fbpixel

Search icon
Search
Season of corduroy: Πώς εντάσσουν το κοτλέ σε κάθε look τους οι Γαλλίδες
THE LOOK

Season of corduroy: Πώς εντάσσουν το κοτλέ σε κάθε look τους οι Γαλλίδες

Μπορεί να αποτελεί ένα "dated" ύφασμα, όμως η πρακτικότητα και η διαχρονικότητα του το αναδεικνύουν!


Ένα πράγμα που έχουμε παρατηρήσει για τις Γαλλίδες είναι η κοινή τους ικανότητα να δίνουν νέα πνοή σε παλαιότερες τάσεις - όψεις που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ακόμη και "ξεπερασμένες". Αλλά με το φυσικό τους ταλέντο και τη χαλαρή τους προσέγγιση στο styling, έχουν κάνει own το κοτλέ να επιστρέψει δυναμικά στα πιο updated looks. Ενώ αυτό το ρετρό ύφασμα θεωρείται εδώ και καιρό βασικό, σύμφωνα με το γαλλικό dress code, είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Αν και το υλικό έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του '70, οι Γαλλίδες δίνουν στα κοτλέ βασικά ρούχα τους μια μοντέρνα αίσθηση, φορώντας τα με νέους φρέσκους τρόπους.

Και μη νομίζετε ένα κοτλέ παντελόνι αποτελεί το μόνο τρόπο να εντάξετε το ύφασμα στα καθημερινά σας looks. Επιλέξτε το σακάκια, πανωφόρια ή φούστες και προσθέστε αυτήν την effortless Parisian αισθητική στις εμφανίσεις σας. 

Scroll down και ανακαλύψτε τους πιο in & french-approved τρόπους για να φορέσετε το κοτλέ φέτος!

1. Trousers

lucywilliams02.jpeg
Image source: @lucywilliams02

Do it like the fashionistas και εναλλάξτε το κλασικό σας denim με ένα κοτλέ παντελόνι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σε neutral χρώμα όπως μαύρο, μπεζ ή χακί - ή να κάνετε ένα statement look με πιο bold colours. Προτιμήστε το σε baggy γραμμή και συνδυάστε με black boots ένα top και cardigan.

2. Set

juliesfi.jpg
Image source: @juliesfi

Η τολμηρή εμφάνιση της Julie Sergent Ferreri, απενοχοποίει εντελώς το total corduroy look κάνοντας το να δείχνει πιο φρέσκο από ποτέ. Φυσικά, αν ένα matching σετ δεν είναι του στιλ σας, θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε συγκρουόμενα χρώματα για ένα colourblocking moment.


3. Blazer

3054b8e7cc91f431539b2b171a658443.jpg
Image source: @leiasfez

Ένα κοτλέ σακάκι θα ταιριάξει εξίσου άψογα με την υπάρχουσα capsule γκαρνταρόμπα σας. Το έχουμε δει σε πρόσφατες εμφανίσεις όλων των A-listers, από τη Hailey Bieber μέχρι την Kaia Gerber και μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα, αναβαθμίζοντας τις everyday εμφανίσεις με τζιν και t-shirt αλλά και τα smart casual outfits.

4. Mini skirt

camillecharriere.jpg
Image source: @camillecharriere

Πρόκειται για την ιδανική mini skirt του χειμώνα, καθώς προσφέρει τη ζέστη που αναζητάμε τις ψυχρότερες μέρες του έτους, χωρίς να μειώνει τους πόντους στιλ στα look μας. H εμφάνιση του french style icon, Camille Charriere που περιλαμβάνει μια κοτλέ μίνι φούστα και ένα δερμάτινο σακάκι αποτελεί dream combo που σίγουρα αξίζει να αντιγράψουμε φέτος. 

5. Accessories

99d4775ff085d09ab756c5683b458b69.jpg
Image source: brandy melville

Μην ξεχνάτε πως τα αξεσουάρ - και ιδιαίτερα οι τσάντες, μπορούν επίσης να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα με την εναλλαγή των κλασικών υφασμάτων. Επιλέξτε μια κοτλέ τσάντα tote, ή οποιοδήποτε σχήμα σας βολεύει για μια fashionable χειμωνιάτικη προσθήκη στη bag collection σας. Τολμήστε ακόμα να το επιλέξετε στα πιο unexpected αξεσουάρ σας, όπως παραδείγματος χάρη τα hair accessories, συμπεριλαμβανωμένων των scrunchies αλλά και τις στέκες (που έχουν κάνει δυναμικό comeback). 

Εσείς πώς θα εντάξετε αυτό το french-approved ύφασμα στα χειμερινά σας looks?

Feature image source: @jeannedamas, @meganadelaide