fbpixel

Search icon
Search
Organizing tips για την πιο τακτοποιημένη ντουλάπα τον χειμώνα
INTERIORS

Organizing tips για την πιο τακτοποιημένη ντουλάπα τον χειμώνα

Πώς να οργανώσετε τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας τώρα που ο καιρός κρυώνει


Το φθινόπωρο αποτελεί αυτή την εποχή του χρόνου που καλωσορίζουμε και πάλι τα χειμερινά μας items, αποθηκεύοντας όσα φορούσαμε τους προηγούμενους, θερμούς μήνες. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να οργανωθείτε σωστά, μέσα από τα πιο πρακτικά organizing tips που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας χαρίσουν μια απόλυτα τακτοποιημένη ντουλάπα για τον φετινό χειμώνα.

Let's get organized step by step!

1. Τοποθετήστε όλα σας τα items στο πάτωμα ή στο κρεβάτι

kondo-2.png

Είναι απόλυτα λογικά να βρίσκεστε σε πανικό χωρίς καν να ξεκινήσετε την όλη διαδικασία της οργάνωσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, καθώς είναι πιο απλό απ' ό,τι μπορεί να φαντάζεστε. Για τη δική σας διευκόλυνση αλλά και για να κερδίσετε χώρο και χρόνο, τοποθετήστε όλα σας τα ρούχα στο πάτωμα ή επάνω στο κρεβάτι, ώστε να τα δείτε όλα, χωρίς να ξεχάσετε κανένα κομμάτι στις ντουλάπες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα παπούτσια, καθώς και με τα αξεσουάρ σας. Δε φαντάζεστε πόσο θα σας βοηθήσει αυτό ώστε να ξεκινήσετε την τοποθέτησή τους στα ράφια και τις ντουλάπες.

2. Καταλήξτε στο τι πραγματικά χρειάζεστε

shutterstock-1293384709.jpg

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κρατάτε πράγματα τα οποία σπάνια -ή και καθόλου- επιλέγετε να φορέσετε. Αφού αδειάσετε την ντουλάπα σας και δείτε τα κομμάτια της συλλογής σας, κάντε το απαραίτητο declutter και κρατήστε μόνο όλα όσα πραγματικά χρειάζεστε για τη συλλογή σας. Τα υπόλοιπα δωρίστε τα σε φίλες, συγγενικά πρόσωπα ή σε κάποιον άλλον που τα έχει περισσότερο ανάγκη.

3. Τακτοποιήστε με βάση την περίσταση

closet-spring-pcz09.jpg

Πιστέψτε μας, η καθημερινότητά σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη εάν οργανώσετε σωστά τα πράγματά σας. Χωρίστε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ με βάση την περίσταση στην οποία αρμόζει το καθένα από αυτά. Πιο συγκεκριμένα, καταλήξτε σε ποια θα έχετε για καθημερινές, πιο casual εμφανίσεις, αυτά που θα προτιμάτε για το βράδυ, αλλά κι εκείνα που μπορούν να σταθούν σε περισσότερες από μία περιστάσεις.

4. Διαχωρίστε ανάλογα με το υλικό και το χρώμα

9df29dc7cc39b70afb7a0cf02141aef7.jpeg

Μπορεί να σας ακούγεται κάπως κουραστικό, δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά θα σας λύσει τα χέρια! Τακτοποιώντας τα ρούχα σας, φροντίστε να τα διαχωρίσετε -όσο είναι εφικτό- με βάση το χρώμα τους, ώστε να τα εντοπίζεται πιο εύκολα όταν θα θέλετε να φορέσετε μια συγκεκριμένη απόχρωση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και βάσει του υλικού τους. Δηλαδή, να τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο όλα τα τζιν, σε ένα άλλο τα hoodies κ.ο.κ.

5. Βάλτε τα ρούχα σας σε κρεμάστρες

kondo.png

Είναι προτιμότερο να έχετε τα ρούχα σας κρεμασμένα, διότι έτσι θα μπορείτε να τα εντοπίζετε με μεγαλύτερη ευκολία ακόμα και τις ημέρες που βιάζεστε να ετοιμαστείτε. Έτσι, θα τσαλακώνονται και πιο δύσκολα, οπότε να ακόμα ένας λόγος για να επιλέξετε αυτόν τον τρόπο οργάνωσης! Προσοχή στα πλεκτά, τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κρεμασμένα σε συρτάρια ή σε ράφια, με σκοπό να μην ξεχειλώνουν.

6. Αποφύγετε να έχετε τα παπούτσια μαζί με τα ρούχα σας

1-j1RWb.jpg

Σίγουρα θα σας φαίνεται πιο βολικό το να βλέπετε σχεδόν ολοκληρωμένο ένα outfit πριν το φορέσετε και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι και το σωστό! Σε ό,τι αφορά στα παπούτσια, αποθηκεύστε τα σε ένα άλλο σημείο, μακριά από τα ρούχα σας και κυρίως μακριά από το υπνοδωμάτιό σας. Όσο καθαρά κι αν είναι, δεν παύει να είναι παπούτσια και άρα είναι ανθυγιεινό το να υπάρχουν στον χώρο όπου κοιμάστε ή δίπλα στα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας.