fbpixel

Search icon
Search
Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους χώρους σας πριν στολίσετε για τα Χριστούγεννα
INTERIORS

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους χώρους σας πριν στολίσετε για τα Χριστούγεννα

Step by step η όλη διαδικασία


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τι καλύτερο για να μπούμε να μπούμε από τώρα σε εορταστικό κλίμα από τα να διακοσμήσουμε τους χώρους μας και να στολίσουμε το δέντρο! Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο πως όταν στολίζουμε από νωρίς, η ψυχολογία μας ανεβαίνει, καθώς στο μυαλό μας έρχονται μνήμες και όμορφες στιγμές από τα παιδικά μας χρόνια. Πριν, όμως, από αυτήν τη διαδικασία, είναι σημαντικό να προβούμε στο απαραίτητο καθάρισμα, «προετοιμάζοντας» το σπίτι μας λίγο πριν υποδεχτούμε κι επίσημα τη festive season.

Δείτε παρακάτω όλα τα pro tips για αποτελεσματικό καθάρισμα βήμα-βήμα!

Step 1: Βάλτε σε τάξη τους χώρους σας

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να αρχίσετε την όλη διαδικασία βάζοντας σε τάξη ένα προς ένα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Πάρτε μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών και απομακρύνετε ό,τι θεωρείτε περιττό - κάτι που ίσως αμελούσατε για καιρό. Θα δείτε κατευθείαν τον χώρο σας να παίρνει άλλη μορφή και αυτό θα σας διευκολύνει. Plus, τακτοποιήστε τα ρούχα που ίσως έχετε αφήσει εκτός ντουλάπας. Βάλτε τα στη θέση τους ή στο καλάθι με τα άπλυτα και περάστε απευθείας στο δεύτερο βήμα.

img-6892-edit-blog-1.jpg

Step 2: Ώρα για ένα γενικό declutter

Όλοι έχουμε πράγματα τα οποία κρατάμε για συναισθηματικούς λόγους, χωρίς όμως να χρειαζόμαστε πραγματικά. Τώρα που μπήκατε σε αυτήν τη διαδικασία και πρόκειται να ανανεώσετε τους χώρους σας για τα Χριστούγεννα, είναι η ευκαιρία που ψάχνατε για να αποχωριστείτε όλα αυτά τα αντικείμενα που ιδανικά δε θα θέλατε να βρίσκονται στο σπίτι σας. Άλλωστε, τώρα χρειάζεστε χώρο για τα Χριστουγεννιάτικα κι αν το σπίτι σας είναι μικρό, τα περιττά πράγματα είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν.

Step 3: Απομακρύνετε τη σκόνη από όλες τις επιφάνειες

Εάν φτάσατε μέχρι εδώ, οι χώροι σας να δείχνουν ήδη πολύ πιο τακτοποιημένοι, αλλά ακόμα όχι και τόσο καθαροί! Σειρά, λοιπόν, έχει το σκεσκόνισμα. Με λίγο ζεστό νερό και λευκό ξύδι ή κάποιο ειδικό καθαριστικό για επιφάνειες, περάστε κάθε γωνία μ' ένα πανί και μην ξεχάσετε τα πόμολο και τους διακόπτες - με στεγνό καθάρισμα, φυσικά.

paris-apartment-interiors-17-TYRfr.jpg

Step 4: Κάντε χώρο για το δέντρο και τα υπόλοιπα διακοσμητικά

Ήρθε η ώρα του πιο fun part! Πρέπει να καταλήξετε ποια θα είναι η θέση του δέντρο σας με βάση την πρακτικότητα, αλλά να επιλέξετε, φυσικά, κι ένα σημείο όπου θα μπορείτε να το απολαμβάνετε όλη μέρα. Κάποια γωνία του σαλονιού είναι συνήθως αυτή που προτιμούν οι περισσότεροι. Αδειάστε, λοιπόν, το σημείο όπου θα το τοποθετήσετε, σκουπίστε και σφουγγαρίστε το. Το ίδιο να κάνετε και με τα υπόλοιπα σημεία μέσα στο σπίτι που θα στολίσετε, αλλά και με τις επιφάνειες όπου θα μπουν τα Χριστουγεννιάτικα, περιορίζοντας τα υπόλοιπα διακοσμητικά που έχετε από πριν.

Step 5: Καθάρισμα μετά τον στολισμό

Συμβαίνει κάθε χρόνο να γεμίζει το σπίτι με τα γνωστά σε όλους μας πράσινα πλαστικά φυλλαράκια από το δέντρο, αφού το στολίσουμε, και τα οποία σίγουρα θα βρίσκουμε σε διάφορες γωνίες για πολύ καιρό μετά το ξεστόλισμα. Το ίδιο και με το glitter από τα στολίδια. Αναγκαστικά, λοιπόν, θα πρέπει να σκουπίσετε ξανά τόσο γι' αυτόν τον λόγο, όσο και για τη σκόνη που θα αφήσουν οι κούτες τις οποίες για έναν χρόνο σχεδόν είχατε αποθηκευμένες στο πατάρι ή σε κάποια αποθήκη.

in-36-cedarandlimestone.jpg

Step 6: Περάστε από το μπάνιο και την κουζίνα

Εφόσον φτάσατε έως εδώ, τότε -γιατί όχι- κάντε ένα καλό καθάρισμα στο μπάνιο και την κουζίνα, για να μην το έχετε στον νου σας όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές. Τρίψτε όλες τις επιφάνειες ώστε να γυαλίσουν, καθαρίστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές με προσοχή και αλλάξτε τις πετσέτες. Αν είστε λίγο παραπάνω fan των Χριστουγέννων, τότε μπορείτε να επιλέξετε αντίστοιχες πετσέτες που θα απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα!

Extra tip: Μπορεί να έχετε συνδέσει την ημέρα του στολισμού του δέντρου μ' ένα μικρό party στο σπίτι ή μια ιδανική αφορμή για να μαζευτείτε με φίλους και να διασκεδάσετε παρέα. Εάν ναι, τότε φροντίστε να πείτε ευγενικά στους καλεσμένους σας να αφήσουν τα παπούτσια τους στην είσοδο, ώστε να μην πάει στράφι η όλη προσπάθεια που καταβάλατε στο καθάρισμα.