fbpixel

Search icon
Search
Agenda Stories: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Agenda Stories: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Οι πιο updated προτάσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας


Ακόμη ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο ξεκινάει και η πόλη μάς καλεί να το απολαύσουμε στο έπακρο. Μοναδικές προτάσεις για όλα τα γούστα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα σας κάνουν να περάσετε φανταστικά στη χειμερινή Θεσσαλονίκη. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Take notes!

Κινηματογραφικές προβολές

House of Gucci

43d98791419ad0ea833d99949fd34bf1.jpg

It's finally here! Το "House of Gucci" ξεκίνησε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των fashion lovers! Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της χρονιάς, όπου παρουσιάζονται τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Maurizio Gucci, καθώς και τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της δημοφιλούς οικογένειας. Η ταινία έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Πρωταγωνιστούν: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:40. Odeon Μακεδονία (αίθουσα 10), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:00.

Luger

658840.jpg

Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας.
Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά. Πώς αλήθεια επηρεάζει ο πλούτος τους ανθρώπους; Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου.

Info: Odeon Makedonia (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο στις 19:30 & στις 22:10, Κυριακή στις 19:30.

All the Pretty Little Horses

607735.jpg

Μετά από μια απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, Παναγιώτη. Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα. Η Αλίκη, όμως, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει. Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται την συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει. Πρωταγωνιστούν: Γιώτα Αργυροπούλου, Δημήτρης Λάλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλέξανδρος Καραμούζης, Κώστας Ανταλόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος κ.ά.

Info: Βακούρα (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 17:30.

Θεατρικές παραστάσεις

Γκόλφω

pp0826j0006v01.jpg

Το θέατρο του Άλλοτε, εμβαθύνοντας στην ανθρώπινη φύση, ψάχνει στο σώμα και στο αίμα των ηρώων εκείνη την αποκρυσταλλωμένη ουσία που εκσφενδονίζει την ανθρώπινη ψυχή, όσο μικρή κι αν είναι, στο πέρας της αγάπης. Σε αυτό ακριβώς επικεντρώνεται το συγκεκριμένο έργο. Στην αληθινή αγάπη και στα συναισθήματα που αυτή μπορεί να προκαλέσει, χωρίς φόβο αλλά με όλο το πάθος που μπορεί κανείς να κρύβει μέσα του.

Info: Θέατρο Αυλαία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Βαβυλωνία

unnamed2.jpg

To κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου, «Βαβυλωνία», σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου επέστρεψε στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). Σε μια Ελλάδα ανομοιογένειας που πασχίζει να αναστηθεί σε κράτος, κουβαλώντας κατάλοιπα του οθωμανικού ζυγού, αρχαιοελληνικές περγαμηνές, ιταλικές επιδράσεις αλλά και τις ιδιαίτερες κουλτούρες που ανέπτυξε ο κόσμος της σε απομονωμένες περιοχές, όπου η αμάθεια, η γραφειοκρατία της διοίκησης, ο λογιοτατισμός και η έλλειψη συνοχής την ταλανίζουν, οι Έλληνες θα βρουν μετά από ανατροπές και παρεξηγήσεις που το «γλωσσικό ζήτημα» δημιουργεί, τον δρόμο της Εθνικής Ταυτότητας.

Info: Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

378741.jpg

Ο Γρηγόρης Βαλτινός επανέρχεται φέτος τον χειμώνα στα θεατρικά δρώμενα με τον ρόλο του Morrie Schwartz που του χάρισε το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου (2019). Επί σκηνής συναντά για ακόμη μια φορά τον πολυτάλαντο Γιάννη Σαρακατσάνη, στο Θέατρο Αριστοτέλειον, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Το έργο παρουσιάζει την πραγματική ιστορία του διάσημου καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz, που στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του, κατάφερε να αφυπνίσει πνευματικά τον μαθητή του, αλλά κι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Εκθέσεις

screenshot-1-dnx3t.png

29 γκαλερί από 7 χώρες, 20 παράλληλα project, 3 Μουσειακές Εκθέσεις και σχεδόν 800 έργα καλλιτεχνών είναι την 5η Art Thessaloniki International Contemporary Fair, η οποία πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξυλόγλυπτο έργο του Στέλιου Ρόκκου με τίτλο "Planets" και οι πίνακες ζωγραφικής του Σταύρου Δίτσιου από τη συλλογή "Communication", θα παρουσιαστούν από την Γκαλερί S/D στη ΔΕΘ-HELEXPO, στο πλαίσιο της 5 της Art Thessaloniki. Ο Στέλιος Ρόκκος αποκαλύπτοντας ακόμα μια δημιουργική πλευρά του, σχεδιάζει και φιλοτεχνεί ξυλόγλυπτα κομμάτια που αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης. Το έργο με τίτλο "Planets" είναι εμπνευσμένο από τους Astra Planeta, τους θεούς των πέντε περιπλανώμενων αστεριών. Ονομάστηκαν Φαίνων (πλανήτης Κρόνος), Φαέθων (πλανήτης Δίας), Πυροίς (πλανήτης Άρης), Εωσφόρος (πλανήτης Αφροδίτη) και Στίλβων (πλανήτης Ερμής).

Info: Δ.Ε.Θ. Helexpo, Παρασκευή 14:00 - 21:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 21:00.

Υφάνσεις εκ νέου

658499.jpg

Ένα πολύχρωμο νήμα ξεδιπλώνεται στους χώρους του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Υφάνσεις εκ νέου». Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί νέα προσέγγιση της έκθεσης με τίτλο «Υφάνσεις» που παρουσιάστηκε το 2019 στο Μουσείο Μπενάκη σε επιμέλεια της Ειρήνης Οράτη και του Κωνσταντίνου Παπαχρίστου, καθιστώντας φανερό ότι τα τελευταία χρόνια επανεκκινήθηκε έντονα και δραστικά το ερευνητικό ενδιαφέρον για την ελληνική ταπισερί και την σύντομη μεν, αλλά πολύχρωμη ιστορία της. Μέρος της έκθεσης θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου την άνοιξη του 2022.

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.

Have a nice weekend!