fbpixel

Search icon
Search
A Corfu Design Route: Το απόλυτο guide που αναδεικνύει τη fashionable πλευρά της Κέρκυρας
FASHION NEWS

A Corfu Design Route: Το απόλυτο guide που αναδεικνύει τη fashionable πλευρά της Κέρκυρας

Ένα project που συγκεντρώνει δέκα δημιουργούς από τον χώρο της μόδας και του design, κάνοντάς μας να δούμε το μαγευτικό νησί με άλλη ματιά


Από τη λίστα με τους πιο κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι -και όχι μόνο- δε θα μπορούσε να λείπει η Κέρκυρα. Ένα πραγματικό στολίδι στο Ιόνιο που συγκεντρώνει αμέτρητους επισκέπτες τους hot μήνες του χρόνου και ξεχωρίζει για την ασυναγώνιστη ομορφιά του. Όλα φαίνεται να συνθέτουν ένα σκηνικό που δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από παραμύθι: καταγάλανα νερά που «προστατεύονται» από κατάφυτες βουνοκορφές που η γοητεία τους «κόβει» την ανάσα, «ζεστή» φιλοξενία που προέρχεται από τους ντόπιους και αποτελεί ένα από τα βασικά highlights του τόπου και γεύσεις που μένουν αξέχαστες στον επισκέπτη.

Και παρόλο που η γοητευτική πλευρά της Κέρκυρας αποτελεί σήμα κατατεθέν ολόκληρου του Ιονίου, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να αναδειχθούν και τα καλά κρυμμένα μυστικά της, που την κάνουν τόσο αυθεντική και ασυναγώνιστη. Συγκεκριμένα, η πρώτη διαδρομή ανακάλυψης της σύγχρονης, δημιουργικής Κέρκυρας είναι γεγονός, ακούει στο όνομα "A Corfu Design Route" κι έχει ως στόχο να θέσει στο επίκεντρο τη fashionable πλευρά του νησιού.

shutterstock-1936727095.jpg

The Concept

Tο "A Corfu Design Route" δημιουργήθηκε με μεράκι και προσήλωση στη γοητεία, την τέχνη και τον πολιτισμό της Κέρκυρας. Καλώντας τους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με όσα συνθέτουν την αυθεντικότητα του νησιού, να ανακαλύψουν κάθε σπιθαμή του τόπου και να γίνουν «ένα» με την πολιτισμική κληρονομιά του, το project συγκεντρώνει δέκα δημιουργούς που δίνουν το στίγμα της σύγχρονης Κέρκυρας της δημιουργίας και του design σε έναν μοναδικό οδηγό που θα σας κάνει να αντικρίσετε τον τόπο με άλλη ματιά!

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, οι επιτυχημένοι designers και τα διεθνώς διακεκριμένα brands που απαρτίζουν το Corfu Design Route συστήνουν μέσα από τη δική τους οπτική τη μοναδικότητα της Κέρκυρας -το νησί που για άλλη μια φορά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το δημιουργικό τους σύμπαν, πάντα σε συνδυασμό με όσα συνθέτουν τη φιλοσοφία τους. 

Σε κρυφές γωνιές πολυσύχναστων οδών, σε καντούνια, στις παρυφές της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και σε ήσυχα χωριά, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιους ελαιώνες και κυριολεκτικά στην άκρη της Ελλάδας, γίνεται σαφές πως το νησί αυτό προσφέρει πολλά περισσότερα από τον καυτό ελληνικό ήλιο και τα «διάφανα» νερά των θαλασσών. Καταφέρνει και συντελεί εδώ κι αιώνες στην άνθηση του πολιτισμού και της τέχνης, μέσα από σύγχρονες δημιουργίες, που ωστόσο διατηρούν την αίγλη και τη «βαριά» ιστορία του παρελθόντος.

The Designers & Brands

Οι διάσημοι σχεδιαστές και οι ελληνικές εταιρίες που απαρτίζουν το project, ξεχωρίζουν στον χώρο της επιχειρηματικότητας, της μόδας και γενικότερα του design, χάρη στην καινοτομία τους και την αποτύπωση του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις δημιουργίες τους. 

Ας δούμε ένα προς ένα τα greek brands & τους δημιουργούς που έχουν πάρει μέρος στο Corfu Design Route, ανακαλύπτοντας όσα συγκροτούν το σχεδιαστικό τους DNA! 
ancient-greek-sandals2-tZiNI.jpg
Ancient Greek Sandals

Ancient Greek Sandals

Ένα ελληνικό brand που ανήκει στα πιο κορυφαία της χώρας μας! Πρόκειται για χειροποίητα σανδάλια που παράγονται στην Ελλάδα από επιδέξιους εγχώριους τεχνίτες, χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές μεθόδους που επιβίωσαν μέσα στους αιώνες. Με προσήλωση στην ποιότητα και πάθος για δημιουργικότητα, τα κομμάτια των συλλογών μετατρέπονται στα must-haves του καλοκαιριού και γίνονται συνώνυμα του made in Greece style.

CHOE Candles

Άκρως φυσικά και ultra stylish, τα κεριά της εταιρίας CHOE είναι χειροποίητα κι εμπνέονται από τον αρχαίο και σύγχρονο κόσμο, με έμφαση στην τέχνη και το design και με την υπογραφή των Ελληνικών Μεσογειακών αρωμάτων. Η τέλεια προσθήκη για τους χώρους του σπιτιού σας, που «φωνάζουν» Ελλάδα και προσαρμόζονται υπέροχα σε κάθε εποχή, ανάλογα με τη μυρωδιά της επιλογής σας.

choe-14.jpg
CHOE Candles

Corfoot

Άλλο ένα brand που αποτίνει φόρο τιμής στα ελληνικά standards και αποτελεί το πρώτο στη χώρα μας που κατασκευάζει χειροποίητα, ποιοτικά δερμάτινα βρεφικά παπούτσια και παντόφλες για μικρούς και μεγάλους. Με έδρα την παλιά πόλη της Κέρκυρας κι επιτυχία σε ολόκληρη την Ελλάδα, η εταιρία παραμένει πιστή στον αρχικό της στόχο: το συνδυασμό άριστης ποιότητας και απαράμιλλου στιλ.

Maison Petretin

Πρόκειται για μια σύγχρονη capsule συλλογή από ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα -όλα δημιουργημένα από Έλληνες τεχνίτες και ποιοτικά υφάσματα.

Kalogerou

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη λειτουργία ενός νέου προγράμματος artist-in-residence, στο Χωριό των Οθωνών, η έναρξη του οποίου  θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022.

maison-petretin-2.jpg
Maison Petretin

Dr. Kavadias Organic Farm

Ένα πολυλειτουργικό αγρόκτημα με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή του βιολογικού ελαιόλαδου “Dr. Kavvadia”. Η bio ετικέτα των προϊόντων είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό.

Garage 21 Performance Arts Center

Η τέχνη αποτελεί πάθος και το σώμα ένα από τα ιδανικά μέσα για να την εκφράσει κανείς. Το Garage 21 Performance Arts Center είναι ένας τόπος να επικοινωνείς μέσα από το σώμα σου.

Loner

Ένα ελληνικό ανεξάρτητο δημιουργικό brand αφιερωμένο στο slow living που προσφέρει μια μόνιμη συλλογή από τσάντες και ρούχα για την καθημερινότητα.
lonerdscf4888.jpg
Loner

Σαπωνοποιία Πατούνη

Μια ιστορική σαπωνοποιία που παράγει αγνά σαπούνια ελιάς με σεβασμό στην παράδοση κι έχοντας για βάση φυτικά υλικά που καθαρίζουν και αναπλάθουν το δέρμα.

Salty Bag

Ακόμα ένα ελληνικό brand που σέβεται το περιβάλλον, μιας και δημιουργεί τσάντες και είδη ταξιδίου από ανακυκλωμένα πανιά πλοίων. Όλα τα items της εταιρίας είναι φτιαγμένα στο χέρι και ξεχωρίζουν για το στιλ που προσφέρουν, αλλά και για τον eco χαρακτήρα τους.

Myrto Zirini Ceramics

Ένα μικρό εργαστήρι σύγχρονης κεραμικής, όπου παράγονται χειροποίητα γλυπτικά αντικείμενα, σε οργανικά σχήματα. Ο μοντέρνος μινιμαλισμός συναντά την παράδοση σε κάθε κομμάτι και το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους τους λάτρεις του design.

Happy Exploring!