fbpixel

Search icon
Search
Το 5-minute αποσυμφορητικό massage που θα σας απαλλάξει από το φούσκωμα
HEALTH

Το 5-minute αποσυμφορητικό massage που θα σας απαλλάξει από το φούσκωμα

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να επιτύχετε την ανακούφιση που αποζητάτε


Το "φούσκωμα" βασανίζει πολλούς και πολλές. Στο βωμό της εξάλειψής του έχουμε δοκιμάσει τσάι, συμπληρώματα, ακόμη και κάποιες στοχευμένες ασκήσεις. Ωστόσο, με κάποιον ανεξήγητο τρόπο εξακολουθεί να υπάρχει. Καταλαβαίνουμε. Μερικές φορές έχουμε την ανάγκη απλά για λίγη ανακούφιση και ευτυχώς εμείς ανακαλύψαμε τον τρόπο να την επιτύχετε γρήγορα και εύκολα.

Διαβάστε παρακάτω το αγαπημένο μας 5-minute massage το οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε οπουδήποτε!

Το κύριο όφελος του μασάζ αυτού είναι η τόνωση της κινητικότητας του εντέρου (πέψη), η οποία βοηθά στις κινήσεις του εντέρου και στο φούσκωμα. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν τη λεμφική αποστράγγιση, τη μείωση του πρηξίματος στο κάτω μέρος της κοιλιάς, τη συναισθηματική απελευθέρωση και την ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου.

@poosh Debloating 101 — class is now in session. First up? How to beat the bloat in under 5 minutes... #poosh #wellness #bloating #bloatingtips #lymphaticdrainage #fyp ♬ original sound - Poosh

Για να το επιτύχετε, ακολουθήστε τα 3 αυτά βήματα

1. Ξεκινήστε από την πάνω αριστερή πλευρά του στομάχου σας και γλιστρήστε προς τα κάτω αριστερά χρησιμοποιώντας ελαφριά έως μέτρια πίεση. Επαναλάβετε αυτό δύο με τρεις φορές.

2. Μετακινηθείτε στο εγκάρσιο κόλον και γλιστρήστε από πάνω δεξιά πάνω και κάτω προς τα κάτω αριστερά. Επαναλάβετε δύο έως τρεις φορές.

3. Τέλος, κάντε μια τελευταία ολίσθηση από κάτω δεξιά, πάνω και γύρω από κάτω αριστερά. Επαναλάβετε αυτό δύο έως τρεις φορές.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το μασάζ κοιλιάς πρέπει να γίνεται "απαλά και προσεκτικά" και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για την υγεία σας. Αν έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, είναι καλύτερο να κρατήσετε αυτό το μασάζ στο "οπλοστάσιό" σας έως ότου επουλωθείτε.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό το μασάζ μπορεί να γίνεται καθημερινά, αν το επιθυμείτε, αλλά οι specialistis συνήθως προτείνουν δύο με τέσσερις φορές την εβδομάδα ή όποτε νιώθετε ιδιαίτερα φουσκωμένοι.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά ακόμη expert tips για να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο φούσκωμα!

1. Πάρτε σφηνάκια μηλόξυδου

Το μηλόξυδο είναι το απόλυτο "πολυεργαλείο" ομορφιάς. Συνιστάται να το πίνετε για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα. Οι γυναίκες που παίρνουν συχνά βάρος στην περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου το κάνουν λόγω προβλημάτων πέψης, ορμονικής ισορροπίας και φουσκώματος. Αυτό το υπερτονικό εξισορροπεί τα υγιή βακτήρια στο έντερο, προάγοντας την καλύτερη πέψη, εξισορροπώντας τα επίπεδα pH στο σώμα και σκοτώνοντας τυχόν ιούς και ανεπιθύμητα βακτήρια. 

Δοκιμάστε να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας ACV (Apple Cider Vinegar) με ένα ποτήρι νερό (200-300ml), μια πρέζα κανέλα και μια σταγόνα στέβια για να το δοκιμάσετε. Απλά προσέξτε να μην το παρακάνετε.

shutterstock-2018256776.jpg

2. Καταναλώστε πιο αργά το γεύμα σας

Το να μασάτε αργά όχι μόνο θα ενθαρρύνει την υγιέστερη πέψη και, με τη σειρά του, λιγότερο φούσκωμα, αλλά θα επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό σας. Οι ειδικοί τονίζουν αυτό ως βασικό τρόπο για την ενίσχυση του φουσκώματος, καθώς θα αποφύγετε αφενός να εισέλθει υπερβολικός αέρας στο πεπτικό σας σύστημα και αφετέρου θα είστε πιο προσεκτικοί στο πότε χορταίνετε.

3. Κάντε γιόγκα

Ακόμη και μια καθημερινή συνεδρία γιόγκα διάρκειας 10 έως 15 λεπτών μπορεί να κάνει θαύματα για το πεπτικό σας σύστημα. Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τεντώσετε τους κοιλιακούς μύες και να βελτιώσετε την κίνηση σε όλο το έντερο. Πάρτε το στρώμα σας και κάντε μερικές εύκολες στάσεις (asanas) για να τεντώσετε την κοιλιά σας.

shutterstock-389664541.jpg

4. Εξετάστε τη λήψη μαγνησίου

Όσοι δεν είναι επιρρεπείς στη δυσκοιλιότητα μπορούν να μειώσουν με επιτυχία το φούσκωμα καταναλώνοντας τη συνιστώμενη ποσότητα φυτικών ινών, παραμένοντας ενυδατωμένοι και διατηρώντας μια υγιεινή ρουτίνα άσκησης. Αλλά αν το φούσκωμα σας προκαλείται από δυσκοιλιότητα, ίσως να σκεφτείτε να πάρετε κάτι με καθαρτικά οφέλη για να ανακουφίσετε το στομάχι σας. Οι experts συνιστούν τη λήψη 500 mg κιτρικού μαγνησίου με ένα φλιτζάνι μαύρο βιολογικό καφέ για να δώσετε ώθηση στο πεπτικό σας σύστημα. Τα καθαρτικά δεν πρέπει, ωστόσο, να χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση και πρέπει να λαμβάνονται υπό την επίβλεψη γιατρού.

5. Δοκιμάστε τον κουρκουμά

Όπως το πιπέρι καγιέν, ο κουρκουμάς είναι ένα δυνητικά αποτοξινωτικό μπαχαρικό. Η κουρκουμίνη που βρίσκεται στον κουρκουμά έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εντέρου. Δοκιμάστε το και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε νερό, τσάι, χυμό ή smoothie.