fbpixel

Search icon
Search
A colorful world: Η Ριάννα Κούνου μας ανοίγει τις πόρτες του προσωπικού της  καταφυγίου στην Πελοπόννησο
MAGAZINE

A colorful world: Η Ριάννα Κούνου μας ανοίγει τις πόρτες του προσωπικού της καταφυγίου στην Πελοπόννησο

H γυναίκα πίσω από το διεθνώς αναγνωρισμένο fashion brand "Rianna + Nina" επιβεβαιώνει και αυτή τη φορά την τολμηρή αισθητική της ταυτότητα


Αν θα έπρεπε να μιλήσω για ανθρώπους με υπέροχη αισθητική, σίγουρα θα βρισκόταν μέσα στη λίστα αυτών που θα ανέφερα. Αν και δεν είχα την ευκαιρία να τα πούμε ακόμη από κοντά, ωστόσο γνωρίζω πολύ καλά την boutique που είχε στην Αθήνα, έμαθα πολλά για την ίδια διαβάζοντας συνεντεύξεις της, αλλά και ακούγοντας περιγραφές φίλων που την ξέρουν. Και όλοι μιλούν για μια γυναίκα με εξαιρετική και εκλεκτική αίσθηση του στιλ, προσιτή και χαμογελαστή. Αυτή είναι η Ριάννα Κούνου, η Ελληνίδα δημιουργός που βρίσκεται, μαζί με τη Nina Kuhn, πίσω από το διεθνώς αναγνωρισμένο fashion brand "Rianna + Nina".

Για όσους δε γνωρίζουν την ιστορία της, η Ριάννα είχε από πάντα στενή σχέση με τον κόσμο της μόδας: «H οικογενειακή μας επιχείρηση, το βεστιάριο που είχαμε με αυθεντικά κοστούμια από τα ’30s μέχρι και τα ’80s ήταν η αφορμή για την ενασχόλησή μου με τη μόδα». Το πρώτο της βήμα στον χώρο το έκανε όταν άνοιξε στην Αθήνα το ιδιαίτερο vintage concept store Le Streghe Son Tornate. Το 2009, άφησε την Ελλάδα για τη Γερμανία, και συγκεκριμένα για το Βερολίνο, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, μεταφέροντας φυσικά και το κατάστημά της εκεί - μια απόφαση και συγκυρία που καθόρισαν και την πορεία της στη συνέχεια. Στη γερμανική πρωτεύουσα συναντήθηκε με τη Nina, και το 2014 ξεκίνησαν τη δική τους εταιρία. Σήμερα, βρίσκονται στην προετοιμασία του δεύτερου fashion show τους με θέμα «Ελληνική Μυθολογία», δουλεύοντας πυρετωδώς γι’ αυτό, ενώ ακόμη δημιουργούν νέες συλλογές εμπνευσμένες και πάλι από το ελληνικό folklore. Παράλληλα, η Ριάννα δηλώνει ενθουσιασμένη για τα δύο pop up μαγαζιά που εγκαινίασαν πριν από λίγο καιρό στο Marbella Club Hotel στην Ισπανία. Μέσα απ’ όσα έχει καταφέρει, αντιλαμβανόμαστε πως η ίδια κατέχει το μυστικό της επιτυχίας:

«Είναι η αγάπη στο αντικείμενο και η επιθυμία να κάνουμε όλες τις γυναίκες να νιώθουν όμορφα στα ρούχα τους» λέει.

HOME Sweet Home

riannanina-5812.jpg


Η ίδια έχει ένα πανέμορφο σπίτι, τον προσωπικό της παράδεισο, στην Πελοπόννησο. «Είναι το μέρος όπου θέλω να γυρνάω πάντα οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι. Πριν από χρόνια, είχε αγοράσει το συγκεκριμένο οικόπεδο η μητέρα μου και, κάποια στιγμή, περίπου πριν από 4 χρόνια, αποφάσισα να το αξιοποιήσω και να χτίσω ένα εξοχικό για εμένα και την οικογένειά μου. Έρχομαι μία με δύο φορές τον χρόνο και για εμένα είναι η απόλυτη χαλάρωση», δηλώνει.

Το σπίτι αυτό το έφτιαξε από την αρχή, ενώ επιμελήθηκε προσωπικά τη διακόσμηση και κάθε λεπτομέρειά του, γιατί ήθελε να το διαμορφώσει όπως ακριβώς το ονειρευόταν. Σε αυτόν τον χώρο, τον γεμάτο χρώμα και ιδιαίτερα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά, η ίδια «πάντρεψε» διαφορετικά στιλ μεταξύ τους, ενώ διάλεξε να πρωταγωνιστούν τα πολύχρωμα υφάσματα και τα διαφορετικά prints. Όλα τα αντικείμενα που επέλεξε για να το διακοσμήσει τα έχει συλλέξει από όλο τον κόσμο και κάθε χρόνο προσθέτει και κάτι νέο, ώστε αυτό να έχει τον προσωπικό της χαρακτήρα και αισθητική. «Στο σπίτι αυτό δεν έχω να θυμάμαι τίποτα άλλο πέρα από ευχάριστες αναμνήσεις, γιατί λατρεύω να περνάω τον χρόνο μου σε αυτό με φίλους και με την οικογένειά μου. Αγαπημένη γωνιά είναι το εξωτερικό τραπέζι, γιατί εκεί μαζευόμαστε τα βράδια», αποκαλύπτει.

Let’s talk about STYLE

riannanina-6423.jpg


Tι σημαίνει στιλ για εσάς; Το στιλ για μένα είναι έμφυτο, δε διδάσκεται και καθορίζεται από την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το προσωπικό σας στιλ; Χαλαρό, μαξιμαλιστικό και μποέμ.

Aγαπημένο σας χρώμα; Το μπλε της θάλασσας.

Tο πιο cool στιλιστικό μυστικό; Το layering στα κοσμήματα.

Ποιο στοιχείο αποθεώνει μια εμφάνιση; Εννοείται, τα παπούτσια!

Ποιοι άνθρωποι επηρέασαν κι εξακολουθούν να επηρεάζουν την αισθητική σας; Η μητέρα μου και οι φίλες μου.

Αγαπημένος σχεδιαστής και οίκος μόδας; Υves Saint Laurent και Hermès, αντίστοιχα.

Τα αξεσουάρ που αγαπάτε; Vintage Lalaounis και τα κεραμικά κολιέ που σχεδιάζει για εμένα ο άντρας μου.

Έχετε φετίχ; Ναι, τα κοσμήματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SANDRA SEMBURG

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYΛIOY 2023