fbpixel

Search icon
Search
5+1 τρόποι για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, εκτός γυμναστικής
WELLNESS

5+1 τρόποι για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, εκτός γυμναστικής

Ακολουθήστε αυτές τις συνήθειες και δείτε το σώμα σας να αλλάζει


Η επίπεδη κοιλιά είναι ένα θέμα που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών. Ατελείωτες ώρες προπόνησης και εξουθενωτικές δίαιτες είναι μόνο μερικά από τα μέσα που έχουν υιοθετηθεί από πολλές, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Τα άκρα δεν είναι ποτέ η λύση. Πάντα καλούμαστε να βρίσκουμε το μέτρο στα πράγματα και να τα προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μικρά μυστικά, τα οποία μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας και να σας χαρίσουν θεαματικά αποτελέσματα. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε 6 τρόπους για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, εκτός γυμναστικής!

1. Αποκτήστε επίγνωση του τι αναζητάτε

zimmermann-fall-winter-2018-campaign-1-1.jpg

Αν έχω μάθει κάτι όλα αυτά τα χρόνια με τη σχέση μου με τις αγχώδεις διαταραχές, τότε αυτό είναι πως το έντερο λειτουργεί ακριβώς όπως ο εγκέφαλος. Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει πως όσο κι αν δεν το πιστεύετε η απώλεια βάρους περνά... από τον εγκέφαλο. Υπάρχει μεγάλη σχέση στη λειτουργία αυτών των δύο οργάνων. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει τις επιλογές μας σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε αυτό της απώλειας βάρους. Αν λοιπόν έχουμε επίγνωση του τι θέλουμε να επιτύχουμε τότε είναι σίγουρο ότι είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας. Η επίγνωση του τι θέλουμε θα μας οδηγήσει και στην καλύτερη δράση επάνω σ' αυτό. 

2. Τα μικρότερα σερβίτσια θα σας βοηθήσουν

c785d87a5f7b147fc7d730f5c1c03180.jpg

Όσο μικρότερο το σκεύος που χρησιμοποιείται για το φαγητό σας, τόσο μικρότερη και η ποσότητα που θα χωράει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται μικρότερα γεύμα και να οδηγηθείτε στην απώλεια βάρους που επιθυμείτε. Φυσικά, επειδή είναι μικρότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το γεμίσετε και δεύτερη φορά. Μία είναι αρκετή. 

3. Μείωση του άγχους

dfe7723a5838c9485e316b4b058be6c3.jpg

Όσο κι αν δεν θέλουν να το πιστέψουν πολλοί, το άγχος «παίζει» σημαντικό ρόλο σε όλες τις λειτουργίες τους οργανισμού, τις οποίες μπορεί να τις επηρεάσει αρνητικά. Και για να είμαστε ξεκάθαροι, αναφερόμαστε στο κακό άγχος, το οποίο με τον καιρό μετατρέπεται σε μόνιμο stress. Όταν λοιπόν,  αισθάνεστε άγχος, το σώμα εκκρίνει κορτιζόλη, μια ορμόνη που μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αναγκάζει το σώμα να αποθηκεύσει λίπος, δίνοντας εντολή στον εγκέφαλο ότι πεινάτε ακόμα και αν το στομάχι σας είναι γεμάτο. Η πιο μη βοηθητική συμβουλή που μπορεί να σας δώσει κάποιος είναι να σας πει μην αγχώνεστε. Ανακαλύψτε δραστηριότητες που σας κάνουν να αποφορτίζεστε από την καθημερινότητα και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αρκετό, ένας ειδικός θα σας βοηθήσει πραγματικά. 

4. Ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα

a37dd6e2f403bbd786ed609f94cb75d2.jpg

Σίγουρα το έχετε ξανακούσει αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματικό. Μην παραλείπετε να καταναλώνετε πριν από κάθε γεύμα - και όχι ενδιάμεσα - τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό. Η κατανάλωση νερού δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού και επομένως οδηγεί σε πιο έξυπνες επιλογές και σε κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού.

5. Αυξήστε τις ώρες που κοιμάστε

1674227bb236c590e95e45168d5f6d74.jpg

Κι όμως ο ύπνος αδυνατίζει. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσοι κοιμούνται κατά μέσο όρο 5 ώρες και κάτω έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν το κοιλιακό τους λίπος, σε αντίθεση με όσους κοιμούνται 8 ώρες. Πώς λειτουργεί ένας μη ποιοτικός ύπνος; Οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει την ικανοποίηση της όρεξης άρα και σε ανθυγιεινές επιλογές γευμάτων.

6. Χορέψτε!

f6099db933f933b337536bd8ee91c391.jpg

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δυναμώσετε τη μουσική στο σπίτι σας και να χορέψετε. Ο χορός άλλωστε αποτελεί μια αερόβια άσκηση, ανεβάζει τον μεταβολισμό στα ύψη και βοηθά στην καύση του λίπους. Εκτός όμως από τη βελτίωση στο σώμα σας θα δείτε και μία θεαματική αλλαγή στην ψυχολογία σας.