πρωινό σας είναι το αγαπημένο αβοκάντο. Το ψωμί, από την άλλη, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι.

4. Ομελέτα+Φασόλια: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα πρωινό με αβγό μπορεί να συμβάλει στην απώλεια κιλών, χάρη στην πρωτεΐνη που περιέχει. Ο συνδυασμός με φασόλια προσθέτει έξτρα πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

hm-summer-swimsuit-2016-campaign01.jpg

Προτιμήστε οτιδήποτε πικρό

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμάμε τις γλυκές και αλμυρές τροφές, καθώς είναι πιο ευχάριστες στους γευστικούς μας κάλυκες. Οι πικρές, ωστόσο, όσο κι αν τις αποφεύγουμε, έχουν αρκετά οφέλη, ειδικά στην πέψη. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτές;

1. Βοηθούν την πέψη: Τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ταραξάκο, η ρόκα, το ραντίτσιο, το αντίδι, το κατσαρό λάχανο και τα βότανα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της πέψης. Μας βοηθούν να χωνέψουμε καλύτερα το φαγητό μας, που σημαίνει και καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του. Επίσης, περιέχουν φυτοχημικά ευεργετικά για το συκώτι, έχουν αντιοξειδωτική δράση, είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και Κ και μέταλλα, αλλά και σε φυτικές ίνες. Αν, μάλιστα, παρουσιάζετε πεπτικά προβλήματα, δοκιμάστε κάτι πικρό πριν από το γεύμα σας. Η καλύτερη επιλογή είναι μια πράσινη σαλάτα συνδυάζοντας τα παραπάνω υλικά.

2. Αδυνατίζουν: Συμπεριλαμβάνοντας πικρά ροφήματα και τρόφιμα στη διατροφή σας, ενισχύετε το αδυνάτισμα. Η πικρή γεύση έχει άμεση επίδραση στον τρόπο με τον οποίο τρώμε, αφού καταπίνουμε πιο αργά. Η παράταση του χρόνου μάσησης και κατάποσης λειτουργεί σαν ένας πραγματικός ρυθμιστής της όρεξης, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι δεν πεινάμε και τόσο.

Ξεγελάστε την πείνα σας

Αυτές οι τρεις τροφές απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να τις χωνέψετε, χάρη στις θερμίδες που παρέχουν. Έτσι, χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν.

1. Σπαράγγια: Αποδίδουν 20 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, ενώ έχουν διουρητική δράση και αποτοξινώνουν. Η κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό. Πλούσια σε φυλλικό οξύ, είναι εξαιρετικά ευεργετικά και κατά την εγκυμοσύνη.

2. Κουνουπίδι: Προσφέρει 25 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και δεν περιέχει καθόλου λίπος, ενώ ταιριάζει με τα πάντα, από ρύζι μέχρι πουρέ. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που τονώνει το ανοσοποιητικό. Μπορείτε να το ψήσετε στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά ή να το φτιάξετε ωμό ή στον ατμό. Οι φυτικές του ίνες θα σας κρατήσουν χορτάτους.

3. Σέλινο: Με μόλις 16 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, καίει τις περισσότερες κατά την πέψη. Περίπου το 75% του σέλινου αποτελείται από νερό και το άλλο 25% είναι φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε νάτριο και κάλιο. Προσθέστε το στον φυσικό χυμό σας μετά το γυμναστήριο για αποκατάσταση των ηλεκτρολυτών.

Συμβουλή για το τέλος: Περπατήστε καθημερινά τουλάχιστον 30΄.

img-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA και διοργανώτρια webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) αυτογνωσίας και διατροφής.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2022