fbpixel

Search icon
Search
8 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα
HEALTH

8 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα

Τα διατροφικά συστατικά που θα μειώσουν την εμφάνισή της στο σώμα


Η κυτταρίτιδα είναι μία κατάσταση του δέρματος, ακίνδυνη αλλά ιδιαίτερα ενοχλητική για πολλούς από εμάς. Ωστόσο είναι πολύ κοινή, αφού εμφανίζεται σχεδόν στο 80% των γυναικών αλλά και στους άνδρες. Βασικός παράγοντας για την εμφάνισή της στο σώμα είναι η κληρονομικότητα, αλλά μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και το φύλο, η ηλικία, η διατροφή, το βάρος και οι ορμόνες του κάθε ατόμου. 

img-5325.JPG
Υπάρχουν όμως τρόποι να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και ίσως να την εξαφανίσετε τελείως, αν βρίσκεται σε ένα σημείο που σας ενοχλεί. Σίγουρα η κληρονομική προδιάθεση είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά παράγοντες όπως η διατροφή και η σωματική κατάσταση αποτελούν τα πρώτα σημεία που πρέπει να δώσετε έμφαση για να απαλλαχτείτε από την κυτταρίτιδα.

Αυτά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας για να δείτε την κυτταρίτιδα να μειώνετε είναι ορισμένες φυτικές ίνες και μέταλλα, που σε συνδυασμό με σωματική άσκηση και ένα ισορροπημένο βάρος θα επιφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα για την καταπολέμηση των ενοχλητικών αυτών σημαδιών.

img-5326.JPG

Ποια είναι, όμως, τα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Φακές

Η φυτικές ίνες είναι μία must προσθήκη στη διατροφή για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης κατάστασης. Συμβάλλουν ταυτόχρονα και στην απόκτηση ενός πιο λείου και λαμπερού δέρματος, που είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την πρόσληψη της κυτταρίτιδας. Οι φακές λοιπόν, όπως και τα περισσότερα όσπρια, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, περίπου 8 γραμμάρια φυτικών ινών σε 100 γραμμάρια φακές.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια αποτελούνται από μία μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών και μπορούν με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην πρόσληψη της κυτταρίτιδας. Χαρακτηρίζονται ως το "κρέας" των χορτοφάγων και μπορείτε να τα εντάξετε σε σαλάτες, ρύζι, ακόμα και στα όσπρια για ένα εξολοκλήρου θρεπτικό γεύμα.

Βατόμουρα

img-5324-1.jpg

Τα βατόμουρα είναι ένα από τα super foods που καταπολεμούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας από μέσα προς τα έξω. Διαθέτουν μία φυτοχημική ουσία, τις ανθοκυανίνες, οι οποίες προσδίδουν στο φρούτο το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Η συγκεκριμένη ουσία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχουν τα βατόμουρα λειτουργεί θαυματουργά για τη μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ενισχύσει το κολλαγόνα στο δέρμα και να αποτρέψουν τη διάσπασή του.

Λάχανο

img-5323.JPG

Πρόκειται για ένα από τα μη αμυλούχα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, το οποίο διατηρεί χαμηλό το σπλαχνικό λίπος. Η κατανάλωσή του λοιπόν μπορεί να διατηρεί χαμηλά το ποσοστό του λίπους στο σώμα και επομένως να αντιστρέψει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. 

Αχλάδια

Το συγκεκριμένο φρούτο αποτελεί την κορυφαία τροφή σε περιεκτικότητα φυτικών ινών και βοηθάει στο αίσθημα του κορεσμού. Το αποτέλεσμα; Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων και ένας φυσικός τρόπος να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα. Ακόμη, σαν bonus συμβάλλει στη λαμπερή όψη του δέρματος και ενισχύει τα ποσοστά ενυδάτωσης του οργανισμού.

Αβοκάντο

img-5321.JPG


Το αβοκάντο είναι μία ιδανική τροφή που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στη διατροφή σας, όχι μόνο για να μειώσετε την κυτταρίτιδα, καθώς τα οφέλη του ποικίλουν. Το δημοφιλές αυτό φρούτο είναι must για μία υγιεινή διατροφή, ενισχύει την ελαστικότητα και τη σφριγγηλότητα της επιδερμίδας και συμβάλλει στη γενικότερη διατήρηση του σώματος και του δέρματος.

Μπανάνες

Οι μπανάνες, γνωστές για την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλλιο, είναι ακόμη ένα φρούτο που μπορεί να βοηθήσει στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Το κάλλιο αποτελεί ένα μέταλλο που συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση του πρηξίματος και της κατακράτησης και έτσι επιτυγχάνει να αντιμετωπίζει την ενοχλητική αυτή κατάσταση στο δέρμα.

Γλυκοπατάτες

img-5322.JPG

Last but not least... οι γλυκοπατάτες παρουσιάζουν εξίσου υψηλό ποσοστό σε κάλλιο! Η ένταξή τους στη διατροφή σε καθημερινή βάση έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την όψη του δέρματος και να συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, συνεχίζει να αποτελεί ένα είδος πατάτας, οπότε η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνετε με μέτρο.