fbpixel

Search icon
Search
6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγείτε ραντεβού με έναν εσωστρεφή άντρα
PSYCHOLOGY

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν βγείτε ραντεβού με έναν εσωστρεφή άντρα

Kάντε την απαραίτητη "αποκωδικοποίηση" και αλλάξτε τη ζωή σας


Οφείλω να κάνω μια παραδοχή. Μετά από αμέτρητες συζητήσεις με φίλες μου αλλά και με γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και προσωπικοτήτων, έχω κατανοήσει πως στις ερωτικές σχέσεις υπάρχουν αμέτρητα άλυτα μυστήρια. Ένα από αυτά είναι -και μάλλον θα παραμείνει για πάντα- η μανία του θηλυκού φύλου να επιλέγει άντρες οι οποίοι φαινομενικά, ή και όχι μόνο, μοιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετοι. Μια από αυτές τις κατηγορίες του αντίθετου φύλου, λοιπόν, την οποία ουκ ολίγες φορές θα συναντήσετε μπροστά σας είναι οι εσωστρεφείς. 

Δεν έχουν την κακή φήμη αυτού που υπερ-αγαπάει τη μαμά του, δε μοιράζονται τις κακές συνήθειες αυτών που είναι τσιγκούνηδες ή ακόμη και αρκετά flirty αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως πριν αποφασίσετε να τους επιλέξετε θα πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω how to.

esostrefis-antras.jpg

1. Πρέπει δύο εσωστρεφή άτομα να βγαίνουν ραντεβού;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ένας εσωστρεφής χαρακτήρας αποφασίζει να δημιουργήσει σχέση με κάποιον που μοιράζεται τις ίδιες πεποιθήσεις τότε η άνεση και η κατανόηση αποτελούν βασικά στοιχεία σε αυτή τη σχέση. Τα δύο αυτά άτομα εκτιμούν κοινά πράγματα και δε δημιουργούν αντιπαραθέσεις για τον χρόνο που περνούν στο σπίτι. Παρόλα αυτά οφείλουν να προσέχουν την επικοινωνία τους η οποία δύναται να είναι ελλιπής. 

2. Εσωστρέφεια και στοργή

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φαντάζονται τους εσωστρεφείς σαν άτομα που δεν αγαπούν τη στοργή. Η πραγματικότητα όμως έρχεται και καταρρίπτει αυτή την κοινή πεποίθηση αφού οι έρευνες αποδεικνύουν πως οι εσωστρεφείς άντρες όταν βρίσκονται με τη γυναίκα που αγαπούν βγάζουν την πιο fluffy πλευρά τους. Αυτό που παρόλα αυτά μπορεί να συμβεί είναι πως αρκετά συχνά δέχονται τη στοργή χωρίς όμως να την εκφράζουν και οι ίδιοι.

3. Πώς θα καταφέρετε να "ξεκλειδώσετε" έναν εσωστρεφή άντρα

Η αίσθηση της ασφάλειας και της κατανόησης είναι δύο έννοιες που κάνουν κάθε εσωστρεφή χαρακτήρα να ξεκινήσει να "ξετυλίγεται". Υποστηρίξτε τις απόψεις αυτών των ατόμων, ακούστε τους προσεκτικά και πάνω από όλα αφήστε τους να καταλάβουν πως δέχεστε ακόμη και τις πιο ιδιαίτερες πλευρές τους. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε να δημιουργήσετε μια πιο στενή σχέση και φυσικά να μπείτε "στο κουτάκι" των πραγμάτων που τους κάνουν να νιώθουν πιο χαλαρά και κατά συνέπεια έτοιμοι να ανοιχτούν. 

esostrefis-antras-1.jpg

4. Τελικά μπορούν τα δύο άκρα να συνυπάρξουν;

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, και σε αυτή την περίπτωση οι δύο άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ο μεν από εσωστρέφεια και ο δε από εξωστρέφεια, μπορούν να συνυπάρξουν. Όλα, βέβαια, εξαρτώνται από την ωριμότητα, την αυτοπεποίθηση και την επικοινωνία που είναι σε θέση να αναπτύξουν. Άλλωστε, μια επιτυχημένη σχέση δεν έχει άλλα μυστικά πέρα από την αλληλοκατανόηση και το σημαντικότερο όλων, τον σεβασμό. Το μόνο που οφείλουν  τα δύο μέλη να προσέξουν σε αυτή την περίπτωση είναι να λαμβάνουν υπόψη τα όρια του άλλου τους μισού. 

 5. Κοινές δραστηριότητες

Οι ταινίες και τα dinner dates αποτελούν το τέλειο ραντεβού για έναν εσωστρεφή άντρα. Μην απαιτείτε από αυτόν που έχετε δίπλα σας, ανά πάσα στιγμή, να επιθυμεί να βγει και να διασκεδάσει αλλά δώστε του χρόνο και χώρο για να ανακαλύψετε μαζί πράγματα που θα αποτελούν τις κοινές σας δραστηριότητες. Θα εκπλαγείτε από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε μαζί και το βέβαιο είναι πως και ο σύντροφός σας θα εκτιμήσει διαφορετικά μερικές καταστάσεις. Άλλωστε, είναι γνωστό πως όταν κάνετε κάτι με αυτόν που αγαπάτε...όλα μοιάζουν πιο όμορφα.

6. Πώς θα καταλάβετε ότι του αρέσετε

Ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είναι εσωστρεφείς είναι πως για να "επαναφορτιστούν" και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, χρειάζονται χώρο και χρόνο. Έτσι, αν ξεκινήσατε να βγαίνετε με ένα τέτοιο άτομο και παρατηρείτε πως επιθυμεί να περνάει τις ώρες του μαζί σας τότε αυτό σημαίνει πως τού δημιουργείτε το ίδιο αίσθημα της ασφάλειας το οποίο νιώθει στο σπίτι του. Μην αμφιβάλλετε στιγμή, λοιπόν, για το αν του αρέσετε και απολαύστε την κάθε στιγμή μαζί του.