fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

7 for 70: H Max Mara συνεργάζεται με 7 καλλιτέχνες για ένα νέο συλλεκτικό t-shirt

Συνδέοντας τη μόδα με την τέχνη


7 for 70: H Max Mara συνεργάζεται με 7 καλλιτέχνες για ένα νέο συλλεκτικό t-shirt

Επτά... Ένας αριθμός που σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς σημαίνει πληρότητα, ανακάλυψη και γνώση. Συχνά συνδέεται με το αρχέτυπο Sage που αντιπροσωπεύει τη διαίσθηση, τον διαλογισμό και την ακρίβεια. Έτσι λοιπόν, 7 καλλιτέχνες, 7 special edition T-shirts που γιορτάζουν τα 70 χρόνια μόδας της Max Mara, που είναι γνωστή παγκοσμίως ως ο πρόδρομος του σημερινού prêt-à-porter.

Είναι μια ιστορία που εξιστορείται από αυτά τα T-shirts μέσω μιας σειράς μοναδικών εικόνων...

mm-anniversary-capsule-2.jpg


Όπως και οι περίφημες φωτογραφικές λήψεις του William Wegman των εξαιρετικά κομψών σκύλων Weimaraner που φορούν το καμηλό παλτό Max Mara 101801, τα T-shirts σε block prints από τον διάσημο εικονογράφο François Berthoud, τα σκίτσα και τα σχέδια που ανατέθηκαν στο θρυλικό μολύβι του Brunetta. Υπάρχουν ακόμη και τα ακαταμάχητα ναυτικά θεματικά γραφικά του Brian Grimwood που πρωταγωνίστησαν στη σκηνή του Max Mara S/S 2016 runway show και οι ποιητικές λήψεις αφιερωμένες στο κλασικό μπαλέτο που τραβήχτηκαν για την έκθεση «COATS!» το 2011 στη Μόσχα από τον Valery Katsuba με τα étoiles των Μπολσόι. Το teddy coat που φωτογραφήθηκε από την Brigitte Niedermair, η οποία εμπνεύστηκε από τους πίνακες της Ιταλικής Αναγέννησης. Τέλος, τα γραφικά prints, που εμφανίζονται στην πασαρέλα F/W 2021 στο Μιλάνο, είναι εμπνευσμένα από το έργο του Erberto Carboni. Αυτές οι εικόνες στροβιλίζονται σε έναν συνεχή χορό μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Τα υπέροχα αυτά t-shirts είναι από πολυτελές, φρέσκο, καθαρό βαμβακερό ζέρσεΐ και διαθέτουν appliqué πάνελ με όμορφο τελείωμα. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προβάλλουν κάθε έργο τέχνης.

mm-anniversary-capsule-1.jpg
Γιατί όμως, o διεθνής οίκος επέλεξε t-shirts για τον εορτασμό μιας τόσο σημαντικής στιγμής;

Επειδή αυτό το key-item δεν αποτελεί μόνο ένα απλό crew neck top με κοντά μανίκια και ίσια γραμμή, είναι ένα «statement ένδυμα», αμετάβλητο από τη ροή της μόδας και ένας πραγματικός «κενός καμβάς» που προσφέρεται για άπειρες δυνατότητες επικοινωνίας με όλη την αμεσότητα και την ταχύτητα που απαιτούνται από την εποχή μας! 

mm-anniversary-capsule-7.jpg


mm-anniversary-capsule-6.jpg


«Το t-shirt είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να πείτε στον κόσμο ποιος και τι πραγματικά είστε», υποστηρίζει ο Dennis Nothdruft, επικεφαλής του Μουσείου Μόδας και Κλωστοϋφαντουργίας στο Λονδίνο, και επιμελητής της σημαντικής έκθεσης “T-SHIRT: CULT - CULTURE - SUBVERSION”, η οποία είναι αφιερωμένη στο συγκεκριμένο ένδυμα. Μπορεί να αποτελεί το πιο απλό ρούχο, όμως σέβεται, αποκαλύπτει και ενδυναμώνει την ταυτότητα αυτού που το φοράει και αποτελεί μεταφορά για το ήθος της μόδας της Max Mara τα τελευταία 70 χρόνια.

1

Max Mara

2

Max Mara

3

Max Mara

4

Max Mara

5

Max Mara

6

Max Mara

7

Max Mara