fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Αφιερώστε σήμερα το βράδυ σε εσάς με 7 βήματα για μια χαλαρωτική ρουτίνα

Είναι σημαντικό να παίρνετε χρόνο για τον εαυτό σας


Αφιερώστε σήμερα το βράδυ σε εσάς με 7 βήματα για μια χαλαρωτική ρουτίνα

Ακόμη δεν τελείωσε η εβδομάδα και νιώθετε πως είχατε απόλυτα δύσκολες ημέρες. Κι εμεις. Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας τρόποι για να χαλαρώνουμε, από μάσκες, μέχρι λάδια μπάνιου και κάτι τόσο απλό όπως το άναμμα ενός κεριού. Αν μπορείτε, ξεκινήστε ένα βράδυ με μια προπόνηση ή μια συνεδρία διαλογισμού και τελειώστε το στο κρεβάτι με ένα υπέροχο βιβλίο. Ενδιάμεσα, φροντίστε όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές να είναι απενεργοποιημένες και το μυαλό σας να βρίσκεται μόνο στο τώρα.

meditation.jpg

Κάντε διαλογισμό

Η απενεργοποίηση μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά το άναμμα ενός κεριού με ένα συγκλονιστικό άρωμα μπορεί να αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα. Συμβουλή: Εάν ποτέ αντιμετωπίζετε πραγματικά προβλήματα με το διαλογισμό, σκεφτείτε να σβήσετε τα φώτα και απλώς να παρακολουθήσετε το τρεμόπαιγμα ενός κεριού. 

«Καθαρίστε» τον εαυτό σας

Μπορεί όλες αυτές οι δίαιτες αποτοξίνωσης να είναι απλώς ένα ακόμη κόλπο του marketing αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως το νερό και τα βότανα είναι η λύση που ψάχνετε. Για να απομακρύνετε τις τοξίνες πιείτε άφθονο νερό και μείνετε μακριά από το φαγητό. Φυσικά, λίγο τσάι με πάγο θα σας δώσει τη λύση και θα κάνει αυτή τη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη.

workout.jpg

Ιδρώστε

Αν στο σπίτι σας δεν έχετε σάουνα, τότε μπορείτε απλώς να κάνετε μερικές ασκήσεις γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε στο κέντρο σας. Κάντε έναν Ταντρικό χώρο για να ανοίξετε τα τσάκρα σας, μερικές ασκήσεις γιόγκα ή απλώς την αγαπημένη σας ρουτίνα. Μπορεί αυτό να φαίνεται σαν να μην ταιριάζει στο χαλαρωτικό βράδυ αλλά ο οργανισμός απαιτεί πράξεις για να καταλάβει ότι τον προσέχετε και ο ιδρώτας από δική σας προσπάθεια είναι ότι πιο έμπρακτο έχετε.

Κάντε ένα μπάνιο

Είτε προτιμάτε το ντους, είτε το μπάνιο, και τα δύο έχουν τον τρόπο να ξεπλένουν τη μέρα. Βυθιστείτε σε όμορφες μυρωδιές από αφρόλουτρα απλώστε στο σώμα σας μάσκες που θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενυδάτωση και περιποίηση που χρειάζεστε. Πολλές φορές στα πλαίσια της fast κουλτούρας το κάθετι δεν έχει σημασία και το μόνο που μετράει είναι το να τελειώσετε αυτό που κάνετε. Για σήμερα αντισταθείτε σε αυτή την τάση και απολαύστε στο έπακρο την κάθε αίσθηση. Δε χρειάζεται να είναι μια ιδιαίτερη μέρα για να σας χαρίσετε τα καλύτερα. 

Extra tip: Πριν το μπάνιο μην παραλείψετε το dry brushing που απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και σας χαρίζει μεταξένια επιδερμίδα.

best-scrubs-self-tanners.jpg

Δώστε χρόνο στο δέρμα σας

Όσο ακόμη το δέρμα σας είναι υγρό δώστε του το χρόνο που απαιτεί ώστε να λάβει όλα τα οφέλη από τις θεραπείες που έχετε στο σπίτι. Κάντε ένα χημικό scrub, και επιλέξτε κάποιο που θα σας προσφέρει τα οφέλη τόσο της φυσικής όσο και της χημικής απολέπισης, γυαλίζοντας αμέσως την τραχύτητα, λειαίνοντας την ανομοιόμορφη υφή και αποκαλύπτοντας μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα.

Απολαύστε την αποθεραπεία

Μόλις βγείτε από το μπάνιο και είστε ακόμη νωπές χαρίστε στο δέρμα σας μια τελευταία νότα χαράς. Απλώστε σε πρόσωπο και σώμα τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες. Ειδικότερα για το πρόσωπο ξεκινήστε με ένα serum ρετινόλης που θα δράσει σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίστε με μια παχιά ενυδατική και στο τέλος προσθέστε μια μάσκα νύχτας που θα σφραγίσει όλα τα συστατικά. 

Κοιμηθείτε

Τυλίξτε τον εαυτό σας και σκαρφαλώστε κάτω από τα σκεπάσματα ακόμη και αν η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη. Κάντε στον εαυτό σας ένα γρήγορο μασάζ με τα χέρια. Μην ανησυχείτε για το ότι δεν είστε επαγγελματίας - είναι περισσότερο να δείξετε λίγη επιπλέον αγάπη στον εαυτό σας για να τελειώσετε τη μέρα σας με αυτό τον τρόπο παρά να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή. Τέλος, σφραγίστε λίγη επιπλέον υγρασία στα χέρια και στα πόδια σας με τις κατάλληλες κρέμες.

 All in one

All in one

Liftactiv Specialist Serum B3, Vichy, Attica

BUY ME
 Body Cream

Body Cream

Butta Drop Whipped Oil, Fenty Skin, Sephora

BUY ME
 Say bye

Say bye

Exfoliating Rose Sugar Scrub, Lancome, Attica

BUY ME
 Relax time

Relax time

Rosemary Mint Vegan Soy Wax Candle, Aveda, Hondos Center

BUY ME
 Bath & Shower Gel

Bath & Shower Gel

Delicious Rhubarb & Rose, Molton Brown

BUY ME
 Κρέμα Χεριών

Κρέμα Χεριών

Instant Repair, Tzimas Cosmetics

BUY ME