fbpixel

Search icon
Search
After Sun: Για ποιους λόγους είναι απαραίτητη η χρήση του αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία;
FACE & BODY

After Sun: Για ποιους λόγους είναι απαραίτητη η χρήση του αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία;

Το θαυματουργό προϊόν που δε θα πρέπει να αποχωριζόμαστε το καλοκαίρι


Η περιποίηση του δέρματος κατά τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες οφείλει να γίνεται καθημερινά. Όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στις ηλιακές ακτινοβολίες, τότε προκαλούνται μια σειρά από δυσχερείς συνέπειες: αφυδάτωση, εγκαύματα, πανάδες, ξεφλούδισμα, πρόωρη γήρανση. Επομένως, θα πρέπει να προβαίνουμε στην ουσιαστική προστασία της. Ο ρόλος του αντηλιακού δεν προορίζεται για την ολική αυτή η διαδικασία. Η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμός του μαζί με το προϊόν after sun.

Γιατί θα πρέπει να το συμπεριλάβουμε στη skincare routine μας;

Τα after sun είναι η απάντηση που χρειαζόμαστε. Θεωρείται ο ιδανικός σύμμαχος έναντι των ανεπιθύμητων παρενεργειών του ηλίου. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν θρεπτικά συστατικά, που αντιμετωπίζουν κατασταλτικά τις φθορές και επαναφέρουν σταδιακά το δέρμα στη λεία μορφή του. Η εφαρμογή τους μετά την ηλιοθεραπεία, καταφέρνει να διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη και υγιής.

aftersun.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα 5+1 πολύτιμα οφέλη του after sun!

1. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς

Χάρη στους ενυδατικούς παράγοντες, στα φυσικά έλαια και στα εκχυλίσματα βοτάνων που συντελούν το συγκεκριμένο προϊόν, ο ρόλος του προορίζεται και για θέματα υγείας. Έτσι, λοιπόν, καταφέρνει να δεσμεύει την υγρασία και να ανακουφίζει το ταλαιπωρημένο δέρμα που υπέστη βλάβες.

2. Χαρίζει μια λαμπερή όψη

Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το πυρίτιο, τα οποία καταπολεμούν το ερεθισμένο δέρμα και του προσφέρουν την ανανέωση που αποζητά.

sun-protection.jpg

3. Χαλαρώνει τους μύες

Το after sun χαρίζει την αίσθηση της θαλασσινής αύρας, η οποία μετατρέπει την περιποίηση του δέρματός μας σε μια χαλαρωτική διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώσετε αργότερα ολόκληρο το σώμα σας να αποβάλει την κόπωση της ημέρας.

4. Μας ενυδατώνει

Ο ρόλος του είναι κυρίως επικεντρωνόμενος στην αντιμετώπιση της αφυδάτωσης, λόγω του καψίματος. Περιλαμβάνει συστατικά, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση. Παράλληλα, τα ταλαιπωρημένα κύτταρα του δέρματος αναζωογονούνται, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές από ποτέ.

5. Διατηρεί το μαύρισμά μας

Ένα ακόμη θετικό σχετίζεται με την πολυπόθητη χρυσαφένια όψη, στην οποία και εστιάζουμε. Τα after sun products περιέχουν σε πολύ μικρές ποσότητες το κετοσάκχαρο, μια ουσία η οποία επιτυγχάνει την ανάπτυξη ενός οξειδωτικού στοιχείου, που προκαλεί την έκκριση της μελανίνης.

anitliakes.jpg

6. Ανάπλαση

Επαναφέρει την απαλότητα του δέρματος, λόγω των ευεργετικών και αναδομητικών συστατικών. Ειδικότερα, σε αυτό συμμετέχουν τα Ω-3 & Ω-6 λιπαρά οξέα και το έλαιο κακάο.

Με ποια βήματα πραγματοποιείται η σωστή εφαρμογή του;

Γενικότερα, προτού προβείτε στη χρήση του, επιλέξτε να πραγματοποιήσετε ένα χλιαρό μπάνιο με ένα δροσερό αφρόλουτρο, ενώ παράλληλα θα το έχετε φυλάξει στο ψυγείο για να σας χαρίσει μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας. Αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια με πολλά αρώματα, ώστε να μην προκληθεί παραπάνω ερεθισμός. Μόλις ολοκληρώσετε το ντους, σκουπίζετε το σώμα σας απαλά με μια καθαρή πετσέτα και έπειτα ξεκινάτε να απλώνετε μια ικανοποιητική ποσότητα από το προϊόν. Ιδανικά, θα πρέπει να το ξανά ανανεώσετε μόλις απορροφηθεί, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και μετά από λίγες ώρες.

1-left-7117dzin-zinnia-bow-cut-out-short-dress-golden-floral-4083f19-flutter-sunglasses-burgundy-right-7458tzin-zinnia-scallop-stripe-shirt-ivory.jpg


Extra tip:
Εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε για περισσότερο χρονικό διάστημα τη μαυρισμένη επιδερμίδα, τότε συνιστάται αποφυγή των προϊόντων scrub και όσων περιέχουν οξέα AHA. Το after sun αρκεί για να προσφέρετε στο δέρμα σας όσα χρειάζεται.

Κάθε πότε θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Είτε βρίσκεστε στη θάλασσα είτε όχι, αποτελεί μια σωτήρια λύση για την περιποίησή μας, η οποία δεν περιορίζεται μόνο για μετά την ηλιοθεραπεία. Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να αντικαταστήσει τις ενυδατικές σας κρέμες. Οι συνθέσεις του είναι δραστικότερες και πιο πλούσιες σε επανορθωτικά στοιχεία. Επομένως, θεωρείται σίγουρα ένα must προϊόν που οφείλουμε να έχουμε στη διάθεσή μας.