fbpixel

Search icon
Search
Stress free: Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας ώστε να μην σας αγχώνει
WELLNESS

Stress free: Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας ώστε να μην σας αγχώνει

Δημιουργούμε την κατάλληλη για εμάς ατμόσφαιρα


Το σπίτι μας ήταν πάντα συνδεδεμένο με τον προσωπικό μας ησυχαστήριο. Εκείνο τον χώρο, που μας περιμένει μετά από μια πιεστική και δύσκολη ημέρα και μας χαρίζει τη μοναδική συντροφιά του. Για όλους μας δεν είναι μια απλώς κατασκευή, που βασίζεται σε αρχιτεκτονικά σχέδια και οικοδομικές εργασίες, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που αναπτύσσεται μαζί μας και μας προσφέρει το "οξυγόνο" του, τη διαχρονική ασφάλεια, που αγαπάμε. Το σπίτι μας είναι απαραίτητο να το φροντίζουμε ουσιαστικά. Να νοιαζόμαστε για την τάξη, την καθαριότητα και την αρμονική του ατμόσφαιρα. Μόνο τότε, θα μας ανταμείψει με την άπλετη ζεστασιά του. 

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας επικρατούν έντονοι ρυθμοί, με άμεσο αποτέλεσμα να αφήνουμε τον προσωπικό μας χώρο ατημέλητο. Ρούχα που μπορεί να μην έχουν σιδερωθεί, ακατάστατο γραφείο και αντικείμενα πεταμένα σε αρκετές γωνίες του σαλονιού και της κρεβατοκάμαράς μας, αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο, επηρεάζοντας στο μέγιστο βαθμό την ψυχολογία μας. Τότε είναι που το άγχος μας διπλασιάζεται και τα δυσάρεστα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι καίριας σημασίας να θυμόμαστε ότι η κατοικία μας πρέπει να είναι ένα καταφύγιο ηρεμίας, δημιουργικότητας και έμπνευσης. 

Εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας τους 5 έξυπνους τρόπους, για να δημιουργήσετε την κατάλληλο για εσάς stress free ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. 

1. Όλα έχουν τη θέση τους

b907c61bdc88f4bfa81b98cea604b7d9.jpg

Ξεκινάμε πάντα από τους πιο μικρούς χώρους του σπιτιού μας και τακτοποιούμε από την αρχή όλα τα items. Για να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την επιθυμητή εξοικονόμηση χρόνου και χώρου, αξιοποιούμε για κάθε κατηγορία των αντικειμένων μας την προσωπική τους θέση. Για παράδειγμα, για τις πετσέτες μας έχουμε έναν συγκεκριμένο χώρο, όπως και για τα αξεσουάρ για τα μαλλιά μας ή των εργαλείων styling. Όταν θα έχουμε υιοθετήσει τη συγκεκριμένη κουλτούρα τακτοποίησης στο σπίτι μας, τότε είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν θα μένει "εκτός".

2. Φυτό σε κάθε δωμάτιο

5964e9d245c23e46cd60eb963a200b34.jpg

Για να μπορέσουμε να "αγγίξουμε" την αρμονία στον χώρο μας, είναι καλό να προσπαθήσουμε να μυήσουμε τους εαυτούς μας σε μια φιλοσοφία  ενσυναίσθησης. Γι΄αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει η τοποθέτηση ενός φυτού σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας, που θα γεμίσει την ατμόσφαιρα τους σπιτιού μας με θετική ενέργεια και θα είναι και ένα σημαντικό κίνητρο για να παρέχουμε τη συμπόνοια μας και την προστασία μας. Φροντίζοντας τα φυτά, θα αισθανθούμε τα όμορφα συναισθήματα, που έχουμε ανάγκη. 

3. Φυσικό φως 

3cc85c438b3c36f2154c158af0a584e3.jpg
Τα γεμάτα ήλιο δωμάτια μας κάνουν να νιώθουμε αναζωογονημένοι, ακόμη και εκείνες τις ημέρες, που είμαστε αντιμέτωποι με έντονο στρες και πίεση στη δουλειά μας. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να παραλείψουμε κουρτίνες και στόρια, χωρίς αυτό να εμποδίζει την ιδιωτικότητά μας. Ακόμη ένα σημαντικό βήμα, που ενισχύει το natural φως στο δωμάτιο, που έχουμε ανάγκη, είναι να προσθέσουμε έναν μεγάλο καθρέφτη, που να κοιτάζει προς το αγαπημένο μας παράθυρο και να αντανακλά τις ζεστές ακτίνες του ήλιου, κίνηση που θα μας κάνει να νιώσουμε τόνωση και άνεση. 


4. Η minimal προσέγγιση 

3febb16241d7b7f827d7ee56870832aa.jpg

Ο κανόνας του "less is more" αποτελεί καθοριστικό κριτήριο για την επιδίωξη της χαλάρωσης που αναζητούμε στον χώρο μας. Ο μινιμαλισμός έχει το χάρισμα να μας προσφέρει την απλότητα που θα γαληνέψει τις αισθήσεις και δεν την εμποδίζει με εικόνες, που κουβαλούν πληθώρα πληροφοριών. 

5. Το κατάλληλο περιβάλλον για τον βραδινό μας ύπνο 

982cd12bd0700cf169f0cce1f00463cb.jpg

Είναι σημαντικό να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες, για να προετοιμάσουμε τον βραδινό μας ύπνο. Δροσερό περιβάλλον, φρέσκα και καθαρά σεντόνια, μυρωδιά λεβάντας ή κάποιου άλλου αιθέριου ελαίου και βοτάνου μπορούν να δημιουργήσουν την καθημερινή μας ιεροτελεστία χαλάρωσης. 

Create your calm home!