fbpixel

Search icon
Search
Alber Elbaz: Ο ταλαντούχος σχεδιαστής επιστρέφει στον χώρο της μόδας με το δικό του fashion brand
FASHION NEWS

Alber Elbaz: Ο ταλαντούχος σχεδιαστής επιστρέφει στον χώρο της μόδας με το δικό του fashion brand

Πρόκειται για το AZ Factory που θα απασχολήσει τη βιομηχανία


Οι δυναμικές επιστροφές στον χώρο της μόδας είναι κάτι που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια και αυτή του Alber Elbaz έχει ήδη αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, μιας και ο σχεδιαστής είχε διαπρέψει τότε που ασχολούνταν δυναμικά με το fashion design. Ο ταλαντούχος σχεδιαστής και πρώην δημιουργικός διευθυντής του οίκου Lanvin, ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα πως θα λανσάρει τη δική του συλλογή με το όνομα AZ Factory.

Ο μαροκινής καταγωγής σχεδιαστής που ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του το 2001, αποχώρησε από τη θέση του ως creative director του Lanvin το 2015 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορα labels, όπως Tod's και Converse, για τη δημιουργία capsule συλλογών, τις οποίες βλέπουμε ακόμα και σήμερα. Έξι χρόνια αργότερα και με την κρίση της πανδημίας να κλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη, ο διάσημος designer σκέφτηκε εκ νέου για την επιστροφή του στον χώρο της μόδας, από τον οποίο ήθελε να κάνει ένα διάλλειμα.

Η συλλογή δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, λοιπόν, και στηρίζεται από τον πολυτελή όμιλο Richemont, με τον οποίο ο σχεδιαστής είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Το AZ Factory θα λανσαριστεί ψηφιακά στις 26 Ιανουαρίου με ready-to-wear συλλογές, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η The AZ Factory World Tour, όπου θα αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδρυση και την ιδέα που βρίσκεται πίσω από το project. To show θα έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει και να επικοινωνήσει καλύτερα το νέο brand στους καταναλωτές, έτσι ώστε να το γνωρίσουν καλύτερα και να το εμπιστευτούν για τις αγορές τους, με γνώμονα την αξιοπιστία στην ποιότητα, τα πολυτελή υλικά και τις timeless γραμμές.

alber-elbaz-lanvin.jpg


Το brand αυτό φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο όραμα του σχεδιαστή, μιας και τα κομμάτια που πρόκειται να δούμε στα runways, στις online πλατφόρμες, αλλά και αργότερα στα καταστήματα, ανταποκρίνονται πλήρως στην προσωπική του αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους γύρω του. Πολυτελή υφάσματα, έντονα μοτίβα, ποικιλία σε χρώματα, floral patterns, ασυμμετρίες και άνετες φόρμες σε όλα του τα κομμάτια, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα κεντρίσουν τον ενδιαφέρον όλων των fashion lovers, οι οποίοι θα θυμηθούν τις παλιές εποχές, τότε που ο Elbaz σχεδίαζε με όλο του το πάθος και την αγάπη για την πολυτέλεια που «παντρεύεται» μοναδικά με τις comfortable γραμμές στα ρούχα.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, για το νέο fashion project που έχει αναλάβει, εκμυστηρεύτηκε γεμάτος ικανοποίηση και ανυπομονησία ταυτόχρονα: «Για χρόνια ονειρευόμουν μια επιστροφή στη μόδα που να με ενδιαφέρει κι αυτό το όνειρο είναι σήμερα στην εποχή που οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι μαζί πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και όλοι προσαρμοζόμαστε σε νέες συμπεριφορές και συναισθήματα».

elbaz-1.jpg


Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως στις 27 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί το talk show με τίτλο "The Talk Show with Alber Elbaz & Friends" στα Net-a-Porter και Farfetch, τις δυο luxury shopping πλατφόρμες που θα φιλοξενήσουν και το brand του. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια εκτενή παρουσίαση του AZ Factory, μέσα από δηλώσεις του ίδιου του σχεδιαστή αλλά και συνεργατών του, οι οποίοι θα μιλήσουν για το νέο αυτό βήμα του Elbaz και για μια νέα εποχή στη μόδα που ξεκινάει σταδιακά.