fbpixel

Search icon
Search
88η ΔΕΘ: Οι κορυφαίες παρουσίες στα περίπτερα της φετινής διοργάνωσης
CITY VIBES

88η ΔΕΘ: Οι κορυφαίες παρουσίες στα περίπτερα της φετινής διοργάνωσης

Οι πολύκροτες εμφανίσεις που αξίζει να μάθετε λίγο πριν τη μεγάλη έναρξη


Η 88η ΔΕΘ είναι γεγονός, με την πολυαναμενόμενη έναρξή της να έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, και θα ρίξει αυλαία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη δυναμική παρουσία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τιμώμενη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, τη φιλοξενία πολλών Β2Β και Β2C γεγονότων, αλλά και πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό, η 88η ΔΕΘ κλείνει το «θεσμικό» ραντεβού της με τις χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη μέρα, παρακάτω ξεχωρίσαμε τις κορυφαίες παρουσίες στα περίπτερα της φετινής διοργάνωσης!

Περίπτερο 13: Η Engel & Völkers Ελλάδος στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - Εκδήλωση για την Ψηφιοποίηση του Real Estate

48fc622a978e46fe8a269db32cf8d314.jpeg

Η Η Engel & Völkers Ελλάδος ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη συμμετοχή της στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Η παρουσία μας στη ΔΕΘ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να προβάλουμε την εμπειρία και την καινοτομία μας στον τομέα του real estate, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουμε στο περίπτερο της Γερμανίας, η οποία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα της Έκθεσης (Hall 13 - Περίπτερο A11). Στο πλαίσιο της συμμετοχής, διοργανώνεται ειδική εκδήλωση την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024, στις 14:00 με θέμα την Ψηφιοποίηση του Real Estate - Agenda 2030. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο της Γερμανίας (Main Stage) και θα αποτελέσει ένα σημαντικό forum συζήτησης για τις τρέχουσες τάσεις και τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, με έμφαση στις καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά ακινήτων.


Περίπτερο 13: Γερμανία 

deth-germania.jpg

Στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, τιμώμενη χώρα θα είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υπό τον τίτλο-ομπρέλα "made in Germany" καταλαμβάνοντας περισσότερα από 6.000 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία θα παρουσιάζονται εκθέματα και υπηρεσίες κορυφαίων εταιριών της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Η συμμετοχή της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων. Παράλληλα, θα υποστηρίξει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με προγραμματισμένες θεματικές ημέρες για εκπαιδευτικά θέματα, συναντήσεις δικτύωσης, καθώς και εταιρικές παρουσιάσεις. Επιπλέον, ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα ευρύτερα στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το Γερμανοελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, το Goethe-Institute και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ).

Το περίπτερο της Γερμανίας θα εγκαινιάσουν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντικαγκελάριος της Γερμανικής κυβέρνησης, Dr. Robert Habeck, παρόντος του Υπουργού Τροφίμων και Γεωργίας, Cem Özdemir, ενώ προγραμματίζονται πλήθος διμερών επαφών μεταξύ μελών της Ελληνικής και της Γερμανικής κυβέρνησης.


Περίπτερο 1: Το Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού στην 88η ΔΕΘ

giannis-vroutsis-kouros-iwebp.webp

Με κεντρικό μήνυμα «Βάζω τον Αθλητισμό στη ζωή μου» και με έμφαση στην Ψηφιακή Καταγραφή του Αθλητισμού «e-Kouros», το Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού δίνει δυναμικό «παρών» στη φετινή 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7-15 Σεπτεμβρίου 2024), παρουσιάζοντας στο Περίπτερο με τον αριθμό 1 την πλούσια δράση του, καθώς και των εποπτευόμενων φορέων του.

Στο Περίπτερο 1 του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού θα υπάρχουν 11 stand, όπου θα παρουσιαστούν:

  • Η πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα «e-Kouros», μέσω της οποίας έχει ξεκινήσει η πλήρης χαρτογράφηση του Αθλητισμού.
  • Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE, που στόχο έχει την ενεργοποίηση των πολιτών στην άσκηση και στο οποίο η χώρα μας πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια με πλούσιες δράσεις για όλες τις ηλικίες σε όλη την Ελλάδα.
  • Το έργο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ).
  • Τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ).
  • Το έργο του Εθνικού Οργανισμού Αντιμετώπισης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ)

Οι δράσεις των Οργανωτικών Επιτροπών:

  • "Cycling Greece" – ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος
  • "Motorsport Greece" – EKO Rally Acropolis
  • Αθλητικής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, «Δημήτριος Βικέλας»

Οι αναβαθμίσεις και οι δραστηριότητες των:

  • ΟΑΚΑ
  • ΣΕΦ
  • ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα εγκαινιάσει τον εκθεσιακό χώρο του Υ.ΠΑΙΘ. Αθλητισμού το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:30.


Περίπτερο 12: Digital Legacy HELEXPO

dethmenuscreen-gr-e1706098290543.webp

Στο περίπτερο 12 του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE μια «μηχανή του χρόνου» περιμένει τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες της 88ης ΔΕΘ, για να τους οδηγήσει στη Διεθνή ‘Εκθεση μιας άλλης εποχής: της Ελλάδας των δεκαετιών του 1920, του 1950, του 1960 και του 1970. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και μιας σειράς σπάνιων ντοκουμέντων, που βγήκαν πρόσφατα από σκοτάδι δεκαετιών και ψηφιοποιήθηκαν, οι επιβάτες αυτής της «μηχανής» θα αποβιβαστούν στην εποχή του Μεσοπολέμου, το 1928, αλλά και στις «παρυφές» της δεκαετίας του '60, προτού η Χούντα επιβληθεί στην Ελλάδα. Όλα αυτά, από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του "Digital Legacy HELEXPO", που περιλαμβάνει εικονικές περιηγήσεις, βιντεοπαιχνίδια και έκθεση σπάνιων ντουκουμέντων και θα παρουσιάζεται σε ειδικό σταντ μέσα στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Περίπτερο 6: Γιορτή γευσιγνωσίας

deth-2.png

Οι περιφέρειες της χώρας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη γιορτή γευσιγνωσίας. Γεμίζοντας τα τραπέζια με τοπικά εδέσματα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις γεύσεις του κάθε τόπου και να γίνουν «κομμάτι» του πολιτισμού τους. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν συνολικά 8 Περιφέρειες από όλη την Ελλάδα καθώς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.

Info: Η 88η ΔΕΘ θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 16:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 10:00 έως τις 22:00 τα Σαββατοκύριακα.