fbpixel

Search icon
Search
7+1 χρήσιμα holiday hosting tips για τα επερχόμενα καλέσματα στο σπίτι
TASTE

7+1 χρήσιμα holiday hosting tips για τα επερχόμενα καλέσματα στο σπίτι

Ακολουθήστε τα!


Το να αναλάβετε το hosting ενός καλέσματος ή πάρτυ στο σπίτι σας σίγουρα δεν είναι εύκολή υπόθεση. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε ανάμεσα στην αποστολή των προσκλήσεων, στο να διατηρήσετε τακτοποιημένη και καθαρή κάθε γωνιά του σπιτιού σας αλλά και εξασφαλίσετε πως τα φαγητά είναι στα standards που θέλετε. Με προσεκτικό προγραμματισμό, λοιπόν, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η είτε πρόκειται για ολόκληρη την ευρύτερη οικογένειά σας είτε για την οικογένεια που έχετε επιλέξει - το κάλεσμα σας θα γίνει χωρίς προβλήματα. 

Παρακάτω, διαβάστε τις καλύτερες συμβουλές για τα επερχόμενα holiday gatherings στο σπίτι

Ψωνίστε έξυπνα & εποχιακά

Η προτίμηση φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στην περιοχή σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους είναι σίγουρα must. Επίσης, θα έχουν πιο φρέσκια γεύση. Τα μήλα, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, τα αχλάδια, το λάχανο και οι γλυκοπατάτες είναι όλα στην εποχή τους το φθινόπωρο και το χειμώνα και μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να εμπνευστείτε το μενού των διακοπών σας.

Μην απορρίπτετε τα κατεψυγμένα συστατικά

Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά συλλέγονται και καταψύχονται στο μέγιστο της φρεσκάδας τους, γεγονός που τους επιτρέπει να είναι πιο προσιτά και διασφαλίζει ότι έχουν νόστιμη γεύση. Πιο συγκεκριμένα, σας προτείνουμε τη χρήση κατεψυγμένων μούρων για την παρασκευή κομπόστας ή μαρμελάδας για επιδόρπια.

shutterstock-2216350165.jpg

Λίγη γαρνιτούρα αναβαθμίζει κάθε πιάτο

Τα απλά πιάτα μπορούν να μοιάζουν με ποιότητα εστιατορίου με τη σωστή γαρνιτούρα. Ίσως είναι ένα φρέσκο βότανο που αναδεικνύει κάποια από τα καρυκεύματα του φαγητού ή ακόμη και ένα βρώσιμο λουλούδι που φωτίζει το πιάτο. 

Μην ξεχάσετε τις διατροφικές προσαρμογές

Μπορεί να χρειαστεί κάποια ευελιξία, αλλά τελικά είναι δουλειά του οικοδεσπότη να διασφαλίσει ότι όλοι μπορούν να διασκεδάσουν. Είναι πολύ σημαντικο να κάνετε τους καλεσμένους σας να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Αν αυτό σημαίνει ότι θέλουν κάτι διαφορετικό ή ξεχωριστό, θα πρέπει να βάλετε τις προτιμήσεις των καλεσμένων σας πάνω απ' όλα και να φροντίζετε να νιώθουν άνετα.

Δώστε βάση στο φωτισμό

Χαμηλώστε τα φώτα πάνω από το κεφάλι και ανάψτε τυχόν funky λάμπες που έχετε γύρω από το χώρο σας. Για να μεταφέρετε αυτόματα το γιορτινό σας πάρτι από υπερκορεσμένο σε εξαιρετικά δροσερό, ανάψτε επίσης κεριά γύρω από το φαγητό σας.

Η μουσική μπορεί να απογειώσει την κατάσταση

Μπορείτε να αναθέσετε στον μουσικό σας φίλο την επιμέλεια μιας playlist. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια λειτουργία όπως το Friend Mix του Spotify για να συγκεντρώσετε τα αγαπημένα τραγούδια όλων των καλεσμένων σας σε ένα queue ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Μην ξεχάσετε να προσφέρετε left-overs

Εννοείται πως μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας τα περισσεύματα του holiday dinner για να το έχουν και την επόμενη μέρα, αρκεί να προετοιμαστείτε γι' αυτό. Θα χρειαστείτε δηλαδή συσκευσασίες τροφίμων μιας χρήσης. 

shutterstock-517801342.jpg

Τα πάντα είναι θέμα timing

Ενώ οι πρωτεΐνες θα πρέπει να μαγειρεύονται την επόμενη μέρα για να αποφευχθεί η σκληρότητα και τα ζυμαρικά θα πρέπει να μαγειρεύονται και να σερβίρονται μέσα σε μια ώρα, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκ των προτέρων. Μερικά πιάτα μπορούν να ετοιμαστούν μια εβδομάδα νωρίτερα και να καταψυχθούν μέχρι να έρθει η ώρα να τα ξαναζεστάνετε. Για οτιδήποτε πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα, όπως το ντρέσινγκ μιας σαλάτας ή το ψήσιμο κρέατος, μπορείτε να μετρήσετε τα συστατικά του ή να τα κόψετε από πριν.


Αλλά ακόμη και αν κάτι πάει στραβά, μην αγχωθείτε, διότι οι άνθρωποι είναι απλά χαρούμενοι που βρίσκονται εκεί αυτήν την ξεχωριστή εποχή του χρόνου!