fbpixel

Search icon
Search
6+1 μυστικά των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα
WELLNESS

6+1 μυστικά των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα

Αν αναρωτιέστε πως διατηρούνται τότε παρακάτω θα βρείτε τις απαντήσεις


Σίγουρα γύρω σας υπάρχουν αυτές οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα. Οι γυναίκες που ασκούνται καθημερινά (ακόμη και στις διακοπές) και που φαίνεται πάντα να έχουν τον έλεγχο του τι τρώνε, σαν να μην έκαναν ποτέ ένα λάθος στη διατροφή ή ένα lunch break τρώγοντας μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας. Τώρα, λοιπόν, που ακόμη είναι χειμώνας έχετε την ευκαιρία να αναγνωρίσετε τα δικά τους μοτίβο και να δείτε τα μυστικά που τις διατηρούν πάντα καλλίγραμμες. Δεν υπάρχει γενετικό γνώρισμα ή ένα μαγικό χάπι που τις βοηθάει. Αντ 'αυτού, είναι μια σειρά απλών συνηθειών. Αυτό σημαίνει πως κάνουν κάθε μέρα την επιλογή να παραμένουν fit μέσα από τη διατροφή και τις πράξεις τους.  

Το να είστε σε φόρμα δεν είναι ένας αριθμός σε κάποια κλίμακα των fitness goals ούτε το six-pack και το συγκεκριμένο μέγεθος παντελονιού. Είναι μια αίσθηση που μπορεί να σας ακολουθεί αν σέβεστε και αγαπάτε τον εαυτό σας. 
tips-fit-woman-1.jpg


1. Αναζητούν τη διασκέδαση στην άθληση

Ίσως νομίζετε ότι οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα είναι η σπάνια φυλή που αγαπά να κάνει τζόκινγκ. Αλλά αυτό απέχει από την αλήθεια. Αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι ότι πάντα συνδυάζουν την άσκηση με κάτι ακόμη. Μπορεί να κάνουν προπόνηση για να αδειάσει το μυαλό τους, μπορεί να βρίσκουν το πνευματικό τους κέντρο μέσα από τη yoga ή ακόμη μπορεί να πηγαίνουν για hiking για να απολαύσουν τη θέα. 

2. Σκέφτονται τι πρέπει να καταναλώσουν

Αντί να επικεντρώνουν τη σκέψη τους στις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώσουν, πάντα βάζουν την ενέργεια τους πάνω στη θετική πλευρά. Η σημερινή κουλτούρα της διατροφής σας έχει διδάξει να επικεντρώνεστε σε αυτό που απαγορεύονται: προϊόντα χωρίς λιπαρά, δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες ή ετικέτες «χωρίς προσθήκη ζάχαρης». Αντί να ανησυχούν για το τι δεν πρέπει να τρώνε, οι γυναίκες που είναι πάντα σε φόρμα ενθουσιάζονται για τα τρόφιμα που μπορούν να συμπεριλάβουν: φρέσκες σαλάτες, ζεστά μαγειρευτά, νόστιμα λαχανικά και δροσιστικά smoothies.

fit-soman.jpg

3. Δεν περιορίζονται στην προπόνηση

Οι γυναίκες που παραμένουν πάντα σε φόρμα δεν περιορίζουν την αθλητική δραστηριότητα τους σε μια προπόνηση 60 λεπτών. Ζουν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής συνολικά. Κινούνται περισσότερο και κάθονται λιγότερο επειδή είναι φυσικό για αυτές. Ακόμα κι αν έχουν μια τυπική εργασία γραφείου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσαρμόσουν περισσότερη κίνηση όπως το να περπατήσουν με το σκυλί τους, να σταθούν όρθιες για κάποια ώρα στο γραφείο, να δοκιμάσουν κηπουρική στην αυλή, να καθαρίσουν το σπίτι τους ή να χορέψουν τις στιγμές που αισθάνονται down.  

4. Ξεκουράζονται

Η παραμονή σε φόρμα δεν αφορά μόνο το πόσο ασκείστε. Οι γυναίκες που είναι fit ξέρουν να επιλέγουν σωστά κάθε πτυχή της ζωής τους και γνωρίζουν ότι το κλειδί για την υγεία είναι η ισορροπία και όχι η τελειότητα. Το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση όσο χρειάζεται και κίνηση, οπότε εκμεταλλευτείτε τις ημέρες ανάπαυσης όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε ημέρα προπόνησης. Χαλαρώσετε τους μυς και το μυαλό σας. Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο σας και θα ανακαλύψετε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας. 

fit-woman-tips-1.jpg

5. Ποτέ δεν πεινάνε υπερβολικά ούτε τρώνε υπερβολικά

Η καταστροφική διατροφική κουλτούρα σας έκανε να πιστεύετε ότι το να τρώτε λιγότερο είναι πάντα καλό. Παρόλα αυτά οι γυναίκες με ιδανικό shape ξέρουν ότι το σώμα τους δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται στερημένο ή πεινασμένο. Αυτό τις εμποδίζει από το να είναι διαισθητικοί για το τι θέλουν και από το να κάνουν επιλογές με βάση αυτό που πραγματικά θα απολαύσουν. Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι το φαγητό δεν είναι εχθρός αλλά ενέργεια. Ακόμη, ποτέ δεν φτάνουν στο σημείο να νιώσουν το αίσθημα φουσκώματος και για αυτό προσθέτουν περισσότερες φυτικές ίνες με λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως.

6. Ακούν το σώμα τους

Οι δίαιτες στέρησης δεν είναι ποτέ βιώσιμες. Εάν μια δίαιτα σας βοηθά να αποκτήσετε τη φόρμα που επιθυμείτε, δε σημαίνει ότι θα σας βοηθήσει και να παραμείνετε σε αυτήν. Ξέρουν, λοιπόν, ποια τρόφιμα κάνουν το σώμα τους να αισθάνεται καλά και ποια όχι. Το μυστικό για να είναι υγιείς προέρχεται από μέσα, όχι από εξωτερικές πηγές, όπως μοντέρνες δίαιτες ή προγράμματα γεύματος. Το σώμα τους ξέρει ήδη τι χρειάζεται για να είναι υγιές, απλώς αυτές το ακούν.  

fit-woman-1.jpg

7. Πίνουν πολλά υγρά

Δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το νερό είναι το πιο βασικό θρεπτικό συστατικό και έχει ένα ευρύ φάσμα από οφέλη για την υγεία. Αλλά πιο σημαντικό από το πώς μπορεί να ενισχύσει την ευεξία είναι ότι είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα. Το νερό είναι η δύναμη ζωής, του σώματος, των κυττάρων και αποτελεί δεδομένη προσθήκη. Μην ξεχνάτε πως έως και το 60 τοις εκατό του ανθρώπινου σώματος είναι φτιαγμένο από νερό και έτσι το σώμα απαιτεί τη συνεχή ενυδάτωση.