fbpixel

Search icon
Search
Ακμή: 10+1 τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπισή της
WELLNESS

Ακμή: 10+1 τρόφιμα που βοηθούν στην αντιμετώπισή της

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις διατροφικές σας συνήθειες


Το μεγαλύτερο ποσοστό των εφήβων, αλλά ακόμη και σε περιπτώσεις ενήλικων, βιώνουν την δερματική ακμή, που τους ταλαιπωρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρήζει ιδιαίτερης θεραπείας για την αντιμετώπισή της. Η κοινή ακμή δεν προκαλείται συνήθως από κάποια μόλυνση, ούτε μεταδίδεται ή θεωρείται έλλειψη υγιεινής-είναι πολύ συχνό και φυσιολογικό φαινόμενο, γι αυτό να μην σας επηρεάζει στην ψυχολογία σας. Κατά την εκδήλωση της νόσου είναι απαραίτητο να προσέχετε παραπάνω τα τρόφιμα που καταναλώνετε, ώστε σε συνδυασμό με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή να δείτε άμεσα αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε 11 ιδανικές τροφές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να «καθαρίσετε» και να διατηρήσετε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα- τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. 

Αγγούρι

shutterstock-503219476.jpg

Η φλούδα των αγγουριών είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, που προλαμβάνει την εμφάνιση των σπυριών και διατηρεί τα σωστά επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Τα αγγούρια λόγω του ότι είναι πλούσια σε νερό, δεν είναι μόνο δροσιστικά, παράλληλα διατηρούν το δέρμα σωστό ενυδατωμένο.

Φρούτα

shutterstock-1426854689.jpg

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο κόκκινο σταφύλι, στα ακτινίδια και στο μάνγκο. Το κόκκινο σταφύλι περιέχει αντιοξειδωτικά που δρουν ενάντια των δερματικών μολύνσεων, το ακτινίδιο αποτελείται από την βιταμίνη C που προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου-βασικό συστατικό για την διατήρηση ενός καθαρού δέρματος και το μάνγκο πλούσιο σε βιταμίνη Α προτιμάται από πολλούς διατροφολόγους που το συνιστούν για την καταπολέμηση της ακμής και των πανάδων.

Αβοκάντο

shutterstock-1932840782.jpg

Το αβοκάντο θεωρείται το «δώρο» της φύσης, καθώς αποτελείται από πληθώρα βιταμινών, οι οποίες συμβάλλουν στον οργανισμό μας και απωθούν την ακμή, ώστε να αρχίσει το δέρμα να καθαρίζει σταδιακά.

Καρότα

shutterstock-644558083.jpg

Η βιταμίνη Α αποτελεί «εχθρός» της ακμής, οπότε η επιλογή να εντάξετε στην διατροφή σας τα καρότα είναι πολύ καλή λύση. Τα καρότα, ειδικότερα, είναι πολύ πλούσια πηγή β-καροτένιου, που είναι μορφή της βιταμίνης Α.

Ψάρια

shutterstock-1687126303.jpg

Μια διατροφική συνήθεια που ανέκαθεν μας βοηθούσε και διατηρούσε τον οργανισμό μας σε καλά επίπεδα. Πόσο μάλλον σε αυτήν την περίπτωση, ψάρια όπως: ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες και η ρέγγα είναι «γεμάτα» από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και πρωτεΐνη. Όλα αυτά μαζί προσφέρουν στο σύνολο μια διαρκής ενυδάτωση του δέρματος και διατηρούν την υγεία των κυττάρων.

Αμύγδαλα

shutterstock-1541536634.jpg

Μια εξαιρετική λύση για να τα επιλέξεις ως ένα μικρό καθημερινό σνακ, αφού αποτελούνται από την βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα αμύγδαλα προσφέρουν ενυδάτωση, βελτίωση της επιδερμίδας και περιορίζουν και σημαντικά την ακμή.

Πράσινα λαχανικά

shutterstock-483877531.jpg

Εάν δεν συνηθίζατε να καταναλώνετε τροφές, όπως το μπρόκολο, η ρόκα, το σπανάκι, η λαχανίδα, τα σέσκουλα και τα μαρούλια, προσπαθήστε να τα συμπεριλάβετε στις διατροφικές σας συνήθειες. Συγκεκριμένα, αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό του δέρματος, για ένα δέρμα υγειές προσφέροντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η συχνή κατανάλωσή τους θα σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής και άλλων δερματικών θεμάτων.

Μούρα

shutterstock-1048119649.jpg


Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν την υγεία του δέρματος καταπολεμώντας την ακμή, ενώ παράλληλα έχουν και αντιγηραντική επίδραση. Προσθέστε στη διατροφή σας βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα, κράνμπερι.

Καστανό ρύζι

shutterstock-401297815.jpg

Η βιταμίνη Β που περιέχει είναι σημαντική για την διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας που με αυτόν τον τρόπο αποτρέπει την εκδήλωση της ακμής, αλλά βοηθάει και στην αντιμετώπιση του στρες που εξίσου είναι βασικός παράγοντας στην περίπτωση της εκδήλωσης ακμής.

Σκόρδο

shutterstock-552242461.jpg

Είναι γνωστό κυρίως για την ιδιότητά του να νοστιμεύει τα φαγητά αλλά είναι εξαιρετικό και για τον οργανισμό, αφού τον καθαρίζει από τα βακτήρια και τους ιούς.

Καρύδια Βραζιλίας

shutterstock-195401741.jpg


Στους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς θα βρείτε μεγάλη ποσότητα σεληνίου, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα καταπολεμά και την ακμή.

Βέβαια, μόνο η διατροφή δεν αρκεί, υιοθετήστε ταυτόχρονα με τις διατροφικές σας συνήθειες και την ανάλογη ρουτίνα περιποίησης προσώπου και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για την σωστή κατευθυντήρια γραμμή. Μην προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από την ακμή βάσει των δικών σας επιλογών, γιατί μπορεί να την επιδεινώσετε.

Love yourself!