fbpixel

Search icon
Search
6 απλές συνήθειες των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα
HEALTH

6 απλές συνήθειες των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα

Ακολουθήστε τα δικά τους tips


Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι το «κλειδί» για τη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, ωστόσο, πολλοί άλλοι παράγοντες όπως ο ύπνος, τα επίπεδα άγχους και άλλες μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν επίσης να παίξουν τον δικό τους ρόλο. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο απλές αλλά θαυματουργές συνήθειες γυναικών που παραμένουν πάντοτε σε φόρμα! 

Εξερευνήστε τες! 

1. Απολαμβάνουν πράγματι την άσκηση

jonathan-borba-lrqptqs7nqq-unsplash.jpg

Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για όλους μας - ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, καθώς και για μία συνολικά καλή υγεία. Οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα δεν βλέπουν τη γυμναστική ως κάτι το βαρετό, αντίθετα, απολαμβάνουν τη σωματική δραστηριότητα. Γι' αυτές, η άσκηση είναι μέρος της καθημερινής τους τελετουργίας και ανεξάρτητα από τη μορφή της - ασκούνται επειδή το θέλουν και όχι επειδή «πρέπει». Αυτό τους επιτρέπει να παραμένουν συνεπείς. Είτε πρόκειται για τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, γιόγκα ή χορό, είναι σημαντικό να βρείτε μια δραστηριότητα που σας κάνει ευτυχισμένες!

2. Επικεντρώνονται στο υγιεινό φαγητό

adam-bartoszewicz-maqdfcth8oo-unsplash.jpg

Όταν μιλάμε για την απώλεια βάρους, τα τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε είναι συνήθως συγκεκριμένα. Αντί να αγχώνονται για το τι δεν πρέπει να τρώνε, οι γυναίκες αυτές εστιάζουν στις υγιεινές τροφές ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Τακτικά στο μενού τους βρίσκονται φρέσκες σαλάτες, homemade συνταγές, smoothies ή νόστιμα πιάτα λαχανικών. Όταν πρόκειται για επιδόρπια, επιλέγουν ό,τι πραγματικά τους αρέσει χωρίς να περιορίζονται ή να καταναλώνουν κάποιες τεχνητές εναλλακτικές λύσεις. Δεν παραιτούνται από τίποτα, αλλά γνωρίζουν ότι το μέτρο είναι το «κλειδί» για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

3. Βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση

giulio-fabi-qo9glqfurak-unsplash.jpg

Οι γυμνασμένες γυναίκες είναι πάντα σε κίνηση! Η σωματική τους δραστηριότητα δεν περιορίζεται στον χρόνο που περνούν στο γυμναστήριο. Αντίθετα, γενικά ακολουθούν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Κινούνται περισσότερο και κάθονται λιγότερο επειδή τους έρχεται φυσικά. Αν θέλετε να είστε σε φόρμα, προσπαθήστε να εισάγετε όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας. Πηγαίνετε στη δουλειά με τα πόδια, απολαύστε μεγάλες βόλτες με το σκύλο ή τη φίλη σας, ξεκινήστε κηπουρική και προσπαθήστε να βρίσκεστε σε κίνηση όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά!

4. Ξεκουράζονται

kinga-howard-fvrtlkgq700-unsplash.jpg

Αν νομίζετε ότι για να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος χρειάζεται έντονη άσκηση, ξανασκεφτείτε το. Η ισορροπία και το μέτρο είναι τα μυστικά και όχι η τελειότητα. Το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση, όσο χρειάζεται και άσκηση. Όταν αισθάνεστε κουρασμένες ή εξαντλημένες, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και αναπαυθείτε. Χαρίστε σε εσάς ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή πηγαίνετε για μασάζ. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας. Ο ποιοτικός ύπνος πρέπει να γίνει η προτεραιότητά σας. Μια καλή sleep routine αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της καλής υγείας.

5. Ποτέ δεν λιμοκτονούν ή τρώνε υπερβολικά

gian-cescon-gxq13mxlthq-unsplash.jpg

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές στρεβλές αξίες στη σημερινή κοινωνία, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να θεωρούν το φαγητό ως κάτι κακό. Η πείνα δεν είναι τρόπος για να επιτευχθεί ένα υγιές σωματικό βάρος. Δεν πρέπει ποτέ να στερείστε το φαγητό από τον εαυτό σας σε σημείο που να αισθάνεστε αδύναμοι και εξαντλημένοι. Η τροφή λειτουργεί σαν καύσιμο για το σώμα μας και μας δίνει ενέργεια για να λειτουργούμε κανονικά. Το «κλειδί» είναι και πάλι το μέτρο και η επιλογή των σωστών τροφίμων. Οι καλύτερες προτάσεις είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και οι ξηροί καρποί. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, οπότε θα σας κρατήσουν χορτάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, η υπερκατανάλωση φαγητού είναι επίσης μια κακή συνήθεια, η οποία επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα ενέργειας, μπορεί να δυσκολέψει την πέψη και να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους. Οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα δεν τρώνε ποτέ υπερβολικά. Προσπαθήστε να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του τι καταναλώνετε και να μην το κάνετε ποτέ από την επιρροή κάποιου συναισθήματος ή άγχους. 

7. Πίνουν πολύ νερό

julia-zolotova-k2ykpylmvog-unsplash.jpg

Η τακτική ενυδάτωση είναι σημαντική για τη διατήρηση της καλής υγείας και του σωματικού βάρους, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα πίνουν συνεχώς νερό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα δραστήριο άτομο, κατά μέσο όρο, πρέπει να πίνει περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Όταν βαρεθείτε το σκέτο νερό, μπορείτε πάντα να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι ή κάποιο άλλο φρούτο μέσα σε αυτό.