fbpixel

Search icon
Search
Sunday Rituals: 5 tips για να ξεκινήσετε την εβδομάδα με calm mind και μεγαλύτερη αισιοδοξία
WELLNESS

Sunday Rituals: 5 tips για να ξεκινήσετε την εβδομάδα με calm mind και μεγαλύτερη αισιοδοξία

Αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά


Πόσες φορές έχετε αισθανθεί στη ζωή σας ένα έντονο βάρος και μία extra πίεση, στο ξεκίνημα μίας εβδομάδας, γεμάτης με υποχρεώσεις; Μήπως -λοιπόν- ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση και να κάνετε μικρές αλλαγές, που θα έχουν αισθητά αποτελέσματα και θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα αυτή τη μετάβαση; Ακολουθήστε τα παρακάτω tips κι εντάξτε στην Sunday routine σας νέες συνήθειες, που θα φέρουν την αλλαγή.

Απολαύστε την κάθε εβδομάδα

Τo do list

Θεωρείτε τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο πετυχημένες celebrities και influencers, στέκονται σε κάθε ευκαιρία στη σημασία της ύπαρξης μίας σταθερής ρουτίνας; Οι γυναίκες αυτές, έχουν μία γεμάτη καθημερινότητα και φροντίζουν να δημιουργούν τη δική τους to do list πριν από κάθε εβδομάδα, προκειμένου να γνωρίζουν το πρόγραμμά τους, βάζοντας σε προτεραιότητα τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις τους. Κάντε focus στα πράγματα που σας απασχολούν περισσότερο και θεωρείτε πως είναι πιο σημαντικά και τοποθετήστε τα στην κορυφή της λίστας σας. Σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορετική στην καθημερινότητά σας και θα μειωθεί αισθητά και το άγχος σας. 

gabrielle-henderson-m4lve6jr26e-unsplash.jpg

Clear your space

Είτε ανήκετε στην κατηγορία αυτών που εργάζονται από το σπίτι τους, είτε μετακινήστε καθημερινά στο εξωτερικό σας γραφείο, είναι αρκετά σημαντικό να ξεκινάτε την εβδομάδα σας με μία τάξη κι έναν καθαρό χώρο. Δε χρειάζεται να είναι πάντα όλα στην εντέλεια. Ένας καθαρός και σημαζεμένος home space είναι αρκετός και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τις υποχρεώσεις σας με μεγαλύτερη άνεση, συγκέντρωση και παραγωγικότητα, καθώς η ακαταστασία στον χώρο μπορεί να μεταφραστεί σε ακαταστασία και στο μυαλό. Τοποθετήστε το κάθε αντικείμενο εκεί όπου ανήκει κι αφήστε τον καθαρό αέρα να μπει σε κάθε χώρο της κατοικίας σας, απολαμβάνοντας το σπίτι σας, περισσότερο από ποτέ!

Meditate

Ο διαλογισμός αποτελεί το μεγάλο μυστικό των πετυχημένων ανθρώπων κι είναι το κλειδί για την ευεξία και την πλήρη χαλάρωση κι αποφόρτιση. Η Κυριακή, προσφέρεται για extra φροντίδα κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να εστιάσετε στον εαυτό σας και να περιποιηθείτε το σώμα και το πνεύμα σας. Ο διαλογισμός έχει πρακτικά οφέλη για το ανθρώπινο μυαλό, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει πως η πρακτική αυτή δημιουργεί νέες συνάψεις στον εγκέφαλο και βοηθά τα νευρικά κύτταρα να επανασυνδέονται, ενώ μεταξύ άλλων, καταπολεμά το stress και τις αϋπνίες, ενώ βελτιώνει τη συγκέντρωση και την ποιότητα του ύπνου. Μία ακόμη συνήθεια που αξίζει να εντάξετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας.

kajetan-sumila-yax2rkyt2bq-unsplash.jpg

Plants

Η σύνδεση των ανθρώπων με τα φυτά είναι τόσο δυνατή, που μερικές φορές ακόμη κι η παραμονή σε έναν χώρο που περιλαμβάνει αρκετά, είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά, ενώ πρόσφατες μελέτες, έχουν δείξει ότι λιγότερο από 20 λεπτά αρκούν για να νιώσουμε πιο ήρεμοι. Πείτε -λοιπόν- ένα μεγάλο «ναι» στα φυτά εσωτερικού χώρου, επιλέγοντας τα μεγέθη και τα είδη που σας εξυπηρετούν και τοποθετήστε τα σε εμφανή σημεία της κατοικίας σας, απολαμβάνοντας τα πολλαπλά τους οφέλη. Κάθε Κυριακή, αφιερώστε λίγο χρόνο σε αυτά και στην φροντίδα τους και θα παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή στη διάθεσή σας, ξεκινώντας με διαφορετική οπτική την εβδομάδα σας. 

Prepare your meals

Μπορεί για μερικούς να μοιάζει λίγο υπερβολικό, ωστόσο, η προετοιμασία των γευμάτων είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να διασφαλίσετε την ηρεμία σας, ξεκινώντας μία brand new week. Επιλέξτε μία σειρά από υγιεινά και super θρεπτικά γεύματα, ακόμη και τις πιο απαιτητικές μέρες σας. Εναλλαντικά, μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε υλικά αντί για γεύματα για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και να έχετε στη διάθεσή σας όλα όσα χρειάζεστε, για να φτιάξετε πολλά, διαφορετικά dishes για κάθε ώρα και κάθε περίσταση.

gregory-pappas-ruc9hve-l-e-unsplash.jpg

Sleeping routine

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες -πια- ότι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειας και τη συνολική μας διάθεση. Κατά μέσο όρο, ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται περίπου 7-8 ώρες, προκειμένου να ξεκουράσει πλήρως το μυαλό και το σώμα του και για να διευκολύνετε ακόμη περισσότερο τον εαυτό σας, σκεφτείτε μια ρουτίνα που θα ακολουθείτε σταθερά κάθε βράδυ. Είτε πρόκειται για ένα ζεστό ρόφημα χαμομήλι, έναν λευκό θόρυβο ή έναν δεκάλεπτο διαλογισμό, βρείτε τις συνήθειες που σας βοηθούν και σας ταιριάζουν και ξεκινήστε την εβδομάδα με καθαρό μυαλό και περισσότερη, θετική ενέργεια.