fbpixel

Search icon
Search
5+1 καταπληκτικά hair secrets που δεν σας έχει πει ποτέ ο κομμωτής σας
HAIR & NAILS

5+1 καταπληκτικά hair secrets που δεν σας έχει πει ποτέ ο κομμωτής σας

Οι απλές αλλαγές στην περιποίηση και το styling μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά


Ακόμα και οι hair experts, είναι δύσκολο να αντιγράψουν στο σπίτι τα μαλλιά που είναι σαν βγήκαν μόλις από το κομμωτήριο. Αυτό δεν οφείλεται απλώς στην τεχνογνωσία και τα επαγγελματικά εργαλεία που διαθέτουν οι κομμωτές και χρησιμοποιούν με επιδεξιότητα, αλλά και στον πλούτο των γνώσεών τους - όλοι τους κατέχουν έξυπνες συμβουλές που κάνουν τα μαλλιά σας πιο λεία και τις κυματιστές μπούκλες σας να φαίνονται ανεπιτήδευτα επιτυχημένες. 

Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά από αυτά τα little-known secrets για να υιοθετήσετε κι εσείς asap! 

1. Μην ασχολείστε πολύ με τα μαλλιά σας

Οι κομμωτές συχνά διαπιστώνουν πολύ περισσότερο σπάσιμο στις άκρες της μίας πλευράς των μαλλιών σας, αφού πιθανόν είναι εκείνη που αγγίζετε πιο συχνά. Το συνεχές αυτό «πείραγμα» θα προκαλέσει τελικά ζημιά, οπότε καλό θα είναι να είστε πιο συνειδητοποιημένες για τη συχνότητα, με την οποία παίζετε με τα μαλλιά σας ή αγγίζετε τις μπούκλες σας - κάτι που θα βοηθήσει στο να διατηρήσετε οποιοδήποτε hairstyle καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

curology-gqovzdjuddw-unsplash-1.jpg

2. Αποφύγετε τα ζεστά ντους για να διατηρήσετε την ενυδάτωση

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας τα απαραίτητα έλαια, αφήνοντάς τα πολύ ξηρά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε σγουρά, φριζαριστά ή αφρό μαλλιά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και προτιμήστε αντ' αυτού το λούσιμο με χλιαρό νερό.

3. Τοποθετήστε το σαμπουάν με στρατηγική για να αποφύγετε το μπέρδεμα

Οι περισσότεροι από εμάς τρίβουν τις άκρες των μαλλιών τους κατά το λούσιμο. Αυτό είναι το σημείο όπου δημιουργούνται μπερδέματα, καθώς η επιφάνεια της τρίχας ανασηκώνεται όταν διογκώνονται με νερό - κάτι που μπορεί να τις κλειδώσει μεταξύ τους, προκαλώντας μπερδέματα. Ο καλύτερος τρόπος για να το σταματήσετε είναι να τοποθετείτε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας - και μόνο! Αυτό αρκεί για τον καθαρισμό! Και μην ανησυχείτε: Όταν το σαμπουάν φτάσει μέχρι τις άκρες κατά τη διαδικασία του ξεβγάλματος, θα μαζέψει επιφανειακούς ρύπους στην πορεία, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά και χωρίς φθορές!

christin-hume-0mof-fe0w0a-unsplash.jpg

4. Εφαρμόστε βιταμίνη C για να ενισχύσετε το χρώμα και τη λάμψη

Είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι colorists, καθώς η βιταμίνη C απομακρύνει τη συσσώρευση από τα προϊόντα, τη ρύπανση και την υπερβολική βαφή. Πραγματικά φρεσκάρει το χρώμα χωρίς να το αλλάζει, και παύει την αίσθηση ξηρότητας στα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε την παντού εκτός από τις ρίζες, αν έχετε βάψει πρόσφατα τα μαλλιά σας, καθώς μπορεί να τις κάνει πιο ανοιχτές. Αν τα βάφετε ή έχετε κάνει balayage, δοκιμάστε να τα χωρίσετε σε μερικά μεγάλα τμήματα και απλώστε μόνο το προϊόν βιταμίνης C στα μήκη και τις άκρες για μια πραγματική λάμψη! 

5. Χρησιμοποιήστε μετάξι για καλύτερο όγκο 

Το να κοιμάστε με τα μαλλιά σας δεμένα (στην κορυφή του κεφαλιού σας) θα ανακουφίσει τη ρίζα σας και θα δημιουργήσει όγκο που διαρκεί. Τα στεγνά ή τα βρεγμένα μαλλιά λειτουργούν εξίσου καλά υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά «ένα πιάσιμο με ένα λαστιχάκι ή κορδέλα από μετάξι είναι το κλειδί για την επιτυχία. Μειώνει την τριβή, την ένταση και το σπάσιμο που θα μπορούσε να προέλθει από ένα παραδοσιακό λαστιχάκι μαλλιών! 

fleur-kaan-e7jpgye7otu-unsplash.jpg

6. Μην τρίβετε τις μπούκλες σας

Το στέγνωμα των σγουρών μαλλιών είναι μια κουραστική διαδικασία, καθώς για να αποκτήσετε καλό σχήμα πρέπει να τα στεγνώνετε για πολλή ώρα. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μικροϊνών - για να απομακρύνετε την περίσσεια υγρασία από την αρχή. Αντί να τα τρίβετε ταμπονάρετέ τα, ώστε να αποφύγετε το φριζάρισμα και την ταλαιπωρία της τρίχας.