fbpixel

Search icon
Search
Ανακαλύψαμε το λαχανικό που πίνουν οι Γαλλίδες για ένα flat stomach
WELLNESS

Ανακαλύψαμε το λαχανικό που πίνουν οι Γαλλίδες για ένα flat stomach

Πώς ακριβώς λειτουργεί και πώς να το υιοθετήσετε στο daily routine σας


Μπορεί να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης αγκινάρας σε μαγειρεμένη μορφή, αλλά γνωρίζατε ότι το νερό αγκινάρας είναι το αντίδοτο των Γαλλίδων για το φούσκωμα; Ως ένας από τους κορυφαίους καλλιεργητές του λαχανικού στον κόσμο, η χώρα θεωρείται ότι τις έκανε διάσημες ήδη από το 1500. Οι Γάλλοι μετανάστες γνωστοποίησαν τις αγκινάρες στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1800, όπου από τότε τις απολαμβάνουν πασπαλισμένες με βούτυρο.

Αυτές τις μέρες, οι Γαλλίδες (μεταξύ άλλων) έχουν κάνει γνωστή μια άλλη χρήση της αγκινάρας: Ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση αυτής της γεμάτης θρεπτικά συστατικά τροφής σε μορφή νερού μπορεί να είναι χρήσιμη για την καταπράυνση του φουσκώματος και της δυσπεψίας. Όπως συμβαίνει με κάθε τάση ευεξίας, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις πληροφορίες των ειδικών για να μάθουμε αν πραγματικά λειτουργεί, οπότε κάναμε την έρευνά μας για να μάθουμε αν οι τα french girls έχουν δίκιο. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα οφέλη της κατανάλωσης νερού αγκινάρας και αν μπορεί πραγματικά να ανακουφίσει το φούσκωμα

Τι είναι το νερό αγκινάρας;

Το νερό αγκινάρας είναι ένα υγρό που συνήθως παρασκευάζεται από μια συγκέντρωση ολόκληρων των λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων, του μίσχου, της καρδιάς και του άνθους και μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε στο σπίτι. 

1c6342f4a6a7f9a59a376f1bc7d6b70c.jpg

Καταναλώνοντας το κρύο ή ζεστό, το νερό αγκινάρας έχει χαρακτηριστεί ως ένα γευστικό και ευεργετικό ρόφημα για τα πάντα, από την απομάκρυνση των τοξινών έως τη βελτίωση της πέψης, ενώ παρέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α, C και Β1 και μέταλλα σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Αν και θεωρείται τάση σε παγκόσμια κλίμακα, το τσάι αγκινάρας (ουσιαστικά, ζεστό νερό αγκινάρας) αποτελεί βασικό συστατικό σε χώρες όπως το Βιετνάμ. Εκεί, το τσάι αγκινάρας ονομάζεται tra atiso και παρασκευάζεται από τα φύλλα, τους μίσχους, τις ρίζες και τα άνθη του λαχανικού για να βοηθήσει σε πονοκεφάλους, διαβήτη και άλλες παθήσεις.

Οφέλη από την κατανάλωση νερού αγκινάρας

Το νερό αγκινάρας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθώς περιέχει άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος, δεδομένων των επιπέδων μαγνησίου, ψευδαργύρου και καλίου που περιέχει. Ένα ακόμη πιθανό όφελος είναι η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, αν και οι μελέτες αυτές βασίζονται σε κάψουλες με εκχύλισμα αγκινάρας. 

99ea9827fe73583c26c651461bd96257.jpg
  • Μερικά πιθανά οφέλη από την κατανάλωση νερού αγκινάρας είναι τα εξής:
  • Μειώνει τα επίπεδα της LDL, της "κακής" χοληστερόλης
  • Προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες και βοηθά στην παραγωγή χολής
  • Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
  • Μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της πέψης
  • Αποτελεσματικό διουρητικό
  • Αντιγηραντικές επιδράσεις στο δέρμα

    Βοηθάει το νερό αγκινάρας στο φούσκωμα;

    Το νερό αγκινάρας έχει δυνατότητες ως φάρμακο κατά του φουσκώματος. Το εκχύλισμα κυναρίνης από τις αγκινάρες βοηθάει στο φούσκωμα, καθώς διεγείρει την παραγωγή χολής, η οποία βοηθάει το έντερό σας να χωνέψει τα λίπη και να απορροφήσει τις βιταμίνες από άλλες τροφές.  Δύο από τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις αγκινάρες (κυναρίνη και σιλυμαρίνη) έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας, συγκεκριμένα με τη βελτίωση των αποτοξινωτικών ιδιοτήτων του ήπατος- η απομάκρυνση αυτών των τοξινών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από το φούσκωμα.΄

    Ποιος πρέπει να αποφεύγει το νερό αγκινάρας;

    Το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στο φούσκωμα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει φούσκωμα ή γαστρεντερική δυσφορία σε ορισμένους ανθρώπους. Όποιος αισθάνεται αέρια ή φούσκωμα με λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι ή τα λαχανάκια Βρυξελλών, θα πρέπει μάλλον να αποφεύγει τις αγκινάρες, καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει παρόμοια συμπτώματα. Επίσης, αν έχετε δυσκοιλιότητα ή έλλειψη φυτικών ινών, καλό είναι να αποφύγετε το νερό αγκινάρας και να φάτε μια πραγματική αγκινάρα αντ' αυτού, καθώς δεν θα πάρετε φυτικές ίνες από την κατανάλωση του νερού.

    4661d5c8bd5d0defbe769b7b97bcf2fe.jpg

    Πώς να φτιάξετε νερό αγκινάρας στο σπίτι

    Οι experts συνιστούν να βράζετε αγκινάρες στο σπίτι και να χρησιμοποιείτε το υπόλοιπο νερό για να φτιάξετε νερό αγκινάρας, ενώ παράλληλα τρώτε την ίδια την αγκινάρα και λαμβάνετε τις ευεργετικές της φυτικές ίνες. Απλά βράζοντας μερικές αγκινάρες σε νερό μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως, μπορείτε, φυσικά, να φάτε τις αγκινάρες και να κρατήσετε το ζωμό. Φτιάξτε τσάι αγκινάρας βράζοντας φύλλα αγκινάρας και πίνοντας το βρασμένο νερό ως τσάι.

    Πώς να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας

    Καλό είναι να πίνετε το νερό της αγκινάρας ως έχει. Μπορείτε να το καταναλώνετε παράλληλα με τα γεύματα, να το πίνετε πρωί-πρωί, να το προσθέτετε σε σούπες ή να το δοκιμάζετε ως υγρό μαγειρικής. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το προσθέσετε σε οποιαδήποτε smoothies, τσάι ή παρασκευάσματα χυμών για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη. Η συνιστώμενη μερίδα νερού αγκινάρας δεν υπάρχει, καθώς τονίζεται ότι οι αγκινάρες είναι ολόκληρες τροφές που μπορούν και πρέπει να αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Τα πλήρη οφέλη της αγκινάρας επιτυγχάνονται καλύτερα με την κατανάλωση της πραγματικής αγκινάρας, καθώς οι φυτικές ίνες λειτουργούν ως προβιοτικό για το μικροβίωμα του εντέρου μας. Ωστόσο, αναγνωρίζεται ότι οι αγκινάρες είναι πιο δύσκολο να καταναλωθούν από τα περισσότερα λαχανικά, οπότε αν η κατανάλωση τσαγιού αγκινάρας είναι πιο εφικτή, παρέχει μια εναλλακτική λύση υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά.