fbpixel

Search icon
Search
Αμέλια Θεοδωροπούλου: Η co-founder, COO & Marketing Director του ελληνικού resortwear brand Kióhne μας υποδέχεται στο φωτεινό σπίτι της στην Αθήνα
MAGAZINE

Αμέλια Θεοδωροπούλου: Η co-founder, COO & Marketing Director του ελληνικού resortwear brand Kióhne μας υποδέχεται στο φωτεινό σπίτι της στην Αθήνα

Σε μια συζήτηση γύρω από τη μόδα και τη στιλ


Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με την Αμέλια Θεοδωροπούλου, co-founder, COO & Marketing Director του ελληνικού resortwear brand Kióhne, στο υπέροχο σπίτι της στην Αθήνα.

Τι ήταν αυτό που σας προσέλκυσε αρχικά ώστε να ασχοληθείτε με τον κόσμο της μόδας; 

Πάντα με γοήτευε η μόδα, γιατί εναλλάσσεται. Με συναρπάζει το γεγονός ότι συνεχώς εξελίσσεται, αλλά και επαναλαμβάνεται σαν την Ιστορία. Ενώνει το παρελθόν με το παρόν μέσα σ’ ένα φάσμα άπειρων δυνατοτήτων και παίρνει μορφή από τα σημερινά δεδομένα. Αντικατοπτρίζει τις εποχές μέσα από τα διάφορα σχέδια και χρώματα, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως μέσο έκφρασης και καθρέπτης της κοινωνίας.

Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στη δουλειά σας; 

H συνεχής εξέλιξη και δημιουργία! Ξεκινήσαμε την Kióhne με τη συνέταιρό μου, Λυδία Βουσβούνη, από το μηδέν και καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό brand που έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει προωθηθεί από περιοδικά, όπως οι Vogue, Financial Times, The Guardian, και έχει φορεθεί από τη μοναδική Gwyneth Paltrow. Αυτό με συναρπάζει: να βάζεις όλη σου την ενέργεια σε κάτι που αγαπάς και να το βλέπεις να αναπτύσσεται!

img-6762-copy.jpg


Π
οιο ήταν το σημείο εκκίνησης και πώς εξελίχθηκε η διαδρομή σας; 

Σπούδασα στο Λονδίνο Business Management και οικονομικά. Όταν γύρισα στην Ελλάδα, ξεκίνησα να δουλεύω για το ελληνικό brand Zeus+Δione, όπου και γνώρισα τη Λυδία. Αμέσως ταιριάξαμε και γίναμε πολύ καλές φίλες. Ύστερα, το πάθος μου με τα κοσμήματα με οδήγησε σ’ ένα καινούριο κεφάλαιο και ξεκινήσαμε με τη Χριστίνα Αλεξίου το brand Christina Alexiou που καθιερώθηκε στην Αμερική. Μετά από κάποια χρόνια και έχοντας πάρει τα εφόδια του start-up, αποφάσισα ότι ήθελα να ξεκινήσω κάτι δικό μου και εκεί βρεθήκαμε με τη Λυδία ακριβώς στην ίδια ανάγκη για μία αλλαγή. Ήταν το perfect timing. Μαζί μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το καλοκαίρι, την αρχιτεκτονική, το design. Από την αρχή είχαμε το ίδιο όνειρο, να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο, που δεν υπάρχει στην αγορά! Έτσι, ξεκινήσαμε την Kióhne. Η έντονη ανάγκη μας για δημιουργία αλλά και να βρούμε έναν τρόπο να εκφράσουμε και να αποτυπώσουμε την ομορφιά της Ελλάδας ήταν αυτό που καθόρισε την πορεία μας. Όλο αυτό αποτυπώθηκε σε διαχρονικά κομμάτια εξαιρετικής ποιότητας που αναδεικνύουν τη γυναίκα και εκπέμπουν δυναμισμό! Βασικός μας στόχος ήταν το προϊόν που παράγουμε να μπορεί να αντιπροσωπεύσει στο εξωτερικό την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία της Ελλάδας, αναδεικνύοντας παράλληλα την εξωτική και μοντέρνα πλευρά της. Ένα brand εμπνευσμένο από το σύγχρονο προφίλ της χώρας μας!

img-6891-copy.jpg


Σε
ποια δημιουργική φάση βρίσκεστε αυτό το διάστημα; 

Ετοιμάζουμε το πρώτο pop-up store της Kióhne στο Λονδίνο. Παράλληλα, ασχολούμαστε με τη συλλογή Spring-Summer 2025. Θέλουμε η Kióhne να εξελίσσεται διαρκώς και γι’ αυτό συνεχώς αναλαμβάνουμε νέα projects. Ήδη γι’ αυτήν τη σεζόν, θα δείτε σύντομα καινούριες συνεργασίες μας.

Το σπίτι σας τι σημαίνει για εσάς; 

Το σπίτι μου είναι κομμάτι του εαυτού μου. Είναι ο προσωπικός μου χώρος, όπου μπορώ να χαλαρώσω και να τον διαμορφώσω όπως θέλω. Έχω ιδιαίτερη αγάπη στο interior design και, έτσι όπως εγώ χρειάζομαι μια ανανέωση κάθε τόσο, έτσι μου αρέσει πολύ να κάνω αλλαγές και στο σπίτι μου, που ήταν ανέκαθεν το σημείο αναφοράς για όλη την παρέα. Γι’ αυτό και μου αρέσει να είναι πάντα έτοιμο να υποδεχτεί πολύ κόσμο!

Με τι αναμνήσεις το έχετε συνδυασμένο; 

Το σπίτι όπου μένω σήμερα το αγαπώ πολύ! Αφότου ήρθαμε σε αυτό με τον άντρα μου, παντρευτήκαμε και κάναμε ένα παιδί, κι αυτό για εμένα το κάνει μοναδικό!

img-6842-copy.jpg


Τι
θα πει για εσάς στιλ; 

Ένα μέσο έκφρασης που πηγάζει από την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει κάποιος και τον τρόπο που υποστηρίζει την εικόνα του.

Και ποιοι είναι οι άνθρωποι που επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν την αισθητική σας; 

Έχω πολλούς ανθρώπους που με εμπνέουν και τους θαυμάζω για την αισθητική τους. Όμως, δε θα έλεγα ότι κάποιος συγκεκριμένα έχει επηρεάσει τη δική μου. Αυτήν την εξέλιξαν διάφορες εικόνες, ταξίδια και προσωπικά ερεθίσματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024