fbpixel

Search icon
Search
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Grand Hyatt Athens προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής
DESIGN NEWS

Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Grand Hyatt Athens προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής

Μια πρώτη ματιά στους χώρους του


Ένας νέος όροφος, δύο rooftops, 4 πισίνες, 548 δωμάτια, 4.400 τ.μ. συνεδριακών χώρων. Το Grand Hyatt Athens, έχοντας ολοκληρώσει την επέκταση και την ανακαίνισή του είναι πλέον το μεγαλύτερο Grand Hyatt στην Ευρώπη και το πιο συναρπαστικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπως επικυρώνουν και τα σημαντικά βραβεία που πρόσφατα απέσπασε.

Φέροντας τα χαρακτηριστικά της διακεκριμένης αλυσίδας Grand Hyatt, το αθηναϊκό ξενοδοχείο διατηρεί το δικό του χαρακτήρα και την τοπική του ταυτότητα. Η κομβική θέση του στη Λεωφόρο Συγγρού, σε εγγύτητα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία, και αξιοθέατα αλλά και τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, το καθιστά ένα ξενοδοχείο ιδανικό τόσο για business όσο και για pleasure.

H νέα εικόνα του GHA: Ανάπλαση, design και διαμονή

penthouse-dining-area-gha-z3m67.jpeg

Το απαιτητικό έργο που διήρκησε δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, αφορά στην επέκταση του υπάρχοντος ξενοδοχείου, αλλά και στην εκ βάθρων αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του από το γραφείο Diarchon, με την προσάρτηση και αρχιτεκτονική ανάπλαση του παρακείμενου κτίσματος που στο παρελθόν φιλοξενούσε τον κινηματογράφο Odeon. Η δωρική και με αιχμές πρόσοψη του νέου κτιρίου, όπου πρωταγωνιστεί η τραβερτίνη και το γυαλί, έχει τη δική της αυτονομία και δυναμική για να συμπληρώσει διακριτά εκείνη του αρχικού κτίσματος. Στο εσωτερικό όλα ρέουν, οι κοινόχρηστοι χώροι στο ισόγειο, οι διάδρομοι προς τα δωμάτια στους 8 ορόφους, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο. Στα της διαμονής, προστέθηκαν 227 νέα δωμάτια και σουίτες, φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των 548 - ανάμεσα τους σουίτες με τη δική τους πισίνα, μοναδικές για City Hotel στην Αθήνα. Το interior design που φέρει την υπογραφή του studio MKV Design ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας, της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που συχνά παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα.

Ένα resort στην Αθήνα: Το νέο rooftop, οι πισίνες και το spa

new-rooftop-pool-grand-hyatt-athens.jpg

Στον 8ο όροφο του GHA με την πανοραμική θέα που απλώνεται από την Ακρόπολη ως τη θάλασσα υπάρχουν πλέον 2 πισίνες, το ανανεωμένο εστιατόριο The Grand by Interni καθώς και η εντυπωσιακή διώροφη Penthouse Suite, μοναδική για τα ελληνικά ξενοδοχειακά δεδομένα. Φτιαγμένη από υπόλευκο μάρμαρο, η νέα infinity πισίνα είναι η μεγαλύτερη σε roof top κτιρίου στην Ελλάδα, επιτρέποντας να κολυμπήσεις ανεμπόδιστα για 30 μέτρα και να είσαι σε συνεχή οπτική επαφή με το κορυφαίο μνημείο του κλασικού πολιτισμού. Οι δύο πλέον πισίνες του roof top και οι περιβάλλοντες χώροι τους, αποτέλεσμα της συνεργασίας των INEDITO Architects με τη Diarchon, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία resort στην πόλη με τα gazebos, τα καθιστικά και τις ξαπλώστρες, όπως και ένα ανοιχτό μπαρ να δημιουργούν ατμόσφαιρα διακοπών.

Τόσο οι κατασκευές όσο και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με τα υφάσματα και τα φυτά παραπέμπουν στην παλιά Αθήνα. Η υπερχείλιση της πισίνας εξαφανίζει τα όρια μεταξύ νερού και πόλης, έτσι ο χρήστης βιώνει μια μοναδική εμπειρία. Η αρμονία υλικών και χρωμάτων, βασική ιδέα των Inedito architects, σε ένα χώρο λιτό και δωρικό, επιτρέπει στον επισκέπτη που χαλαρώνει, απολαμβάνει το φαγητό ή το ποτό του, ρεμβάζει ή κολυμπάει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ορίζοντα της πόλης, κάτω από τον αττικό ουρανό και τις μαγευτικές εναλλαγές των χρωμάτων του από την αυγή μέχρι το σούρουπο.

penthouse-gha-oUvo0.jpeg


Τις δύο πισίνες συμπληρώνει η Atrium pool στο αίθριο του GHA, ένας πυρήνας που ενσωματώνει τη φύση στο κτισμένο περιβάλλον και δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα με πλούσια βλάστηση και μονοπάτια που οδηγούν σε μικρές γωνιές ανάπαυσης. Εδώ νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν δροσερό, μυστικό κήπο μακριά από την βοή της πόλης. Πρόκειται για έναν χώρο ιδιαίτερα ελκυστικό για τον επισκέπτη, ενώ τα δωμάτια που έχουν θέα σε αυτόν υπόσχονται απόλυτη ηρεμία. Την εμπειρία στο GHA συμπληρώνει το spa, με μια τέταρτη, αυτή τη φορά εσωτερική πισίνα, και φυσικά θεραπείες ειδικά σχεδιασμένες για χαλάρωση και αναζωογόνηση σώματος, νου και πνεύματος. Ακόμα, ένα μικρό αλλά άρτιο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες για άσκηση.

Συνεδριακοί χώροι κι εκδηλώσεις

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στους συνεδριακούς και τους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ. Executive Lounge, meeting και syndicate rooms, αίθουσες για συνεντεύξεις και για ιδιωτικά γεύματα έρχονται να εξασφαλίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου GHA στο επαγγελματικό και κοινωνικό τοπίο της πρωτεύουσας. Να σημειωθεί ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, είναι το μόνο αυτής της επιφάνειας στην πόλη με φυσικό φως ημέρας. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία δίνεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και δεξιώσεις, ενώ η Penthouse Suite αποτελεί ιδανική επιλογή για πάρτι και gatherings που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Ο νέος ένατος όροφος, το δεύτερο rooftop και τα δύο εστιατόρια

Η τελευταία τελεία στη μεγαλόπνοη ανανέωση του GHA μπήκε τον Σεπτέμβριο με το πιο απαιτητικό από όλα τα έργα: η προσθήκη ενός ακόμα ορόφου, για την κατασκευή του οποίου «επιστρατεύτηκαν» εξειδικευμένες τεχνολογίες. Αυτός, ο ένατος όροφος, λοιπόν, αποτελεί το δεύτερο rooftop του ξενοδοχείου –άλλη μια πρωτιά για το GHA- και στεγάζει το δεύτερο εστιατόριό του. Πρόκειται για έναν επιβλητικό χώρο όπου η διαφάνεια με τις συνεχόμενες τζαμαρίες, υλικά όπως το μάρμαρο και το ξύλο και το υψηλό design που πρεσβεύει την αθόρυβη πολυτέλεια δίνουν τον τόνο. Η αίσθηση εδώ είναι πρωτόγνωρη με το βλέμμα να καταγράφει από ψηλά διαφορετικές εικόνες της πόλης και του περιβάλλοντος. Ο χώρος εξυπηρετεί τις πρωινές απαιτήσεις του ξενοδοχείου, ενώ το βράδυ εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί ως ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον concept που αναμένεται να συζητηθεί πολύ.

Τώρα, στο δημοφιλές και ανανεωμένο The Grand by Interni, ένα από τα ωραιότερα rooftop εστιατόρια της Αθήνας με ισχυρή design προσωπικότητα, η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα πρωταγωνιστεί μαζί με τα handcrafted cocktails και την ανυπέρβλητη θέα. Προσφέροντας διαφορετικές εμπειρίες και επιλογές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, το The Grand είναι ιδανικό για γεύμα, δείπνο ή ποτό, τόσο εντός με την τζαμαρία που το περιβάλλει να αφήνει τη θέα απρόσκοπτη στο βλέμμα, όσο και δίπλα στην πισίνα με το εκρηκτικό μπλε χρώμα, που βρίσκεται στη συνέχεια του εστιατορίου, όπως και στο υπαίθριο bar και στον περιβάλλοντα χώρο της νέας rooftop pool.

two-level-suite-gha-3-Ld6iT.jpeg

Διακρίσεις και βραβεία

Έχοντας θέσει τον πήχη ψηλά, ήταν επόμενο ότι το Grand Hyatt Athens δεν θα ξεχώριζε μόνο στην αθηναϊκή σκηνή, αλλά και διεθνώς. Έτσι, το Grand Hyatt Athens επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει στις 28 Οκτωβρίου την 17η απονομή των World Luxury Awards, ένας θεσμός που βραβεύει κάποια από τα καλύτερα ξενοδοχεία, spas, εστιατόρια και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις. Σε αυτήν τη σημαντική βραδιά το GHA δεν έλαμψε μόνο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και με τα βραβεία που απέσπασε:

  • Best Luxury Conference & Event Hotel - Global Winner
  • Best Luxury Contemporary Hotel in Europe
  • Best Luxury Event Hotel in Southern Europe
  • Aegeo Spa at Grand Hyatt Athens
  • Best Luxury Business Hotel Spa - Global Winner
  • Best Luxury City Spa in GreeceThe Grand by Interni
  • Best Luxury Rooftop Restaurant in Southern Europe
  • Best Mediterranean Cuisine - Global Winner
  • Best Luxury Hotel Restaurant in Greece
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του ξενοδοχείου!